reklama

Autor Téma: Stav v T2 multiplexu (2017)  (Přečteno 192710 krát)

Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 500
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #45 kdy: 03. 03. 2017, 11:20:12 »
Jen pro doplnění, jak to bylo před 1. březnem..... ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



zeze

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #46 kdy: 03. 03. 2017, 19:59:35 »
Mám DI-WAY K1. Na k 50  byl obraz OK.Teď je to  katastrofa,možná je to tím rozlišením, takže nepoužitelný !


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 584
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #47 kdy: 04. 03. 2017, 15:17:41 »
Já jsem chytal Experimentální vysílání ČRA z Žižkovské věže na USB stick Pinnacle 290e naprosto bez problémů, a to dokonce i jejich smyčku ve 4k. Vyzkoušel jsem SW jak ProgDVB, tak i DVBViewer. U obou to chodilo bez sekání a výpadků. Řekl bych, že pouze smyčka 4k chodila naprosto bezchybně na ProgDVB a v DVBVieweru 4k malinko kostičkovalo i když bydlím v Praze s výhledem na Žižkovský vysílač a na venkovní anténu. Od 1.3. chytám známou skladbu programů, avšak stále mně to kostičkuje se stejným nastavením jako do 28.2.2017... Možná je to i rukama  :)

P.S. Zkoušel jsem i USB stick Aver Media TD310, avšak bez jakéhokoliv úspěchu. Nebyl schopen detekovat ani zvuk. I když výrobce tvrdí, že jejich zařízení splňuje D-Book ČTÚ, tak kromě toho, že nemá certifikaci ČRA "DVB-T2 ověřeno", o kterou musí požádat výrobce, tak jsem ho byl nucen v zákonné lhůtě vrátit zpět e-shopu... :(  Tuto skutečnost jsem konzultovat i s ČRA (p. Kozák a další) a ani jim není známo, že by toto zařízení mělo být schopno příjímat DVB-T2/HEVC, když nemá tuto jejich certifikaci.

V tý praze ti to musi valit i na nasliněnej prst :D valej to hned 2 silny vysílače v ruznych polarizacich, tak by to mělo jet i na "kus drátu" polarizace je uplně jedno, je to v sfn :)
Až budu mit grafickou kartu ktera umi hevc tak budu moct chytat pak taky, ale ze satelitu :D nejde mi to pustit, sice hraje zvuk, a občas se ukaže i obraz ale nejde to, nemam hold hevc ready pc :D jakou maš grafickou kartu? jinak ten samej pinnacle mam taky :)
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #48 kdy: 04. 03. 2017, 16:44:17 »
V satelitním vysílání není HEVC aktuální. A divím se, že to nejde přehrát, sám jsem to zkoušel na ATI HD 3800, což je grafika vskutku muzeální a naprosto bez chyb :)


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #49 kdy: 04. 03. 2017, 16:56:10 »
P.S. Zkoušel jsem i USB stick Aver Media TD310, avšak bez jakéhokoliv úspěchu. Nebyl schopen detekovat ani zvuk. I když výrobce tvrdí, že jejich zařízení splňuje D-Book ČTÚ, tak kromě toho, že nemá certifikaci ČRA "DVB-T2 ověřeno", o kterou musí požádat výrobce, tak jsem ho byl nucen v zákonné lhůtě vrátit zpět e-shopu... :(  Tuto skutečnost jsem konzultovat i s ČRA (p. Kozák a další) a ani jim není známo, že by toto zařízení mělo být schopno příjímat DVB-T2/HEVC, když nemá tuto jejich certifikaci.
Certifikace není potřeba a tento nesmysl dřív nebo později zmizí, protože se do republiky budou dovážet desítky a možná stovky různých zařízení, kde je výrobcům úplně jedno, jestli si na to hodí reklamu nějaký zdejší vysílatel nebo ne (certifikace totiž není nic jiného, než pouhá reklama).
U TD310 bych pro sichr zkusil jiný kus, už proto, že se to s podporou HEVC nabízí i Němcům a je tedy nepravděpodobné, že by to HEVC neumělo.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #50 kdy: 04. 03. 2017, 18:36:58 »
Hlavně to vyprávějte divákům, kteří si koupili přijímač s podporou DVB-T2 H.265 HEVC a nepřehrají nic vy reklamo  ;D
« Poslední změna: 04. 03. 2017, 18:45:06 od Mik Kotanen »


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #51 kdy: 04. 03. 2017, 19:26:09 »
Hlavně to vyprávějte divákům, kteří si koupili přijímač s podporou DVB-T2 H.265 HEVC a nepřehrají nic vy reklamo  ;D
Spíš se starej co vyprávěj těm, kteří si koupí tu onálepkovanlou šaškárnu a v síti jiného operátora budou problémy. Nemluvě o tom, že až se spustí kódování, tak ty "certifikované" set-top-boxy bez CI slotu, které ani nesplňují parametry D-Book, budou leda na podložení skříně. Možná začnou ČRa vracet lidem peníze :D


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 584
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #52 kdy: 04. 03. 2017, 19:27:13 »
V satelitním vysílání není HEVC aktuální. A divím se, že to nejde přehrát, sám jsem to zkoušel na ATI HD 3800, což je grafika vskutku muzeální a naprosto bez chyb :)

Tak to je nějaky divný, jsi si jisty že je to hevc? Když to neumi hardware tak to přehrat nepujde. Hraje akorad zvuk a zaseka se pc. Zkus přehrat toto.
HEVC test ze satelitu, dneska nahraný.

https://www.uloz.to/!4NOS59HMUSdF/23-5e-11777-593-v-27500-2017-03-04-15-29-57-dump-ts

https://www.uloz.to/!3cjtnv0gJTbC/23-5e-11777-593-v-27500-2017-03-04-15-37-43-dump-ts

DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #53 kdy: 04. 03. 2017, 19:44:30 »
Až to stáhnu, tak dám vědět, ale ten minulý stream byl v HEVC zcela určitě. Přehráváno přes MPC, to jenom pro úplnost.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 584
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #54 kdy: 04. 03. 2017, 19:51:35 »
Až to stáhnu, tak dám vědět, ale ten minulý stream byl v HEVC zcela určitě. Přehráváno přes MPC, to jenom pro úplnost.

Můžeš udělat .ts z toho pražskeho dvb-t2?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #55 kdy: 04. 03. 2017, 19:54:11 »
O něm se právě bavím, ten sem dával už před 3 dny jiný uživatel: https://uloz.to/!semn7vALXMrk/20170301-t2-ts


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #56 kdy: 04. 03. 2017, 20:12:44 »
.. Když to neumi hardware tak to přehrat nepujde. Hraje akorad zvuk a zaseka se pc. ...
HEVC qHD z prazske prechodove DVB-T2 prehraje skoro jakykoliv starsi pocitac bez jakekoliv HW podpory HEVC. To je uplne neco jineho nez HEVC UHD.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 584
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #57 kdy: 04. 03. 2017, 20:18:48 »
.. Když to neumi hardware tak to přehrat nepujde. Hraje akorad zvuk a zaseka se pc. ...
HEVC qHD z prazske prechodove DVB-T2 prehraje skoro jakykoliv starsi pocitac bez jakekoliv HW podpory HEVC. To je uplne neco jineho nez HEVC UHD.

Mam pc z doby kdy hevc neexistoval, mam amd fx8350 a nvidia gtx 680. Tedy podpora jen do avc, ten hevc to neumí, ta 680 má pure video vp5, hevc je až od vp7.  https://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVideo
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #58 kdy: 04. 03. 2017, 20:48:37 »
Vzhledem k nízkému rozlišení je jedno, že to HW nepodporuje, tohle stihne přepočítat i starší procesor.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v T2 multiplexu (2017)
« Odpověď #59 kdy: 04. 03. 2017, 21:14:10 »
Hlavně to vyprávějte divákům, kteří si koupili přijímač s podporou DVB-T2 H.265 HEVC a nepřehrají nic vy reklamo  ;D
Spíš se starej co vyprávěj těm, kteří si koupí tu onálepkovanlou šaškárnu a v síti jiného operátora budou problémy. Nemluvě o tom, že až se spustí kódování, tak ty "certifikované" set-top-boxy bez CI slotu, které ani nesplňují parametry D-Book, budou leda na podložení skříně. Možná začnou ČRa vracet lidem peníze :D
Dejte vědět v které přechodové síti je potřeba CI slot ať se poučíme  ;D


 

reklama