reklama

Autor Téma: Mux 3 Ještěd - změna?  (Přečteno 13458 krát)

Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Mux 3 Ještěd - změna?
« kdy: 19. 10. 2013, 11:38:54 »
Nepozorujete nějakou změnu na Muxu 3 z Ještědu? Zmizel mi signál z K60, který jsem chytal na levný koax vedený přes byt (na pokojovku na tuneru v PC K60 pořád přijímám) a přestal mi blbnout Mux 3 z STA. Předtím signál z STA vypadával, patrně se to tlouklo s Černou horou.
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #1 kdy: 19. 10. 2013, 13:53:42 »
Nepozorujete nějakou změnu na Muxu 3 z Ještědu? Zmizel mi signál z K60, který jsem chytal na levný koax vedený přes byt (na pokojovku na tuneru v PC K60 pořád přijímám) a přestal mi blbnout Mux 3 z STA. Předtím signál z STA vypadával, patrně se to tlouklo s Černou horou.

Je hezké že tu popisujete možné přeladění MUX3 na Ještědu ale takhle optimista bych rozhodně nebyl,zřejmě došlu u vaší STA k úpravě příjmu antén a utlumení krkonošské ČH ,nevěřím že by došlo k přeladění MUX3 Ještěd aniž by to kdokoliv zaznamenal,to je oněch 20KW významný zásah předně do PL území a DE území že zde je nutná koordinace a ta není hned takže jasně místní STA úprava  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #2 kdy: 19. 10. 2013, 16:22:52 »
To mě napadlo taky, ale domovník tvrdí, že se s STA nic nedělalo. Čudné...  :D
« Poslední změna: 19. 10. 2013, 16:35:08 od Pavel »
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #3 kdy: 19. 10. 2013, 17:17:58 »
Předtím signál z STA vypadával, patrně se to tlouklo s Černou horou.

A tluče se to úplně stejně dál...

Citace
To mě napadlo taky, ale domovník tvrdí, že se s STA nic nedělalo.

Nejspíše jen dočasná změna počasí, kdy se zhoršil příjem z ČH.
Neboj, až se příjmové podmínkdy zlepší a dostanou do místního standardu,
ona to ČH zase zaruší...

« Poslední změna: 20. 10. 2013, 08:36:42 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #4 kdy: 19. 10. 2013, 17:38:51 »
Díky José díval jsem se na ČRa web a na novinkách tam nic nemají pže to by tam jistě uvedli takový výrazný zásah jako změna ffekvence na vysílači Ještěd pro MUX3 to by jasně dali vědět pokud by se něco měnilo  ;)
Takže inverze a mlhy dělají své zřejmě že zaruší vzdálenější krkonošskou Č.H. v MUX3 K60 předně =)
Je mi jasné že až bude běžné počasí tak se uvidí jestli se něco změnilo na SFN ne SFN K 60 že =)  ;)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #5 kdy: 19. 10. 2013, 22:35:57 »
osobně firmu která v jbc nastaví sta tak že nejde mux3 bych hnal..a že takových tu je..


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #6 kdy: 20. 10. 2013, 07:03:25 »
osobně firmu která v jbc nastaví sta tak že nejde mux3 bych hnal..a že takových tu je..

Tak všem dokažte že se mýlí a že vy to ten Mux3 chytnete tam kde to nejde co?dokažte že to jde !!!
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #7 kdy: 20. 10. 2013, 08:36:02 »
osobně firmu která v jbc nastaví sta tak že nejde mux3 bych hnal..a že takových tu je..

Ono je to fuk, že jsou ČRa neschopné, díky celé té taškařici, kdy napřed tu byli Němci, pak za rok po nich nějaká ČT, pak za rok po nich Nova a tenhle spolek a pak zase za rok Pařízek s Černou studnicí a 4 a RS7 atd. , se tu stejně všichni dávno naučili používat k sledování televizních programů SKY LINK, protože jim stejně nic jiného nezbylo, takže, když na to příjde, mohou Ještěd, klidně třeba kompletně vypnout nebo ho někomu prodat, jako tady prodali, kde, co, je to úplně jedno.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #8 kdy: 20. 10. 2013, 10:32:43 »
osobně firmu která v jbc nastaví sta tak že nejde mux3 bych hnal..a že takových tu je..

Ono je to fuk, že jsou ČRa neschopné, díky celé té taškařici, kdy napřed tu byli Němci, pak za rok po nich nějaká ČT, pak za rok po nich Nova a tenhle spolek a pak zase za rok Pařízek s Černou studnicí a 4 a RS7 atd. , se tu stejně všichni dávno naučili používat k sledování televizních programů SKY LINK, protože jim stejně nic jiného nezbylo, takže, když na to příjde, mohou Ještěd, klidně třeba kompletně vypnout nebo ho někomu prodat, jako tady prodali, kde, co, je to úplně jedno.
Krýt zmiňovanou taškařici s DVB-T alizací za neschopnost ČRa je usměvné. Ten problém je jinde. A firmu která nedokáže v LBC nebo JBC zprovoznit funkční MUX3 bych hnal taky. Ten známý problém se SFN tam skutečně je, ale minimálně v LBC je téměř vždy řešitelný. Použití SFN mezi ČH a Ještědem je nešťastné řešení, ale kde není kmitočet, tam se jinak nedá. A proč není? Ptal bych se na CTÚ.
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #9 kdy: 20. 10. 2013, 15:03:59 »
Karel Cibulka
a to si představujete jak? že polezu na černo po střechách a ze svýho budu upravovat anténní systémy?

José
ty si ve svých příspěvích neustále rozporuješ, nejdřív si stěžuješ, že kvůli přijmu němců a poláků máš anténu nastavenou tak, že ti nejde mux3 a pak říkáš, že stejně můžou dvb-t vypnout, že stejně každý má sat..tak já nějak nevím, na dvb-t chytáš i to co chytat nemáš, ale to dvb-t je tak šílený..
« Poslední změna: 20. 10. 2013, 15:09:23 od jaydeesq »


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #10 kdy: 20. 10. 2013, 16:19:14 »
Karel Cibulka
a to si představujete jak? že polezu na černo po střechách a ze svýho budu upravovat anténní systémy?

José
ty si ve svých příspěvích neustále rozporuješ, nejdřív si stěžuješ, že kvůli přijmu němců a poláků máš anténu nastavenou tak, že ti nejde mux3 a pak říkáš, že stejně můžou dvb-t vypnout, že stejně každý má sat..tak já nějak nevím, na dvb-t chytáš i to co chytat nemáš, ale to dvb-t je tak šílený..

Na černo rozhodně ne ale na požadavek ano a to jen že dotyčného nelze naladit Mux 3 K 60 a vy dokáže te že lze naladit multiplex 3 na K 60 :-D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #11 kdy: 20. 10. 2013, 17:00:26 »
Citace
José
ty si ve svých příspěvích neustále rozporuješ, nejdřív si stěžuješ, že kvůli přijmu němců a poláků máš anténu nastavenou tak, že ti nejde mux3 a pak říkáš, že stejně můžou dvb-t vypnout, že stejně každý má sat..tak já nějak nevím, na dvb-t chytáš i to co chytat nemáš, ale to dvb-t je tak šílený..

Já si naprosto nijak nerozporuji, já od samého začátku tvrdím, že tzv. česká digitalizace je podvod a lotrovina, která nemá obdoby. Němci to udělali za noc. Večer jel analog ARD, ZDF, mdr a ráno jely 3 multiplexy s 12 stanicemi. My to dělali asi 10 let a ještě stále je to jenom nefunkční bordel. Lidé, co koukali 1x týdně na Novu, tak těm ten analog stačil a žádné DVB-T vůbec k ničemu nepotřebovali. Ti, co chtěli desítky stanic nebo stovky stanic, ti dávno používali kabelovou televizi a satelitní příjem a DVB-T také na nic nepotřebovali. Co vím tak největším borcům chodilo v ČR tak asi 10 tisíc stanic. Mně, když jsem používal motor a sharing a emu atd. asi tak 4 tisíce. V této chvíli používám legální přístupové karty a mám teď naladěno 71 stanic ze země, 118 stanic z Thoru a 360 stanic z Aster, což mi zatím celkem stačí a vyhovuje. Tak samozřejmě, že je v ČR pozemní digitalizace zprasená, nejen, že ji roztahali na x let, ale ještě mnohé věci nejsou funkční, protože se to ruší vzájemně. To není jen mux 3, to je i slabý mux RS3 a rušení polské dvojky a další a další problémy. V satelitním příjmu byly potřeba tak asi 2 inovace. Starý analogový přijímač vyměnit za nový digitální a později digitální vyměnit za přijímač HD. A to bylo tak asi všechno. Do STA aby se vrážely peníze a nechávaly provádět úpravy od kdejakých, co půl roku. Už aby šlo celé DVB-T do hajzlu, kam patří a nasadili konečně DVB-T2 a s tím zacházeli poněkud moudřeji. Tečka. Jinak DVB-T opravdu nepoužívám. Jako ani nijak často nepoužívám ten Thor. V podstatě denně používám pouze Astry. A v podstatě mně osobně firma SES stačí a nic víc nepotřebuji.

Citace
Použití SFN mezi ČH a Ještědem je nešťastné řešení, ale kde není kmitočet, tam se jinak nedá. A proč není? Ptal bych se na CTÚ.

Hm...Vždyť víte sám, jak tady ta taškeřina na zemi probíhá... Napřed první dividenda pak druhá dividenda...Nechápu na co potřebují tolik kanálů pro jakýsi vysokorychlostní mobilní internet nebo pro co... Bouří se nad těmi nesmysly i veřejnost v Rakousku a Německu... Hm...DVB-T2 naprosto účelově a neschvál pozdrželi aby dostal prostor bývalý agent Státní bezpečnosti p.Radim Pařízek. Ten spustil nejen mux 4 a i mux RS7 a další a další kanály se s prominutím ,,zasírají" dalšími a dalšími regionálnímu muxy.
Už začíná být v DVB-T úplně stejný bordel jako dopustili v FM, kdy v jednom městě chytíte 4 rocková rádia a v jiném ani jedno. A nějaký dálkový příjem ? To bývalo. není potom používání satelitního příjmu nebo kabelovky neporovnatelně větší pohodlí a jistota ? Bezesporu ano. Maximálně občas přeladíte na jiný trp. a to je tak asi vše. To, co tady předvádí na pozemních vysílačích to nemá obdoby. Ale jo, podívejme se na to optimisticky, dělají to jako komunisti, vytvářejí uměle zbytečnou práci a někdo z toho má nějaký příjem pro rodinu a konec, konců, kdo to nechce, tak do toho investovat nemusí...
« Poslední změna: 20. 10. 2013, 17:19:53 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #12 kdy: 20. 10. 2013, 17:41:03 »
Jestli si myslíte, že změnili vysílací kanál, což je dost nepravděpodobné bez jakéhokliv oznámení, tak není nic jednoduššího, než na nějakou nezávislou anténu proladit celé televizní pásmo. Pokud něco najdete jinde, tak hurá :-)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #13 kdy: 20. 10. 2013, 18:04:42 »
Jestli si myslíte, že změnili vysílací kanál, což je dost nepravděpodobné bez jakéhokliv oznámení, tak není nic jednoduššího, než na nějakou nezávislou anténu proladit celé televizní pásmo. Pokud něco najdete jinde, tak hurá :-)

Nic mu nikde nikdo neměnil. Chvilku šla húř ČH, tak mu to vyjímečně nerušilo, jako to tady všude ruší.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #14 kdy: 20. 10. 2013, 19:33:47 »
José
mux3 je tady u nás celkem v pohodě řešitelný, zastíněním jednoho z vysílačů, samozřejmě až na vyjímky čh, protože ještěd tu lítá i v odrazech od hor, slabý rs3 to si běž vyřídit na majitele, je to komerční projekt a jen on rozhoduje o tom co bude a nebude pokryto, na pokrytí signálem není žádný právní nárok a pokud se jim prostě vyplatí pokrýt jen menší část tak jí pokrejou, to stejně tak můžeš nadávat proč tu nechytíš ostatní reg.sítě 1-14..a o tom že ti na českém území něco ruší poláky k tomu se snad už ani vyjadřovat nedá..dvb-t je určeno pro vnitrostání příjem, klidně si v liberci můžou zapnout rušičky všech zahraničních signálů a nic nebude špatně..takže nadaváš tak trochu mimo

Karel Cibulka
až si mě někdo pozve tak klidně přijdu, ale pochybuju, že nějaký majitel si pozve amatéra, je jasné, že dá přednost profesionální firmě, ale ne každá je bohužel "profesionální" a takových případů sem viděl už dost a vyřešit to nakonec vždy šlo..a nejen osobně, ale i třeba pozváním jiné firmy


 

reklama