José
ty si ve svých příspěvích neustále rozporuješ, nejdřív si stěžuješ, že kvůli přijmu němců a poláků máš anténu nastavenou tak, že ti nejde mux3 a pak říkáš, že stejně můžou dvb-t vypnout, že stejně každý má sat..tak já nějak nevím, na dvb-t chytáš i to co chytat nemáš, ale to dvb-t je tak šílený..
Já si naprosto nijak nerozporuji, já od samého začátku tvrdím, že tzv. česká digitalizace je podvod a lotrovina, která nemá obdoby. Němci to udělali za noc. Večer jel analog ARD, ZDF, mdr a ráno jely 3 multiplexy s 12 stanicemi. My to dělali asi 10 let a ještě stále je to jenom nefunkční bordel. Lidé, co koukali 1x týdně na Novu, tak těm ten analog stačil a žádné DVB-T vůbec k ničemu nepotřebovali. Ti, co chtěli desítky stanic nebo stovky stanic, ti dávno používali kabelovou televizi a satelitní příjem a DVB-T také na nic nepotřebovali. Co vím tak největším borcům chodilo v ČR tak asi 10 tisíc stanic. Mně, když jsem používal motor a sharing a emu atd. asi tak 4 tisíce. V této chvíli používám legální přístupové karty a mám teď naladěno 71 stanic ze země, 118 stanic z Thoru a 360 stanic z Aster, což mi zatím celkem stačí a vyhovuje. Tak samozřejmě, že je v ČR pozemní digitalizace zprasená, nejen, že ji roztahali na x let, ale ještě mnohé věci nejsou funkční, protože se to ruší vzájemně. To není jen mux 3, to je i slabý mux RS3 a rušení polské dvojky a další a další problémy. V satelitním příjmu byly potřeba tak asi 2 inovace. Starý analogový přijímač vyměnit za nový digitální a později digitální vyměnit za přijímač HD. A to bylo tak asi všechno. Do STA aby se vrážely peníze a nechávaly provádět úpravy od kdejakých, co půl roku. Už aby šlo celé DVB-T do hajzlu, kam patří a nasadili konečně DVB-T2 a s tím zacházeli poněkud moudřeji. Tečka. Jinak DVB-T opravdu nepoužívám. Jako ani nijak často nepoužívám ten Thor. V podstatě denně používám pouze Astry. A v podstatě mně osobně firma SES stačí a nic víc nepotřebuji.
Použití SFN mezi ČH a Ještědem je nešťastné řešení, ale kde není kmitočet, tam se jinak nedá. A proč není? Ptal bych se na CTÚ.
Hm...Vždyť víte sám, jak tady ta taškeřina na zemi probíhá... Napřed první dividenda pak druhá dividenda...Nechápu na co potřebují tolik kanálů pro jakýsi vysokorychlostní mobilní internet nebo pro co... Bouří se nad těmi nesmysly i veřejnost v Rakousku a Německu... Hm...DVB-T2 naprosto účelově a neschvál pozdrželi aby dostal prostor bývalý agent Státní bezpečnosti p.Radim Pařízek. Ten spustil nejen mux 4 a i mux RS7 a další a další kanály se s prominutím ,,zasírají" dalšími a dalšími regionálnímu muxy.
Už začíná být v DVB-T úplně stejný bordel jako dopustili v FM, kdy v jednom městě chytíte 4 rocková rádia a v jiném ani jedno. A nějaký dálkový příjem ? To bývalo. není potom používání satelitního příjmu nebo kabelovky neporovnatelně větší pohodlí a jistota ? Bezesporu ano. Maximálně občas přeladíte na jiný trp. a to je tak asi vše. To, co tady předvádí na pozemních vysílačích to nemá obdoby. Ale jo, podívejme se na to optimisticky, dělají to jako komunisti, vytvářejí uměle zbytečnou práci a někdo z toho má nějaký příjem pro rodinu a konec, konců, kdo to nechce, tak do toho investovat nemusí...