reklama

Autor Téma: Mux 3 Ještěd - změna?  (Přečteno 13457 krát)

Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #15 kdy: 20. 10. 2013, 21:22:05 »
Nic mu nikde nikdo neměnil. Chvilku šla húř ČH, tak mu to vyjímečně nerušilo, jako to tady všude ruší.

Ano, bohužel se zdá, že šlo jen o počasí  :-\ Opět se začíná objevovat signál K60 na shit koaxu taženém lištou podle stěn a blbne signál z STA.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #16 kdy: 20. 10. 2013, 22:59:24 »
Nic mu nikde nikdo neměnil. Chvilku šla húř ČH, tak mu to vyjímečně nerušilo, jako to tady všude ruší.

Ano, bohužel se zdá, že šlo jen o počasí  :-\ Opět se začíná objevovat signál K60 na shit koaxu taženém lištou podle stěn a blbne signál z STA.

Takže zdá se že problém byl objasněn...no hold musíte trpět tím že tu MUSÍ být O.I. na 1/8 kdyby tu byl jako u obou multiplexů tedy mux1-2 na 1/4 a hold by tu bylo max 5 stanic,tři by přišly pryč tak by to ani nijak nevadilo to společné K60 jenže které 3 stanice mají zmizet?!!to by jistě u ČRa neprošlo!!!přes CDG jasně!!!takže se to zřejmě vyřeší s přechodem na DVB-T2 zřejmě  ;)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 553
    • Zobrazit profil
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #17 kdy: 20. 10. 2013, 23:04:55 »
Nic mu nikde nikdo neměnil. Chvilku šla húř ČH, tak mu to vyjímečně nerušilo, jako to tady všude ruší.

Ano, bohužel se zdá, že šlo jen o počasí  :-\ Opět se začíná objevovat signál K60 na shit koaxu taženém lištou podle stěn a blbne signál z STA.

Takže zdá se že problém byl objasněn...no hold musíte trpět tím že tu MUSÍ být O.I. na 1/8 kdyby tu byl jako u obou multiplexů tedy mux1-2 na 1/4 a hold by tu bylo max 5 stanic,tři by přišly pryč tak by to ani nijak nevadilo to společné K60 jenže které 3 stanice mají zmizet?!!to by jistě u ČRa neprošlo!!!přes CDG jasně!!!takže se to zřejmě vyřeší s přechodem na DVB-T2 zřejmě  ;)

HOLD tomu, kdo vymyslel slovo HOLD!  ;D


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #18 kdy: 20. 10. 2013, 23:38:23 »
Tak jsem rezignoval proto že jak CDG potažmo ČRa nic nezmění tak pro to Hold
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 553
    • Zobrazit profil
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #19 kdy: 20. 10. 2013, 23:55:51 »
Tak jsem rezignoval proto že jak CDG potažmo ČRa nic nezmění tak pro to Hold
HOLD ČRa!
HOLD CDG!
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2981.msg42842#msg42842

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #20 kdy: 21. 10. 2013, 06:28:26 »
Citace
mux3 je tady u nás celkem v pohodě řešitelný, zastíněním jednoho z vysílačů, samozřejmě až na vyjímky čh, protože ještěd tu lítá i v odrazech od hor...

hlavně tam kde jsem já všude lítá ČH... vím, že o 4km dál to chodí...
ale u nás to nechodí... nejde jen o náš barák, zkoušel jsem to na několika, platí to pro celou čtvrť dalo by se říci, je tu neobvykle silná ČH...

Citace
slabý rs3 to si běž vyřídit na majitele, je to komerční projekt a jen on rozhoduje o tom co bude a nebude pokryto,

nejsi vůbec v obraze a to ani, co by se za nehet vešlo...
prd, majitel utřel nebo byl podveden a s ním i diváci nebo jak to chceš nazvat... čekalo se na přidělení kanálu... jenže byl přidělen K32...tím jak byl přidělen tento K32, tak mu nebyl povolen původní plánovaný výkon a původní pokrytí, protože K32 by rušilo vysílač Krásný... A tak majitel i diváci utřeli, veškeré plány a předpoklady a zámery šly do hajzlu a muselo vzniknout nouzové řešení... vysílač byl natočen se svým minivýkonem jinam...a pro Jablonec bylo zažádáno o další kanál, který byl opět pro RS3 přidělen...údajně bude přidělen ještě jeden pro Semily...takže za analogu 2 vysílače, za digitálu 3...to je opravdu úsporné...hlavně úsměvné, kam jsme to dopracovali se současným ČTÚ...

Citace
to stejně tak můžeš nadávat proč tu nechytíš ostatní reg.sítě 1-14

to samozřejmě můžu, protože z Astry chytím regionálky a lokálky německé z kdejakého zapadákova, když přetočím na Hot Bird bude to to samé s italskými, ale české o dva kraje dál nechytím, protože to v ČR prostě nejde...ještě že funguje na Astře regionalnitelevize.cz a jinak RS7 zde chodí skvěle takže pouze 1-6 a 8-14

Jenže ta se týká zase pro změnu tuším dalšího bodu, tedy ruší pro legraci prážákům a kladeňákům Drážďany...

Citace
klidně si v liberci můžou zapnout rušičky všech zahraničních signálů a nic nebude špatně....

to sice nebude, ale celkem chápu, když se lidi nadávají, že chytali v Praze Bavorsko nebo Rakousko na FM a teď mají poslouchat nějaké kvičení českých rozhlasových pastanic, že jsou naštvaní... jednou jsme EU a všichni tady 20 let mleli o EU a stejně se skáče ve všem dle EU...tak jak je možné, že EU neplatí i v tomhle a může se nekvalitními programy rušit jiné kvalitnější programy ? jen proto, že těm nekvalitním nahrává nacionalismus ?
ovšem takový je zákon a tak to je... ovšem o důvod víc, přijem ze země ignorovat...na satelitech i internetu je to svobodné a bez nacionalismu...


« Poslední změna: 21. 10. 2013, 11:07:10 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #21 kdy: 21. 10. 2013, 13:52:07 »
Tak jsem rezignoval proto že jak CDG potažmo ČRa nic nezmění tak pro to Hold
HOLD ČRa!
HOLD CDG!
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=2981.msg42842#msg42842
Pan Cibulka tu češtinu celkově nezvládá, takže po něm nemůžeme chtít, aby pochopil, kdy se má použít HOLT a kdy HOLD.
« Poslední změna: 21. 10. 2013, 13:54:58 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #22 kdy: 21. 10. 2013, 15:12:59 »
P.Cibulka není jazyk český perfektním podání a pokud vy tady žádáte bezchybnou češtinu tak by to ten web měl i jmenovat se a to DIGIZONE JAZYKA ČESKÉHO a pak by lidé z obrození by z vás měl i radost jak hájite jazyk český  8)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #23 kdy: 21. 10. 2013, 16:29:27 »
Evidentně neumím perfektně česky takže zřejmý je posun serveru lingvistika český jazyka a tady nejsem na silném ledě no nejsem jedinný kdo neovládá vzorově svuj jazyk  :o hold ostatní si tu založte jazykový kroužek spisovně česky :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 553
    • Zobrazit profil
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #24 kdy: 21. 10. 2013, 17:57:57 »
Evidentně neumím perfektně česky takže zřejmý je posun serveru lingvistika český jazyka a tady nejsem na silném ledě no nejsem jedinný kdo neovládá vzorově svuj jazyk  :o hold ostatní si tu založte jazykový kroužek spisovně česky :D
Tak ono nejde ani tak o spisovnost, jako spíš o syntaxi, a ta je u Vás, řekněme, zvláštní :)
Žil jste dlouhodobě v zahraničí?


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #25 kdy: 21. 10. 2013, 20:52:32 »
Evidentně neumím perfektně česky takže zřejmý je posun serveru lingvistika český jazyka a tady nejsem na silném ledě no nejsem jedinný kdo neovládá vzorově svuj jazyk  :o hold ostatní si tu založte jazykový kroužek spisovně česky :D
Tak ono nejde ani tak o spisovnost, jako spíš o syntaxi, a ta je u Vás, řekněme, zvláštní :)
Žil jste dlouhodobě v zahraničí?

Musím uznat že syntax jsem neznal o co jde,ale už jsem něco načetl z encyklopedie a musím říct že netuším jaká je správná česká syntax zřejmně slovosled nebo gramatika,v zahraničí jsem nebyl tedy dlouhodobě,nemyslím výlety a turistika tam jsem byl v německu ale jako turista...
takže existuje literatura spisovné českého syntaxu nebo literatura zabývající se správnou skladbou českého jazyka,musím říct že nic takového neznám v knižním vydání  :(
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #26 kdy: 21. 10. 2013, 22:01:40 »
José
ta čtvrť by mě zajímala,nebyl si to náhodou i ty kdo říkal, že bez zesilovače ti mux3 šlape,ale že pak nejdou polácí a studnice..
jinak rs3 - majitel nebyl podveden, pokud si bláhově myslel, že na základě koordinace může rozjet podnikatelský záměr, tak je to jen jeho blbost, neměl ještě oprávnění od čtú a to dostal takový jaký dostal a ani jeho možnosti zdaleka nevyužívá, takže opravdu je to jen jeho vina jak se vysílá..existence koordinace zdaleka neznamená, že tak bude moct někdo vysílat a v tomto případě se to potvrdilo, jinak nevím co si myslel těma 3kmitočty pro dvb-t rs3?si myslíš že na těhle pidi výkonech jako všechno obslouží 1vysílač? on ten signál se analogově šíří úplně stejně jako digitálně..obrazně řečeno, takže řešit že teď budou 3..navíc v semilech analog pokud vím vůbec nebyl,takže je to furt stejné 1lbc,2jbc a třetí nově semily
k tomu ostatnímu se snad ani nemá smysl vyjadřovat, seš úplně mimo a srovnáváš věci naprosto nesrvovnatelný, dvb-t je prostě lokální vysílání ať už jde o o město,kraj,stát atd..satelil na jeden vysílač zabere mnohem větší území proto se z něj chytí i třeba italská regionálka..podle tvých názorů bysme měli nejlepé zrušit veškeré naše vysílání aby to náhodou něco nerušilo z ciziny..pražákům fakt nic rušit drážďany nemůže protože drážďany pro pražáky opravdu nevysílaj..to je asi jako kdybys místo vlastního svícení doma používal světlo ze sousedního okna a pak nadával že si soused koupil žaluzie a máš smulu..


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #27 kdy: 21. 10. 2013, 22:32:59 »
nebyl si to náhodou i ty kdo říkal, že bez zesilovače ti mux3 šlape,ale že pak nejdou polácí a studnice...

To nejspíše nebyl, protože Poláci i Černá studnice zde chodí i bez zesilovače... Ovšem nechodí tu mux 3 i bez zesilovače... Jistě lze ho určitým způsobem z ČH zablokovat a pak jde z J... Ale pak nejde opravdu už nic... čili ani Němci ani nic... a pak jde mux 3... ale jak se pokusíš chytit cokoli a zdůrazńuji bez zesilovače, tak ti na cokoliv ten mux 3 přestane jít, respektive dostane se ti tam černá hora a vzájemně se to zruší... a zase když si uděláš rovnici 4 x NSR + 3x Pl + 1,2,4, RS7 versus 1,2, 3. A víc ani prd. Tak je rozhodnutí pro každého snad jasné...Ostatně jde o chybu ČRa o neprosté pohrdání diváky i stanicemi, které jim za to platí a médii všeobecně.....Protože za účelem většího bitráte a větších zisků zničily úmyslně SFN a je samozřejmě chybou ČTÚ a jiných odpovědných a dozorčích orgánů, že jim vůbec zničení SFN povolil.


Citace
jinak rs3 - majitel nebyl podveden, pokud si bláhově myslel, že na základě koordinace může rozjet podnikatelský záměr, tak je to jen jeho blbost, neměl ještě oprávnění od čtú a to dostal takový jaký dostal a ani jeho možnosti zdaleka nevyužívá, takže opravdu je to jen jeho vina jak se vysílá..existence koordinace zdaleka neznamená, že tak bude moct někdo vysílat a v tomto případě se to potvrdilo, jinak nevím co si myslel těma 3kmitočty pro dvb-t rs3?si myslíš že na těhle pidi výkonech jako všechno obslouží 1vysílač?

Tak jistě tam měl být jeden jediný vysílač s daleko vyšším výkonem, který měl být natočený směrem na Jablonec a mělo to běžet. A když by byl tento původní plán dodržen, tak by to tady i v poho běhalo... Jenže dostali K32 a nesmí se to k vůli krásnému, když by nedostali K32, tak by se to mohlo...

Citace
podle tvých názorů bysme měli nejlepé zrušit veškeré naše vysílání aby to náhodou něco nerušilo z ciziny..

to by byl naprosto ideální stav, protože ty komoušké nesmysle, co se tady tak všeobecně vysílají stejně nemají žádnou hodnotu... samozřejmě mimo několika vyjímek ale na to by stačil jeden mux DVB-T a tak asi 10 frekvencí FM.

« Poslední změna: 21. 10. 2013, 22:34:47 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #28 kdy: 22. 10. 2013, 11:14:59 »
Evidentně neumím perfektně česky takže zřejmý je posun serveru lingvistika český jazyka a tady nejsem na silném ledě no nejsem jedinný kdo neovládá vzorově svuj jazyk  :o hold ostatní si tu založte jazykový kroužek spisovně česky :D
Tak ono nejde ani tak o spisovnost, jako spíš o syntaxi, a ta je u Vás, řekněme, zvláštní :)
Žil jste dlouhodobě v zahraničí?

Musím uznat že syntax jsem neznal o co jde,ale už jsem něco načetl z encyklopedie a musím říct že netuším jaká je správná česká syntax zřejmně slovosled nebo gramatika,v zahraničí jsem nebyl tedy dlouhodobě,nemyslím výlety a turistika tam jsem byl v německu ale jako turista...
takže existuje literatura spisovné českého syntaxu nebo literatura zabývající se správnou skladbou českého jazyka,musím říct že nic takového neznám v knižním vydání  :(
Takže, jestli tomu dobře rozumím, tak jste Čech a žijete v ČR?
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #29 kdy: 22. 10. 2013, 11:59:48 »
Daniel Kulhánek : ano žiju v česku a jsem čech a to je vždy záruka toho že přesně timplich budu používat syntax českého jazyka a budu česky znějící jungmann nebo podobní z oné doby...
Jsem jen čech co není perfektní a dokonalý a co jako mám se snad stát náckem abych hájil českou národní hrdost a to i v českém jazyce přesně v syntaxu?!!  :o

David Kříž : koukám že jsme odbočili od tématu a to je změna kmitočtu na MUX3 na vysílači Ještěd ze současného K 60 na něco jiného  :D a propó proč vám to tak vadí že to není perfekně česky nebo jinak super dokonale znějící?!!to mně hlava nebere...zřejmě už to DIGIZONE.CZ není technický nýbrž lingvistický jazyka českého preferující web  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


 

reklama