reklama

Autor Téma: STA + kostičkování HD programů ČT  (Přečteno 35103 krát)

jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #60 kdy: 02. 10. 2013, 16:10:00 »
ne měl jsem na mysli 54:45 ale ten přechod je i v ivysílání takovej hodně prudkej, takže to asi bylo bez problémů..jen sem hledal chyby i tam kde nejsou:) jinak s mpeg2 na mux4 ani rs7 problém taky nemám a nikdy jsem neměl,ale tam je to fakt o přijímači

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 522
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #61 kdy: 02. 10. 2013, 18:18:27 »
V i-vysilani to seknuti samozrejme neni, presne misto je 68:53 (zaber listu ve vetru).
Vykopíroval jsem si to místo z ČT 1 HD z reg. muxu 7 (http://uloz.to/xyUSsD4M/ct1-2115-listi-ts), vizuálně tam rušivé artefakty nevidím. Nicméně chyby v TS jsou.
V samotnem TS chyby nejsou (zadne TEI chyby a pakety ve spravnem poradi). Pri prehravani na PC zadny problem. Ale kdyz se podivam na datovy tok obrazku, tak ten skokove vzroste z asi 5 Mbps na 10 Mbps prave v miste kde zacina ten zaber listu ve vetru. Ten zaber listu je na kodovani narocny. Takze muze jit o problem s bufferem dekoderu H264 v prijimaci.

Edit: Do udaju o profilech a levelech jsem se sam zamotal, tak jsem to radeji smazal. (High@L4.0 H.264 je i dle norem v poradku.)
« Poslední změna: 02. 10. 2013, 22:48:31 od ivovi »


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #62 kdy: 02. 10. 2013, 20:10:46 »
ne měl jsem na mysli 54:45 ale ten přechod je i v ivysílání takovej hodně prudkej, takže to asi bylo bez problémů..jen sem hledal chyby i tam kde nejsou:) jinak s mpeg2 na mux4 ani rs7 problém taky nemám a nikdy jsem neměl,ale tam je to fakt o přijímači
A mohu vědět,na kterém přijímači to je bez chyb,jak mux4 tak rs7 ?A z kterého to je vysílače?No v i vysílání ani na 54:45 a ani 68 min. nejsou projevy chyb,nebo já je nevidím.Kdyby to bylo takto,tak se o žádných chybách nedá ani mluvit.
« Poslední změna: 02. 10. 2013, 20:51:53 od tako50 »


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #63 kdy: 02. 10. 2013, 21:39:04 »
Sharp LC-32SH130E, vysílač obojí černá studnice.dekodér to má MSD9WB7PX-2, který umí i zmiňovaný high profile
Citace
ITU-T H.264, ISO/IEC 14496-10 (main and high profile up to level 4.1) video decoding


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #64 kdy: 02. 10. 2013, 23:09:45 »
Sharp LC-32SH130E, vysílač obojí černá studnice.dekodér to má MSD9WB7PX-2, který umí i zmiňovaný high profile
Citace
ITU-T H.264, ISO/IEC 14496-10 (main and high profile up to level 4.1) video decoding
Tak tady je nový sharp a takhle se projevuje http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.msg50511#msg50511

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #65 kdy: 03. 10. 2013, 02:52:49 »
To je jinej model, ono ta moje se sharpem nic moc společnýho mít nebude,je to nějaká univerzální tv co se prodávala i třeba jako gogen,ale možná díky tomu právě nemá problém s čímkoliv aspoň z dob dvd přehrávačů tyhle neznačkový výrobky měli nejlepší podporu pro divx atd


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #66 kdy: 03. 10. 2013, 06:46:00 »
Tedy možná jsem měl štěstí, ale před pár dny, když jsem zjistil, že se zhoršily parametry MUX RS7, vyfotil jsem na měřáku konstelační diagram, připsal další naměřené hodnoty a poslal to na DB (ono to je jedno, když DB a PD mají společné vysílače). Pak jsem jim ještě zavolal, popsal situaci, oni slušně poděkovali a dnes byla na Kleti výluka a ejhle MUX RS7 jede jako víno. MER mi vylezl z 24 dB na 29 dB, Pre BER se o jeden řád zmenšil z E-4 na E-5 a konstelační diagram vypadá stejně, jako u ČRa. Takže nahlášená závada byla opravena velmi rychle a ne že by se na to vykašlali.
Pokud jde o nějaké kostičkování a nebo zasekávání apod. vím, že budu napadán některými jedinci, ale na třech různých TVP se mi nic takového neprojevuje a věřte tomu, že jsem se na to pořádně zaměřil. Ano, našel jsem jeden STB, stařičký Philips co nemá ani možnost upgrade FW a ten na SD stanicích v MUX 4 blbne občas úchvatně i když i ten jede dnes podezřele dobře (ne bez chyb, ale výrazně lépe). Ale jak říkám, je to můj první STB z dob, kdy začínalo digitální vysílání. Na dnešních HD televizích problémy nemám.
Pokud jde o mě,tak já nikoho nenapadám,jen mi neni jasný,že to není vidět.Zde je třeba jedna tv letošní model LG HD ČT 2 .https://www.youtube.com/watch?v=-iHzzQi9zaE
 
 
 
Mam tuhle iDTV: https://picasaweb.google.com/107991238548689367477/SonyBraviaKDL40EX653DVBT2# .
Umi i DVB-T2, zadne problemy v obraze nemam. Klinovecky signal MUXu4 a 7 chytam na optickou viditelnost 42km na STA, kterou jsem nedavno dokoncil.
 
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #67 kdy: 03. 10. 2013, 08:53:57 »
To je jinej model, ono ta moje se sharpem nic moc společnýho mít nebude,je to nějaká univerzální tv co se prodávala i třeba jako gogen,ale možná díky tomu právě nemá problém s čímkoliv aspoň z dob dvd přehrávačů tyhle neznačkový výrobky měli nejlepší podporu pro divx atd
Ano je to jiný model a myslel jsem,že nový,když byl v létě zakoupen,ale jak jsem koukal,tak je asi 3-4 roky starý,včera jsem to i dopsal do zprávy,ale není to tu.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #68 kdy: 03. 10. 2013, 09:01:31 »
Tedy možná jsem měl štěstí, ale před pár dny, když jsem zjistil, že se zhoršily parametry MUX RS7, vyfotil jsem na měřáku konstelační diagram, připsal další naměřené hodnoty a poslal to na DB (ono to je jedno, když DB a PD mají společné vysílače). Pak jsem jim ještě zavolal, popsal situaci, oni slušně poděkovali a dnes byla na Kleti výluka a ejhle MUX RS7 jede jako víno. MER mi vylezl z 24 dB na 29 dB, Pre BER se o jeden řád zmenšil z E-4 na E-5 a konstelační diagram vypadá stejně, jako u ČRa. Takže nahlášená závada byla opravena velmi rychle a ne že by se na to vykašlali.
Pokud jde o nějaké kostičkování a nebo zasekávání apod. vím, že budu napadán některými jedinci, ale na třech různých TVP se mi nic takového neprojevuje a věřte tomu, že jsem se na to pořádně zaměřil. Ano, našel jsem jeden STB, stařičký Philips co nemá ani možnost upgrade FW a ten na SD stanicích v MUX 4 blbne občas úchvatně i když i ten jede dnes podezřele dobře (ne bez chyb, ale výrazně lépe). Ale jak říkám, je to můj první STB z dob, kdy začínalo digitální vysílání. Na dnešních HD televizích problémy nemám.
Pokud jde o mě,tak já nikoho nenapadám,jen mi neni jasný,že to není vidět.Zde je třeba jedna tv letošní model LG HD ČT 2 .https://www.youtube.com/watch?v=-iHzzQi9zaE
 
 
 
Mam tuhle iDTV: https://picasaweb.google.com/107991238548689367477/SonyBraviaKDL40EX653DVBT2# .
Umi i DVB-T2, zadne problemy v obraze nemam. Klinovecky signal MUXu4 a 7 chytam na optickou viditelnost 42km na STA, kterou jsem nedavno dokoncil.
Také mám signál z klínovce oba muxy a asi 69km vzdušnou čarou,navíc signál z louštína a jablonce u mux4 a odevšad stejný výsledek.No nic méně nejsem sám,kdo to tu popisoval,stejné příznaky i z jiných částí republiky.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #69 kdy: 03. 10. 2013, 20:14:52 »
Vím,že to sem nepatří,ale co říkáte na toto video https://www.youtube.com/watch?v=UhAORKraWYA&feature=youtu.be   ?Sledujte to logo HBO .Oni sice řeší TV jako chybu,ale mě to připomíná projevy u mux 7 . Že by se ten signál tak zdokonaloval,až dospěl do stádia nepoužitelnosti.


Sax

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Edelweisspitze (2577mnm)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #70 kdy: 03. 10. 2013, 20:48:02 »
Abychom uzavřeli problém multiplexu RS7 v regionu ČB z vysílače Kleť. Přikládám Dataloger z meraku, který byl dnes pořízen na zásuvce RD v obci Šindlovy Dvory/Mokré u CB - 15km od vrcholu Kleti. Pasivní pŕijem pro tři odběrná mista s anténou 40XD od EmmeEsse. Problém na RS7 vyřešen.
VU+Ultimo, Pioneer Kuro PDP-5010FD, TBS 5980CI a 5881CI, KWS Varos 109, Rover HDTAB7 STC, Planar IT15T2 - ITtools, CrazyScan, 4T2, DAB player - RTL2832&E4000, WaveFrontier T90, Onkyo T9, Onkyo T-4711, Sony ST-S730ES, Tesla 810A, HB9CV, Telefunken Super Koncert.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 522
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #71 kdy: 04. 10. 2013, 10:34:55 »
V i-vysilani to seknuti samozrejme neni, presne misto je 68:53 (zaber listu ve vetru).
Vykopíroval jsem si to místo z ČT 1 HD z reg. muxu 7 (http://uloz.to/xyUSsD4M/ct1-2115-listi-ts), vizuálně tam rušivé artefakty nevidím. Nicméně chyby v TS jsou.
Jeste musim uzivateli pajas2 podekovat za ten zaznam. Mimochodem, nejen PC ale i STB ho prehral bez problemu. Zitra (CT1–sobota 5. 10. – 10:40) je repriza, zkusim to stejne misto sledovat na zivo (STB Ariva T650i) a zaroven udelat zaznam (PC).


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 522
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #72 kdy: 05. 10. 2013, 22:02:31 »
Tak jsem popsany zaber sledoval v reprize Smejdu na stejnem STB (Ariva T650i). Na stejnem miste doslo k zaseknuti obrazu. Zaznam porizeny na tom samem STB pritom STB prehral bez zaseknuti. Vyloucil jsem tak na 100% jiz tak malo pravdepodobny problem se signalem. Zda jde o problem vysilani nebo STB nechavam jeste otevrene, ale v tomto pripade se spis se klonim k problemu STB. Jeste doplnim, ze k takovymto zaseknutim obrazu dochazi tak asi jednou dvakrat za film.


gifter

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #73 kdy: 06. 10. 2013, 12:14:15 »

Teď jsem chvíli sledoval ČT sport HD a výsledky jsou následující:

Síla signálu: 98 %
Kvalita signálu: kolísá mezi 63 % až 76 %
Počet špatných bitů: přibližně 7E-6 až 2E-5

Když to padne k těm 63% a zvýší se chybovost až na těch řádově 1E-5, tak to zakostičkuje.

Předpokládám, že v pátek se stavil anténář (oficiálně nemám ověřené), protože se kvalita opět zvedla.
TV nyní ukazuje kvalitu signálu 82 - 100 %, přičemž to při poklesu stále kostičkuje. Předpokládám tedy, že to padá hluboko pod těch 82%.
STB Zircon T2 ukazuje většinu času kvalitu 100 %, ale pravidelně to padá třeba i na 52%.
V tuto chvíli se obávám, že další zásah na STA je vyloučený a má jediná naděje je změna v rámci RS7. Díky všem za předešlé reakce na tento problém a dál už to nebudu řešit.
Evolve or Die!


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STA + kostičkování HD programů ČT
« Odpověď #74 kdy: 06. 10. 2013, 16:01:44 »
Sharp LC-32SH130E, vysílač obojí černá studnice.dekodér to má MSD9WB7PX-2, který umí i zmiňovaný high profile
Citace
ITU-T H.264, ISO/IEC 14496-10 (main and high profile up to level 4.1) video decoding
Takže 29 k černá studnice vyzkoušeno před hodinou  na andromedě a technisatu,obraz se sekal u programu D..Na technisatu více než na andromedě,se obraz sekal.To znamená,že signál je stejný jako z klínovce,stejné chyby v obraze.


 

reklama