reklama

Autor Téma: Mux 3 Ještěd - změna?  (Přečteno 13518 krát)

José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #45 kdy: 23. 10. 2013, 23:26:26 »
Citace
já už k tobě nemám co dodat, 2antény sou naprosto nepřijatelné podmínky?

Samozřejmě. Placená STA a v ní zablokovaný K60 a doma natažená nějaké kanalová na K60 někam, kde to nejde, což je přes celý byt, buh ví kam jsou jednoznačně nepřijatelné podmínky

Citace
já snad špatně vidím, 2 antény pro přijem 4 vysílačů..pořád tu dokazuješ, že prostě na 2 antény by to šlapalo

Nešlapalo, pokud by se ta jedna nedala v bytě do nějakého extrémního místa, kam se náhodou ČH nedodstane...

Citace
a nadáváš na čra, jaktože to nejde na jednu..

ne, že to nejde na jednu, pro mne za mne třeba na deset, ale nadávám na to, že to nejde a nepůjde nikdy na STA a na antény na střeše, tedy nadávám právem na naprosto neuvěřitelnou prasárnu ČRa...

Citace
přitom na střeše provozuješ s prominutím prasárnu, kdy na 1 anténu chytáš různé směry a polarizace? by se ti každej odborník na antény vysmál..

soudruh odborník na antény to instaloval a také si to nechal řádně zaplatit, já jsem říkal, že jsem si na střechu dal své paraboly a pak ještě anténu pro příjem VHF z Drážďan. STA jsem se nijak nedotýkal. To dělala tzv. odborná firmička s tzv. odborným anténářem...

ovšem neudělala to špatně...anténa je pouze jedna, je na Lobau, a Ještěd a Jelení hora a Černá studnice a Černá hora a Nova karcma na ní naskočí taky ve velmi dobré kvalitě, takže jakékoli další úpravy jsou zbytečné...


Citace
si něco nastuduj o přijmu z různých směrů, různých polarizacích a různých intezitách signálů..kdyby ta sta byla udělaná tak jak by správně udělaná být měla a to co vysílač to anténa s vložkami a kanalovými zesilovači tak problém nebude žádnej..nikde není řečeno, že sta pro ještěd musí být na střeše, ale i tam by se dalo třeba najít místo kde by byla čh odstíněná..komín atd. či lze anténu umístit na stěnu domu směrem k ještědu..jak vidím z popisu tak paraboly tam asi máte kdekdo..takže malinká dvb-t anténa by asi vzhledu neuškodila..můžeš být rád že nebydlíš v praze tam bys taky s jednou anténou nadával..
o tom že lidi si dali paraboly a sat přijmače..je jejich volba..ale úprava sta by byla levnější volbou, ale to že to pousta firem neumí na liberecku a jablonecku je holej fakt..resp. mi přijde že se tím ani zabývat nechtějí..

Ty jsi prostě ještě stále nepochopil, že ta ČH ti naskočí i na tu anténku na K60 pokud ji bez zesiku postavíš třeba na TV v přízemí...že ta ČH je tady prostě všude....
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #46 kdy: 23. 10. 2013, 23:45:42 »
Já vůbec nechápu tu vaší debatu,proč tam je problém s ještědem a s černou horou  na k 60 ?To je jak u mě ústí a chomutov k33 a žádný problém nemám,tak pořád nevím v čem ten problém je.


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #47 kdy: 24. 10. 2013, 02:29:55 »
Já vůbec nechápu tu vaší debatu,proč tam je problém s ještědem a s černou horou  na k 60 ?To je jak u mě ústí a chomutov k33 a žádný problém nemám,tak pořád nevím v čem ten problém je.

Tak si zjistíte parametry vysílání tak nebude Mít pochyb o co jde  :D
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #48 kdy: 24. 10. 2013, 09:22:06 »
Já vůbec nechápu tu vaší debatu,proč tam je problém s ještědem a s černou horou  na k 60 ?To je jak u mě ústí a chomutov k33 a žádný problém nemám,tak pořád nevím v čem ten problém je.

Problém je v tom, že Ještěd a Černá hora vysílají na K60 mux 3 a ruší se to vzájemně. Ruší se to proto, že ČRa změnily parametry mux 3 a nyni nefunguje SFN a Ještěd by musel být o několik kilometrů blíže Černé hoře aby se to nerušilo. Když měl mux 3 za CDG  původní parametry, tak se to nerušilo. ČRa změnily parametry proto aby do mux 3 narvaly více televizních stanic. To vidíte, že je jich tam více, nežli třeba v mux 1 nebo mux 2. Tímto překonfigorováním mux 3 poškodily do té míry, že se to ruší a jednonfrekvenční síť Černá hora-Ještěd přestala plnit svoji funkci a účel a Ještěd se tím stal pro Černou horu, rušičkou. Ovšem ČRa o tomto svém zločinném jednání velice dobře vědí a požádaly ČTÚ o přidělení jiného kanálu pro Ještěd. Jenže ČTÚ jim žádný další kanál nepřidělil s tím, že  žádný volný a zbytečný na Ještědu už nemá. To je nejspíše pravda, když se počítá s dvěma dividendami vysokorychlostního internetu, s DVB-T2 a ještě se strašením Pařízka s mux 4 a RS7  z Černé studnice a ještě jsou tu i další jako RS3, kteří se také motají v okolí a už také dokázaly požrat  dva kanály.  Docela jsem ochoten tedy i ČTÚ věřit, že další kanál proto aby se odstranilo to, co ČRa spáchaly. ČRa prostě nedostanou. Není důvod aby ČTÚ podporoval jejich nenažranost. No a zase pokud Active, Šlágr TV, V1 a pod. co jsou tam dnes narvaní, dají dohromady větší částku, nežli by daly stanice Prima Zoom a Prima Love a třeba Óčko a ČT D / ČT art. Aby tam bylo jako všude, tak 4 stanice a mohlo to normálně fungovat. No tak to ČRa zpátky nenastaví. To by musely napřed Active, Šlágr TV a spol. krachnout aby tam bylo místo. A to se nestane Šlágr TV má naopak úspěch. Takže s tím nikdo nic dělat nebude. Na víc ČRa  obhajují tento svůj krok tím, že oblast získaná Ještědem je větší nežli oblast zarušená Ještědem. Ono by totiž také šlo Ještěd vypnout. Nebyl na něm původně mux 3 vůbec plánován. Byl na něm plánován mux 1 a mux 2 a na Černé studnici mux 4. Mimo původní plány nám jaksi běží na Ještědu mux 3 a na Černé studnici mux RS7. Mux 3 pro Liberecko měla zajišťovat pouze Černá hora a Buková hora i když v některých místech se dá chytit třeba i Praha nebo dokonce Krašov. Radou od ČRa pro lidi v zarušené oblasti je to o čem se zde bavíme. Aby byla zastíněna Černá hora a byl přijímán pouze Ještěd. A tečka. A já zde v debatách tvrdím, že nevidím důvod se účastnit jejich nesmyslu, toto svinstvo podporovat a že nic takového dělat nebudu. To je jednodušší ČRa bojkotovat a používat pro Prima Love a Prima Zoom satelitní příjem z Astra 23,5°E. Prostě z DVB-T půjdou ti slušní, jako Němci z Löbau, Poláci z Jelenie Gory, Pařízek z Černé Studnice s mux 4 CZ a RS7. A ČRa ať si táhnou zpátky do Austrálie mezi klokany, když se neumí v ČR chovat.
« Poslední změna: 24. 10. 2013, 10:03:26 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #49 kdy: 24. 10. 2013, 12:43:38 »
José
napiš mi tu čtvrť nebo nejlépe ulici s upřesněním v které části že to nejde si tam zajedu si to vyzkoušet, mě to zajímá takové místo sem totiž v lbc ještě neviděl kde by nešla čh odstínit nějak jednoduše

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #50 kdy: 24. 10. 2013, 13:24:16 »
José
napiš mi tu čtvrť nebo nejlépe ulici s upřesněním v které části že to nejde si tam zajedu si to vyzkoušet, mě to zajímá takové místo sem totiž v lbc ještě neviděl kde by nešla čh odstínit nějak jednoduše

Tak já Ti nebudu přesně říkat místo, kde bydlím, ale můžeš s prověrkou řekněme začít někde u Hanychova a jet celou dlouho Puškinovou směrem do Pilínkova, potíže by se mohly začít objevovat, tak asi v polovině Puškinové, no a tam odsud se stočit třeba ještě do Šimonovic a podívat se tam. Dlouhý most už se zdá být v pořádku, tam je to silné z Ještědu a Bukové hory, ale Černá hora se tam nedostane. Prostě jedná se o ta místa na okraji Liberce, kam se velice  dobře dostane ČH. Možná by se to mohlo projevovat i na okraji Vesce. Ale Vesec potom dál už je zase celkem bezproblémový. Když tak se mrkni do mapy
http://www.mapavysilacu.cz/mapdistance.html;jsessionid=064371758A611C7066C3DF9CC597D8B4 a udělej si terénní profil, kde ta ČH, tak asi může mít největší zásah.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #51 kdy: 24. 10. 2013, 14:01:50 »
José
napiš mi tu čtvrť nebo nejlépe ulici s upřesněním v které části že to nejde si tam zajedu si to vyzkoušet, mě to zajímá takové místo sem totiž v lbc ještě neviděl kde by nešla čh odstínit nějak jednoduše

Totiž stačí přímý výhled na vysílač jak ČH tak i J a problém je na snadě,to jsem psal kdysi u našich v Kravařích u České Lípy,bydlí tam ségra ale mně je to nyní volný protože díky tomu že už genusplus nevysílá tak nějaký J je mi ukradený nehledě na fakt že za zády má BH která jí šlape na K55 tak proč bych měl anténu směrovat na J když evidentně o tento vysílač nemám zájem a stačí mi ČH jedna anténa sloučená s druhou na BH a je klid takže na rozdíl od José tu ségra má BH takže klídek  :D
ČRa si K 60 můžete víte co...
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #52 kdy: 24. 10. 2013, 14:09:16 »
Citace
Totiž stačí přímý výhled na vysílač jak ČH tak i J a problém je na snadě,to jsem psal kdysi u našich v Kravařích u České Lípy,bydlí tam ségra ale mně je to nyní volný protože díky tomu že už genusplus nevysílá tak nějaký J je mi ukradený nehledě na fakt že za zády má BH která jí šlape na K55 tak proč bych měl anténu směrovat na J když evidentně o tento vysílač nemám zájem a stačí mi ČH jedna anténa sloučená s druhou na BH a je klid takže na rozdíl od José tu ségra má BH takže klídek  :D
ČRa si K 60 můžete víte co...

Tak já mám BH na chalupě. Ale tam není ani zapotřebí, protože tam jde J úplně normálně, tedy ČH se tam do něj nemotá. A doma mám zase sat přijímač, takže také bez problémů. Genus Plus, zaplať pán bůh už krachnul, stejně to byla asi tak ta největší atrapa na televizní vysílání, co jsem v ČR, kdy viděl, nic ostudnějšího zde snad nevysílalo. Teď je tam místo něj V1, která je mnohem lepší. Ovšem na satu není. RTM pak je v RS3 takže té se problém ČRa, mux 3 a K60, netýká. Pak je také v regionalnitelevize.cz, která na Astře je, takže tím jsou zajištěny i informace z LBC na televizní obrazovce.

Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #53 kdy: 24. 10. 2013, 17:43:55 »
A ono vysílá na obou k60 něco jiného,jiné programy,liší se to,nebo jen změnili ochranný interval?


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #54 kdy: 24. 10. 2013, 20:26:32 »
A ono vysílá na obou k60 něco jiného,jiné programy,liší se to,nebo jen změnili ochranný interval?

Program je stejný, ale nefunguje ten ochranný interval, musel by být Ještěd o několik km blíže ČH nebo být nastavena zpět původní konfigurace a tím pádem by tam nemohlo být tolik stanic, co tam je. Prostě programy se naladí, ale nejdou.
Sílu signálu to ukáže 98% nebo kolik.
Kvalita = 0.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #55 kdy: 25. 10. 2013, 15:08:46 »
José
tak sem se tam byl včera podívat, signál z čh je tam sice kvalitní, ale na odstínění mi vždy co sem byl stačilo moje vlastní tělo, ale co sem pozoroval tak tam máte celkem slabej ještěd..pod svícnem je tma..což samozřejmě pak stěžuje příjem mux3, protože sem našel pár míst kdy za domy ještěd na malou anténu nešel, určitě mít anténu na střeše tak mux3 nepojede to je jasné, anténa  na tomhle místě musí na venkovní stěnu tak aby čh byla odstíněna, bohužel si neřekl přesné místo takže tohle zkoušení je takové skoro k ničemu, ale tipuju že bydlíš v těch bytovkách u školky, tam sem to i zkoušel a signál z čh už tam byl trochu slabší než na nejvyšším místě ulice, ale je jasné že na střeše to bude zase jiné


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:Mux 3 Ještěd - změna?
« Odpověď #56 kdy: 26. 10. 2013, 09:17:40 »
José
tak sem se tam byl včera podívat, signál z čh je tam sice kvalitní,
To je...
Citace
ale na odstínění mi vždy co sem byl stačilo moje vlastní tělo,
jo a byl jsi někde na střeše nebo jen na zemi u auta ?
Citace
ale co sem pozoroval tak tam máte celkem slabej ještěd..pod svícnem je tma..což samozřejmě pak stěžuje příjem mux3, protože sem našel pár míst kdy za domy ještěd na malou anténu nešel
no, hurá, konečně jsi pochopil jádro problému, že slabý Ještěd poškodí silná ČH...
Citace
určitě mít anténu na střeše tak mux3 nepojede to je jasné,
To právě, protože ta ČH, je tam daleko silnější nežli někde na silnici a ten Ještěd slabý, takže je ti to už jasný...
Citace
anténa  na tomhle místě musí na venkovní stěnu tak aby čh byla odstíněna, bohužel si neřekl přesné místo takže tohle zkoušení je takové skoro k ničemu, ale tipuju že bydlíš v těch bytovkách u školky, tam sem to i zkoušel a signál z čh už tam byl trochu slabší než na nejvyšším místě ulice, ale je jasné že na střeše to bude zase jiné
tak správně, tohle byla moudrá úvaha, takže to dáš, řekněme třeba do poloviny domu na fasádu, tak aby jsi to odstínil jako od ČH, což je rada ČRa, přesně na konkrétní místo...No jo, jenže ona se ti ta ČH odrazí od svahu Ještědu a dalšího baráku před tebou a jsi v úplně stejné riti jako na té střeše...s čímž tak nějak hoši od ČRa asi nepočitali... Já netvrdím, že to nejde nějak udělat a takové nějaké místečko by se nenašlo, ale na takovéhle taškařice se ti opravdu každý vykašle... tam bylo opravdu asi 5 firem, které běžně po Liberci instalují a nemají s tím potíže a prostě to vzdaly. Lidi si koupili vlastní paraboly nebo se dohodli a nechali dát centrální parabolu na střechu pro všechny a tím to skončilo...Ale jsem rád, že jsi to pochopil. A zodpovědnost za to nesou ČRa, pokud by nešel Ještěd, tak by mux 3 z ČH, šel. Ovšem o tom už jsme se bavili, oblast získaná Ještědem je větší nežli oblast Ještědem rušená. Takže s tím nikdo nic dělat nebude. Tím můžeme debatu uzavřít.

Jinak, když už se bavíme, takhle otevřeně, ono by existovalo ještě jedno, ještě krkolomější řešení, ale patrně funkční, nevím, co jsi naměřil na silnici asi nic, ale na střechách je tam docela uspokojivě silný odraz od Jizerek Bukové hory, takže ono by se dalo K60 zablokovat úplně a tu trojku brát z K55 BH 100kW,odraz od Jizerek. Možná...Ale tím už se také nikdy nezabýval, prostě jde 1,2,3,4, RS7 a 3 Poláci a 4 Němci a tím to končí. Mux 3 je příliš složité řešení. Takže vidíš, že jsem nekecal a že problém s Mux 3 můžeš mít i v LBC.
« Poslední změna: 26. 10. 2013, 12:39:38 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


 

reklama