Autor Téma: Odpoveď predajcu TV a SAT Slovenskej obchodnej inšpekcii ohľadom Skylinku  (Přečteno 6830 krát)

rocky23

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Slovenská obchodná inšpekcia
Prievozská 32
827 99 Bratislava

VEC: odpoveď na Váš list zo dňa 11.9.2013 Zn. 3282/55/13
Vážená pani Mgr. RNDr. Machútová,

obdržal som od Vás odpoveď na moju pozvánku na neoficiálne stretnutie predajcov TV a SAT techniky. Po prečítaní Vašej odpovede som v nemom úžase pozeral chvíľku do zrkadla, aby som sa uistil, že sa mi to nesníva.

Prečítali ste si, prosím, text v mojej pozvánke pozorne? Asi nie, pretože ja som Vám napísal,
citujem:

„Viacerí zákazníci SKYLINKu a najmä CSLINKu, ktorí vlastnia dekódovacie karty CW, (Skylink® a CS Link® sú obchodné značky používané pod licenciou M7 Group S.A) dostávajú (a dostali) v uplynulých týždňoch dobierky zasielané z adresy: Satelitná televízia SKYLINK, P.O.BOX 11, 022 04 Čadca 4. Dobierky odosielalo zákaznícke centrum "SKYLINK" napriek tomu, že adresáti si nič neobjednali. Zarážajúca je aj skutočnosť, že k predmetnej dobierke nie je vystavený žiadny účtovný daňový doklad.

Vy však vo svojej odpovedi píšete, že spotrebitelia dostávajú (dostali) zásielky, ktoré nie sú podmienené žiadnou platbou. Týmto ste mi naznačili, že som si túto skutočnosť zrejme vymyslel. Aby som Vám dokázal, že to nie je výmysel, posielam Vám nasledovné dôkazy:

a/ mailová komunikácia medzi mnou a zákazníckym centrom SKYLINKu zo dňa 31.7.2013

Tým CS link a Skylink mi mailom oznámil, že mi zasiela kartu a celková úhrada bude 13,90€. Zároveň sa mi poďakoval za objednávku, o ktorej ja nič neviem. Neviem o tom, že by som si niečo objednával, či už písomne, mailom alebo telefonicky.
Ako dôkaz, že som takúto dobierku naozaj dostal, Vám posielam, síce trošku rozmazanú fotografiu obálky (na pošte nebolo dostatočné svetlo), na ktorej je vidieť, že ide o dobierku na sumu 13,90€.

b/ mailová komunikácia medzi zákazníkom SKYLINK a zákazníckym centrom SKYLINKu
(p. MUDr. Blažejová)
Aj z tejto komunikácie je zrejmé, že p. MUDr. Blažejová si nič neobjednala. Zarážajúca je aj odpoveď, ktorá prišla zo zákazníckeho centra SKYLINK...

Vážená p. riaditeľka,

nebudem sa tu ďalej rozpisovať o problémoch, ktorými zasiahli spotrebiteľov v SR (aj ČR)
obchodné praktiky "SKYLINK", je to príliš široká téma a moje siahodlhé písanie by sa aj tak minulo účinkom, pretože z Vašej odpovede som nadobudol pocit, že Vaša reakcia je silne "poznačená" účelovosťou, pod ktorou sa podpísal "duch" SKYLINKu /resp. niekoho, kto bol oslovený vytvoriť takúto pochybnú odpoveď na moju pozvánku/.

Pre mňa, ale aj pre viacerých predajcov TV a SAT techniky, je zarážajúce, že sa "nemienite"
zúčastniť stretnutia v Banskej Bystrici dňa 4.10.2013.

Čo teda, prosím, mienite teraz urobiť, keď som Vám predložil viac ako dostatočné dôkazy?

Ešte stále máte šancu urobiť niečo pre spotrebiteľov a všetkých občanov SR...

Alebo je Vám jedno, čo si o Vás myslia spotrebitelia?

Jednu reakciu predajcu SKYLINK na Vašu odpoveď Vám prikladám...

Verím, že svoje rozhodnutie zmeníte a že 4.10.2013 budem môcť privítať zástupcu SOI na našom stretnutí.

S pozdravom ...

Reklama

• Stálý člen

Karlos68

• Profík
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Co tu ty spamuješ,tady není Parabola nebo web toho samozvaného spasitele kde ses zaregistroval.

EDIT: Příště by to šlo určitě mírněji. ;)
« Poslední změna: 26. 09. 2013, 16:57:57 od Lukáš Polák »
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60

Stefan Bukovan

• Profík
    • Zobrazit profil
rocky23: vás niekto NÚTI predávať produkty s obchodnou značkou SKylink? Pokiaľ sa Vám nepáči, čo nové vedenie robí, prestaňte ich produkty ponúkať. A máte kľud....

Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380

Stefan Bukovan

• Profík
    • Zobrazit profil
A mimochodom - pokiaľ by ste si prečítali VOP Skylinku platné v SR - bod 4.2.5. tak by ste vedeli, že Skylink posiela karty na dobierku nie svojvoľne a nevyžiadane, ale presne v súlade s uzatvorenou zmluvou medzi užívateľom služby a spoločnosťou.

Citujem uvedený bod:

4.2.5. vyúčtovať užívateľovi nevyhnutne nutné
náklady v prípade, keď bol poskytovateľ nútený
z technických, prevádzkových alebo iných dôvodov
pre zabezpečenie príjmu programov prostredníctvom
satelitu uskutočniť technické opatrenia,
ktoré vyžadujú výmenu karty (prelomenie kódu,
skončenie životnosti systému podmieneného
prístupu a pod.). V týchto prípadoch sa poskytovateľ
zaväzuje doručiť novú kartu na adresu užívateľa
oznámenou poskytovateľovi pri registrácii.

Pokiaľ ste si nevšimli, tak kód je PRELOMENÝ. Teda majiteľ spoločnosti MUSÍ urobiť technické opatrenia a má právo ich užívateľvi vyúčtovať. Komu sa to nepáči, tak by mal odstúpiť od uzatvorenej zmluvy. Ale toto akosi nechápete....

P.S.: a doporučujem si preštudovať bod 4.5.7. Pokiaľ Vám ako užívateľovi služby tá karta na dobierku príde, ste povinní tieto náklady uhradiť. V opačnom prípade ste porušili VOP a Skylink je oprávnený ukončiť s Vami zmluvný vzťah... Čo urobí tak, že odstrihne CRW a tí, čo nemajú vymenené karty sa môžu ísť sťažovať na lampáreň (resp. k pánovi Luteránovi pod jeho blogy).

Tieto ustanovenia sú platné od 12.6.2012. Takže sa nikto nemôže sťažovať že o nich nevedel, tak ako správne uviedla SOI vo svojom stanovisku na Vašu pozvánku.
« Poslední změna: 26. 09. 2013, 21:04:18 od Stefan Bukovan »
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380