Tedy možná jsem měl štěstí, ale před pár dny, když jsem zjistil, že se zhoršily parametry MUX RS7, vyfotil jsem na měřáku konstelační diagram, připsal další naměřené hodnoty a poslal to na DB (ono to je jedno, když DB a PD mají společné vysílače). Pak jsem jim ještě zavolal, popsal situaci, oni slušně poděkovali a dnes byla na Kleti výluka a ejhle MUX RS7 jede jako víno. MER mi vylezl z 24 dB na 29 dB, Pre BER se o jeden řád zmenšil z E-4 na E-5 a konstelační diagram vypadá stejně, jako u ČRa. Takže nahlášená závada byla opravena velmi rychle a ne že by se na to vykašlali.
Pokud jde o nějaké kostičkování a nebo zasekávání apod. vím, že budu napadán některými jedinci, ale na třech různých TVP se mi nic takového neprojevuje a věřte tomu, že jsem se na to pořádně zaměřil. Ano, našel jsem jeden STB, stařičký Philips co nemá ani možnost upgrade FW a ten na SD stanicích v MUX 4 blbne občas úchvatně i když i ten jede dnes podezřele dobře (ne bez chyb, ale výrazně lépe). Ale jak říkám, je to můj první STB z dob, kdy začínalo digitální vysílání. Na dnešních HD televizích problémy nemám.