Autor Téma: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé  (Přečteno 21248 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Server Parabola přináší jak na běžícím pásu novinky od satelitní platformy UPC Direct, až by člověk nabyl dojmu, že se jedná o placené PR. Už titulek „UPC Direct startuje z nové pozice: Širší nabídka, lepší kvalita a HD programy“ hovoří za vše. Jak vám ale ukážu v mém následujícím postu, ono to totiž s touto platformou není vůbec tak růžové. Je 1. května, tedy oficiální datum startu, a jak to u UPC DTH vypadá, se přesvědčte sami.

CS Mini – aktivní pouze levý audio kanál

Spektrum, Minimax/Animax – není aktivní CZE stopa, přesto, že je zapojena

Kanály Nova Sport a ČT 4 jsou označeny přízviskem Sports (jen taková perlička, jako chybu to neberu).

U kanálů Jednotka, Dvojka, Trojka, Nova, JOJ, ČT 2, Doma, Prima, TA 3, Markíza, ČT 1, Nova Cinema, Óčko a Nova HD se prozatím nevysílá teletext.

Minimax obsahuje maďarské EPG, toho se bohužel asi nezbavíme

STV Trojka je vysílána bez příznaku WSS, tedy i širokoúhlé pořady jsou scuknuty na 4:3.

ČT HD obsahuje v obraze DVB titulek (?) „nejméně 3x poškodili a ujeli“. Program obsahuje pouze Dolby stopu, chybí klasické stereo.

Program HBO HD prozatím vůbec není aktivní, přesto, že je již připojené kódování!!!

Al Jazeera, Sky News, Bloomberg, BBC World News, VH 1, Eurosport 2 North East Europe a Travel Channel se vysílají bez EPG.

U Travel Channelu je spojena česká (pravý kanál) a maďarská audio stopa (levý kanál) do jedné. Některé přijímače mohou mít problém se zapamatováním nastavení.

AXN má u originálně vysílaných pořadů HUN titulky, CZE DVB titulky nefungují.

CZE DVB titulky nefungují ani u Nat Geo Wild.

U CNN International, Discovery a Viasat Exploreru je vysílán pouze levý audio kanál.

National Geographic - vysílá se z pochopitelných důvodů maďarská verze pouze s DVB titulky. Ty nejsou v tuto chvíli aktivní.

ESPN America (SD verze) – širokoúhlý formát 16:9 je oříznut na 4:3

Viasat Explorer a Zone Reality – na CZE audio stopě je vysílán originální zvuk

AXN Scifi – CZE audio stopa je aktivní, ale nevysílá se.

Nickelodeon – CZE audio stopa se vysílá pouze do levého kanálu. Bohužel je tu pouze HUN EPG.

Sport 5 – formát 16:9 scuknutý na 4:3

Cinemax 2 – chybí EPG

A jedna poznámka na závěr – Můj příspěvek může znít rozhodně jako velká kritika UPC, ale to, co jsem zde napsal, jsou pouze holá fakta. Nemám důvod tuto společnost nijak poškozovat, ovšem na to, co dnes, když už je tedy ostrý start platformy, předvádějí, je to dost velká síla, protože, jak je vidět, několikatýdenní testování bylo zřejmě k ničemu…

Tento stav byl aktuální k 1. květnu 2010 v 8:30 CET.
« Poslední změna: 01. 05. 2010, 10:37:09 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #1 kdy: 01. 05. 2010, 10:08:37 »
Mílo, děkujeme, že sis dal takovou práci a vypsal všechny chyby, na které si narazil. To se cení!

Já mám ještě také jednu perličku. Je mi docela záhadou, jakou verzi Filmboxu Family vysílá UPC Direct, protože středoevropská to rozhodně není. Česká stopa není aktivní a běží pouze maďarský zvuk. Navíc vedle loga je ještě jednička, která se vysílá i v upoutávkách.
« Poslední změna: 01. 05. 2010, 10:49:12 od Lukáš Polák »
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #2 kdy: 01. 05. 2010, 10:12:18 »
Mílo, děkujeme, že sis dal takovou práci a vypsal všechny chyby, na které si narazil. To se cení!

Já mám ještě také jednu perličku. Je mi docela záhadou, jakou verzi Filmboxu Family vysílá UPC Direct, protože středoevropská to rozhodně není. Česká stopa není aktivní a běží pouze maďarský zvuk. Navíc vedle loga je ještě jednička, která se vysílá i v upoutávkách.
Víš jak, Lucky, všechno občas má porodní bolesti  ;)
« Poslední změna: 01. 05. 2010, 10:55:00 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #3 kdy: 01. 05. 2010, 11:20:53 »
Omlouvám se, myslel jsem Filmbox Extra a nikoliv Family. :P
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


kubisek

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 54
    • ICQ komunikátor - 125931103
    • MSN komunikátor - kubistap@hotmail.com
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #4 kdy: 01. 05. 2010, 22:51:07 »
Přidávám svoje zkušenosti:
  • Mono zvuk v levém kanálu i u Discovery SD (dopoledne dokonce byly v obraze chorvatské?? titulky, teď nevím), Animal Planet, CNN a spousty dalších programů (obecně asi tam, kde je jen mono zvuk).
  • Na mém Panasonicu 42G15 s modulem Irdeto Cryptoworks (červeným) způsobí přepnutí na HBO HD jeho vytuhnutí, takže modul až do vypnutí a zapnutí TV nedekóduje už vůbec nic.
  • Dále mi vadí, že u ČT1 chybí stopa AC3.
  • Na mém Panasonicu 42G15 se chybně zobrazuje EPG - je vynechána většina českých znaků.
--
Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #5 kdy: 02. 05. 2010, 06:56:09 »
Pěkná autorova práce a hlavně podklady pro samotné UPC, když už nebyli tyto vady schopni během měsíce vyřešit, tady to mají hezky sepsané.
Osobně jsem ladil UPC na Thoru v době, kdy to spustili a jak vidět, mnoho se od prvních dnů nezměnilo.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #6 kdy: 02. 05. 2010, 10:57:47 »
  • Na mém Panasonicu 42G15 se chybně zobrazuje EPG - je vynechána většina českých znaků.
Co jsem se díval, tak STB mají problémy se znaky Š a Ž.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Stanislav Ivanov

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #7 kdy: 02. 05. 2010, 12:38:15 »
U me do vcerejska neslo najit vubec Nova HD, Nova Sport HD, HBO CZE HD, a CT HD. Vyspal jsem se na to a asi po nocnim update uz jsou tam, ale docela me prekvapilo ze na vyse popsanich kanalu mi hlasi PVR "Ztrata signalu" na ostatnich HD kanalu z balicku pak mi hlasi ze nemam to povolene..
Tak jsem volal na UPC pred hodku a mi rekli ze vsechno mam mit v poradku, ze bych mel mit aktivovani vsechno bez XXX Xtreme, a ze pry mi poslou nejaky "aktivacni" balicek nebo neco podobniho na satelite a abych zkusil za hodku.. Bohuzel nic se nezmenilo...
Chtel jsem se zeptat tech z vas co uz jste pretocili taky parabolu jestli mate nejake problemy s HD prijmem nebo ne? (Pouzivam ten UPC Philips HD PVR)..  Hlavne me zajima jestli nemam jeste zkouset trosku pohnout antenu v pokusu o lepsi signal, ale se mi nejak nezda ze je problem jen tam....
Mimochodem CT24 mam v menu, ale nic tam nejde.. cerna obrazovka, zadny zvuk :)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #8 kdy: 02. 05. 2010, 13:53:42 »
A máte to vůbec otočeno na správný satelit? Zkuste třeba frekvenci 12,418/V 28000.Vysílá tam volně slovenská Musiq1 která by vám měla hrát i bez karty.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 687
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #9 kdy: 02. 05. 2010, 22:01:19 »
Co jsem pochopil, tak ČT 24 by měla být už i na ofo přijímačích UPC, ale na její pozici je skutečně rumunská zpravodajská TV N24. Frekvence odpovídá. Je to bývalá pozice po maďarské Duně.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Stanislav Ivanov

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #10 kdy: 03. 05. 2010, 12:09:06 »
No nevim jak to delate, ale u me porad ani AXN ma ceskou stopu ani CT24 se neobjevuje ani HD kanaly nechteji zacit fungovat i kdyz od UPC uz 2x mi posilali ten jejich kouzelnej balicek ktery nic mi nespravil :( Vsechno ostatni jinak jede, totiz mam spravne nastaveni satelitu.. u HD kanalu porad mi rika ze pristup odepren jakoze bych za to neplatil, coz neni pravda :(... vubec nevim co s tim a pristup UPC me zacina pekne stvat


Stanislav Ivanov

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #11 kdy: 03. 05. 2010, 13:02:15 »
taaak... a jak se rika.. do tretice vsechno dobry :) .. Jen abych sdilel moje zkusenosti.. Prave jsem volal po 3ti na UPC a najednou mi rekli ze vypada ze vlastne nemam aktivovani ten HD balicek.. takze snad za chvili po restartu receiveru to bude dobry :) Takze duveruj ale proveruj :)
Taky docela zajimava zprava pro ty kterem chybi pristup do nektere HD kanalu je ze slecna mi rikala ze porad jeste nemaji vsechno nahrane na satelitu, totiz je normalne zatim treba ze nemate pristup do HBO HD atd.. Doufejme ze do konce tydnu uz vsechno bude v pohode ;)
Preju vsem krasny den

Edit:
Tak HD kanaly jedou bez ty Ceske (nevim jestli jeste nejsou na satelitu, nebo jen ja mam nejak blbe naladenou antenu)
Filmbox Extra jede (bez Ceskou stopu, ted jsem zkousel a byla tam jen Madarska stopa), Filmbox Family jede bez problemu s Ceskou stopu.
« Poslední změna: 03. 05. 2010, 13:22:01 od Stanislav Ivanov »


Pavel

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 52
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #12 kdy: 15. 05. 2010, 13:42:29 »
15.5. - DOQ nevysílá EPG; AXN Crime chvíli EPG má, chvíli ne; Cinemax 2 jde výrazně tišeji než ostatní kanály; Hallmark má český zvuk, ale je označen jako Hallmark HUN.

//Edit 19.5. - na většině programů stále nejde teletext.
« Poslední změna: 19. 05. 2010, 21:56:29 od Pavel »
DVB-S: freesat | DVB-T: Ještěd (Mux 1,2,3), Černá Studnice (Mux 4), Jablonec n.N. K46; UPC kabelovka via DVB-T | DAB: SilverCrest z Lidlu


p w

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 61
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #13 kdy: 03. 06. 2010, 01:55:30 »
AXN Sci-Fi, stale nezklamalo v tom, ze minimalne 1x za 7-10dnu zamrzne pouze obraz - zvuk bezi v pozadi real time dal - a toto trva treba pul dne...otresny... :P (toto je problem jen Thoře a UPC,na CSL vse ok)

dale nevim mam li naladovy svuj DreamBox 500 ale Eurosport 2 vcera v podstate chvili bez / chvili se zvukem,jine programy ok.

Stale detske nemoci a reseni nejak neprichazeji..doba 1 mesice na reseni je otresna, co pamatuji, pokud byl problem na CSL/SkyL, behem par hodin poreseno...
DreamBox 500 & 800HD klon,UPC - Thoř 0,8W & Quad LNB Megasat Diavolo 0,1db & Fe 80cm, AL 80cm Astra 23,5 Skylink & CSlink + Inverto Quad 0,2db + silhani na 19,2E + Inverto twin 0,2db


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: UPC Direct na Thoru - Jedna technická chyba vedle druhé
« Odpověď #14 kdy: 03. 06. 2010, 08:07:13 »
A co na to říká zákaznická podpora UPC? Předpokládám že jste si na to stěžoval.