reklama

Autor Téma: DVB-T na VHF  (Přečteno 7027 krát)

Josef Slezák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DVB-T na VHF
« kdy: 03. 05. 2010, 22:59:08 »
Dobrý den,
asi se ptám úplně hloupě, ale dneska jsem "lovil" DVB-t signály v pásmu VHF a na kanálu 6 mi STB našel signál o síle 60%, kvalita signálu 0%, ale nevím, jestli to není tím, že máme STA, která je nastavena jen na některé kanály a ty ostatní ignoruje. Takže se do něj nemohu ani "podívat". Lokalita - Čáslav a chytáme Bukovou horu a Černou horu.
Nevíte někdo, co by tam mohlo být, pokud je tam vůbec něco? Díval jsem se tady na digizone, ale na kanálu 6 by neměli mít nic ani u sousedů.
Dík.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T na VHF
« Odpověď #1 kdy: 03. 05. 2010, 23:10:03 »
Když tam máte nulovou kvalitu tak co by tam mělo být?
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


david.kriz

  • Host
Re: DVB-T na VHF
« Odpověď #2 kdy: 03. 05. 2010, 23:11:28 »
Analogová Nova z Krásného :-)
Některé STB ukážou sílu signálu i na analogu, ale logicky neukážou nic víc ( "kvalita" tam nemá být jaká).


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 731
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: DVB-T na VHF
« Odpověď #3 kdy: 03. 05. 2010, 23:11:35 »
Velmi jednoduché vysvětlení.  8)

Jako "sílu signálu" ukazují STB sílu signálu na daném kanále, tzn. i sílu analogového signálu. V STA zřejmě máte rozveden signál z Krásného právě na kanále 6, a STB vám proto zobrazuje na tomto kanálu nějakou "sílu signálu", ale protože je to analog, neukáže vám žádnou "kvalitu signálu"...  ;)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Josef Slezák

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T na VHF
« Odpověď #4 kdy: 03. 05. 2010, 23:17:38 »
No a mám v tom jasno ;D
Díky všem...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Stranik

  • Host
Re: DVB-T na VHF
« Odpověď #5 kdy: 04. 05. 2010, 01:06:24 »
No, něco jiného by ale bylo, kdybyste naladil v DVB-T 7.k ve VHF pásmu. To by totiž byl německý Hoher Bogen  ;) Poslední rok na tomto kanále .... že mám pravdu Kubo Melíne? Neví někdo kdy to cca budou přelad'ovat na tu 42-ku?


 

reklama