Autor Téma: STA + kostičkování HD programů ČT  (Přečteno 36766 krát)

Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #90 kdy: 17. 10. 2013, 13:25:08 »
Zvuk má takovou nepříjemnou kompresi, těžko to popsat. Tady přidávám staré porovnání kvality zvuku mux2 (Prima) a mux3 (Prima Love) z 10. 3. 2011, dnes už je zvuk v obou multiplexech stejný (jako zde mux3). Úplně stejně nyní vyjde porovnání Nova Cinema mux4 vs. mux2.
http://old.stream.cz/uservideo/568656-porovnani-kvality-zvuku-mux2-prima-a-mux3-prima-love

Nečekal jsem že to staré porovnání ještě někdy bude aktuální i když u jiného provozovatele :(
« Poslední změna: 17. 10. 2013, 13:27:05 od Tech7 »
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #91 kdy: 17. 10. 2013, 14:05:55 »
http://uloz.to/x1rMYF6z/mov-1015-mp4
heslo digizone, tak můžete hledat chyby, já je tam nevidím a to co tu dával ivovi s četníky ten ts. tak to sem v životě na tv neviděl, v mým záznamu sem i při pomalým přehrávání našel jednu vadu, ale stejnou vadu mají i na ivysilaní, takže to pařízkem nebude
ale ten ts blbne i na pc..zajímavé že mnohem více to je vidět v gomplayeru, vlc se to snaží celkem vyhladit mi přijde a není to tak znatelné, ale gom player se neumí po framu vrátit zpět před střih, dopředu to po jednotlivých snímcích umí, ale zpět se vrátí max ke střihu


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #92 kdy: 17. 10. 2013, 16:24:12 »
http://uloz.to/x1rMYF6z/mov-1015-mp4
heslo digizone, tak můžete hledat chyby, já je tam nevidím...
Ja ano. :)
« Poslední změna: 17. 10. 2013, 16:26:02 od ivovi »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #93 kdy: 17. 10. 2013, 19:06:29 »
Když už se tu popisují vady, tak takto pěkné červené a modré dropy mám poslední dobou na UPC ČT2HD v DVB-C i DVB-T.
http://uloz.to/x3iuTcYt/1017-183308-ct2hd-mp4
Zajímalo by mě, kde je chyba, ale protože se jedná o jednotlivé pixely, bude to ještě někde před mpeg4 kodérem, takže přímo na Kavkách? SD verze vypadá bez chyb.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #94 kdy: 17. 10. 2013, 19:29:29 »
Zvuk má takovou nepříjemnou kompresi, těžko to popsat. Tady přidávám staré porovnání kvality zvuku mux2 (Prima) a mux3 (Prima Love) z 10. 3. 2011, dnes už je zvuk v obou multiplexech stejný (jako zde mux3). Úplně stejně nyní vyjde porovnání Nova Cinema mux4 vs. mux2.
http://old.stream.cz/uservideo/568656-porovnani-kvality-zvuku-mux2-prima-a-mux3-prima-love

Nečekal jsem že to staré porovnání ještě někdy bude aktuální i když u jiného provozovatele :(
jo vzpomínám si na ten zvuk tenkrát,taky mě to točilo a je pravda u mux4 se vyskytuje podobný zvuk,ale snad jen u určitých programů

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #95 kdy: 17. 10. 2013, 19:35:36 »
http://uloz.to/x1rMYF6z/mov-1015-mp4
heslo digizone, tak můžete hledat chyby, já je tam nevidím a to co tu dával ivovi s četníky ten ts. tak to sem v životě na tv neviděl, v mým záznamu sem i při pomalým přehrávání našel jednu vadu, ale stejnou vadu mají i na ivysilaní, takže to pařízkem nebude
ale ten ts blbne i na pc..zajímavé že mnohem více to je vidět v gomplayeru, vlc se to snaží celkem vyhladit mi přijde a není to tak znatelné, ale gom player se neumí po framu vrátit zpět před střih, dopředu to po jednotlivých snímcích umí, ale zpět se vrátí max ke střihu
heslo ,,digizone,, ty mi tedy dáváš ,,DIGIZONE,,

těch míst,kde jsou chyby je několik,vypadá to místy,jak kdyby to byl záznam SD a ne HD ,všude kde je střih a kde je pohyb to má tendenci přejít do kostiček,jak označil ivovi.Místy je vidět i cuknutí.Ale takhle to hraje i u jiných tv,jenže když se změní pořad,tak jako je zvykem u pařízkových muxů,začne se problém s obrazem projevovat mnohem více,třeba jak zveřejnil ivovi záznam četníků nebo já .
  Ale jinak kdyby to takhle hrálo aspoň pořád.

« Poslední změna: 17. 10. 2013, 20:11:34 od tako50 »


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #96 kdy: 17. 10. 2013, 20:04:02 »
ivovi
já tam chyby nevidím, ale klasickou vlastnost h264 nizký bitrate, originální scéna je matlanina a vypnutej deblocking, si zkus svoje nejaky rozmazany video zkomprimovat nizkym bitrate a vypnutym deblocking filtru a udělá ti to přesně tohle, otázkou je proč padá bitrate před střihem často k hodně nízkým hodnotám, ale tohle se v obraze děje často i mimo střih, ale kde vyšší bitrate a není to tak moc znatelný.
pušť si to na ivysilani a pochopíš proč to dělá přesně tohle


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #97 kdy: 17. 10. 2013, 23:22:31 »
Kdyz to berete takhle, tak ano, nejde o chyby ale mzikove nizky bitrate. Jestli smyslem toho povidani o deblockingu a ivysilani bylo sdeleni ze je vlastne vsechno v poradku a ze je vsechno nastaveno spravne, tak potom uz nesouhlasim.
Dochazi tam k brutalnimu orezu datoveho toku u nekolika B-snimku umistenych ve streamu tesne pred P-snimkem, ktery uz zobrazuje novy zaber. Jestli je spatne nastaveny multiplexer nebo jen pridelen nizky prumerny datovy tok je celkem nepodstatny detail. Takhle proste verejnopravni HD vysilani vypadat nema.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #98 kdy: 17. 10. 2013, 23:46:29 »
Kdyz to berete takhle, tak ano, nejde o chyby ale mzikove nizky bitrate. Jestli smyslem toho povidani o deblockingu a ivysilani bylo sdeleni ze je vlastne vsechno v poradku a ze je vsechno nastaveno spravne, tak potom uz nesouhlasim.
Dochazi tam k brutalnimu orezu datoveho toku u nekolika B-snimku umistenych ve streamu tesne pred P-snimkem, ktery uz zobrazuje novy zaber. Jestli je spatne nastaveny multiplexer nebo jen pridelen nizky prumerny datovy tok je celkem nepodstatny detail. Takhle proste verejnopravni HD vysilani vypadat nema.
Čím analyzujete snímky v mpeg4? Já se na to schválně díval ve VideoRedo a tam mě to dost překvapilo. Čekal jsem vnucený P nebo I snímek v místě střihu, ale Videoredo tvrdí, že v místě střihu je B snímek a jako P snímek označil ten, kde se před střihem tak propadla kvalita, další těsně před střihem a pak další hned po střihu. Což se mi jeví jako dost zcestné řešení nebo Videoredo kecá.


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #99 kdy: 18. 10. 2013, 00:09:56 »
co vím tak videoredo se zrovna s h264 moc nekamarádí..ale nevím jaký je aktuální stav


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #100 kdy: 18. 10. 2013, 00:13:32 »
co vím tak videoredo se zrovna s h264 moc nekamarádí..ale nevím jaký je aktuální stav
Verze 4 stříhá mpeg4 v ts docela slušně (byť z 12GB souboru už trochu blázní), popravdě řečeno nic lepšího na střih mpeg4 ani nemám.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #101 kdy: 18. 10. 2013, 10:46:09 »
Čím analyzujete snímky v mpeg4? Já se na to schválně díval ve VideoRedo a tam mě to dost překvapilo. Čekal jsem vnucený P nebo I snímek v místě střihu, ale Videoredo tvrdí, že v místě střihu je B snímek a jako P snímek označil ten, kde se před střihem tak propadla kvalita, další těsně před střihem a pak další hned po střihu. Což se mi jeví jako dost zcestné řešení nebo Videoredo kecá.
Dival jsem se na to ve zkusebni verzi Elecard StreamEye (omezeni na nekolik dni a krokovani prvnich 200 snimku). Snimky jsou zobrazovany napr. v tomto poradi: PBbbBbbbI*BPB, ve streamu jsou pak v tomto poradi P..IBbBbbbb*PBPBB. Rozhrani mezi zabery je "*", orezany B-snimek s viditelnymi chybami je "b".


Koalaarena

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #102 kdy: 18. 10. 2013, 14:12:42 »
Pro větší názornost výpadků v HD vysílání ČT1 (Ostrava) jsem na níže uvedený odkaz hodil krátkou scénu,
kde po výpadku v obraze jsem daný okamžik zpomalil na 10% původní rychlosti.

http://www.youtube.com/watch?v=kPsQ5HHTVuQ&feature=youtu.be




Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #103 kdy: 18. 10. 2013, 16:35:46 »
Ja tento problem nepozoruji.
To je jednoduche, prehrajte si vyse uvedeny zaznam. Pokud zadny problem nevidite, mate problem vyresen, protoze mate "pomalejsi zrak", ktery se necha strihem zaberu "zahltit". :)
 
 
 
Tak jsem nahraval pres pripojenej USB disk 500GB, ktery si tv predformatoval do sve podoby jako PVR zarizeni.
Ale ani z techto nahravek zadnej problem.
Schvalne jsem si pockal na CT sport HD na nejakej zivej zapas-prenos a zadnej problem jsem nepozoroval. Video je v poradku.
Mozna kodek h264 v Sony Bravia EX televizorech umi vsechny "niance" tohoto kodeku.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #104 kdy: 18. 10. 2013, 20:15:52 »
Pro větší názornost výpadků v HD vysílání ČT1 (Ostrava) jsem na níže uvedený odkaz hodil krátkou scénu,
kde po výpadku v obraze jsem daný okamžik zpomalil na 10% původní rychlosti.

http://www.youtube.com/watch?v=kPsQ5HHTVuQ&feature=youtu.be
To nebylo ani třeba zpomalovat,co je tam těch chyb vidět,ale jasně,pro ty co to neustále nevidí to je dobré.Jen nechápu,jak to pařízkovci mohou takhle ignorovat.