Autor Téma: Nový fm tuner  (Přečteno 13629 krát)

Mark.K

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Nový fm tuner
« kdy: 14. 06. 2013, 00:15:24 »
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na nové tunery.Jelikož Sony xdr-f1hd již asi neseženu chci se zeptat zda má tento tuner nejakou náhradu v dnešní nabídce.Chtěl bych si nějaký koupit ale nejdřív bych se chtěl poradit s vámi jako odborníky.Četl jsem tu i takový názor že se už nic pořádného neprodává ale aukru nebo ebay apod. nevěřím.Mám s tím špatnou zkušenost.Líbil by se mi tuner Marantz ST6003  ale třeba mi ho rozmluvite.Budu rád za vaše tipy a reakce...
« Poslední změna: 14. 06. 2013, 00:24:19 od Mark.K »

Reklama

• Stálý člen

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Nový fm tuner
« Odpověď #1 kdy: 14. 06. 2013, 01:12:15 »
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat na nové tunery.Jelikož Sony xdr-f1hd již asi neseženu chci se zeptat zda má tento tuner nejakou náhradu v dnešní nabídce.Chtěl bych si nějaký koupit ale nejdřív bych se chtěl poradit s vámi jako odborníky.Četl jsem tu i takový názor že se už nic pořádného neprodává ale aukru nebo ebay apod. nevěřím.Mám s tím špatnou zkušenost.Líbil by se mi tuner Marantz ST6003  ale třeba mi ho rozmluvite.Budu rád za vaše tipy a reakce...
Neváhejte a Sony XDR-F1 si sežeňte nebo nechte sehnat!
Klasické tunery jsou o třídu níže než tento a náhrada neexistuje ! Byl určen jen pro americký trh a ani tam nic místo něho není. Prostě to Sony zas z důvodu nějaké "geniální" politiky odpískalo.

Pokud je zájem, dám kontakt soukromně na člověka, který může dovoz a potřebné úpravy zprostředkovat a zajistit (pokud přímo nemá už zas nějaký kus k prodeji ve stavu po úpravách, jako máme my všichni ostatní, tj. zdroj, PC ovládání, atd.)

Objevuje se i zde pod přezdívkou "dxpetr". Je to prakticky jediný způsob jak se k tomuto tuneru dostat a rovnou ho koupit už profesionálně upravený. Je nás majitelů XDRka už několik, kdo to pořídili přes něho a jediné co je tak samá chvála na tuner a samozřejmě i dotyčného :) Výsledná cena se skládá z 95 procent z ceny hardwaru, materiálu a dopravy z Ameriky, nijak na tom nerýžuje, je to nadšenec 8) Takže se netřeba bát nějaké šmeliny. Tento tuner přes něho pořídil i místní správce L.P., jak se několikrát pochlubil i na tomto serveru a myslím že superlativy také nešetří.
Zapomeňte na Marantz :-)

PS: co se kvality audia týká, tak také hraje výborně, srovnáváno s legendou SONY ST-SA 5 ES.
PS2: samozřejmostí úspěchu je kvalitní anténa! Bez té nebude hrát žádný zázračný tuner.

Mark.K

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14. 06. 2013, 21:25:37 »
To by bylo opravdu skvělé kdybych ho ještě mohl sehnat..Už jsem ani nedoufal..Ten názor co jsem citoval v mé první zprávě právě řekl dxpetr:) Pokud by to bylo možné dát kontakt informoval bych se o podrobnostech přímo u dotyčného:)

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 15. 06. 2013, 10:46:52 »
To by bylo opravdu skvělé kdybych ho ještě mohl sehnat..Už jsem ani nedoufal..Ten názor co jsem citoval v mé první zprávě právě řekl dxpetr:) Pokud by to bylo možné dát kontakt informoval bych se o podrobnostech přímo u dotyčného:)
už šla soukromá zpráva

Mark.K

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19. 07. 2013, 06:55:01 »
Ve středu jsem se stal hrdým majitelem Sony xdr f1hd :) Musim rict ze je to fantastický tuner.Ovsem bez Davida Kříže který mi dal konkakt a hlavně dxpetra bych ho nemel do ted:) Tím jsem vám chtěl poděkovat :)

Reklama

• Stálý člen

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19. 07. 2013, 09:58:15 »
Ve středu jsem se stal hrdým majitelem Sony xdr f1hd :) Musim rict ze je to fantastický tuner.Ovsem bez Davida Kříže který mi dal konkakt a hlavně dxpetra bych ho nemel do ted:) Tím jsem vám chtěl poděkovat :)
není zač, 99,9 procent směřujte na dxpetra :-) jen jsem zprostředkoval informaci...
Myslím, že rozšiřování základny majitelů tohoto tuneru poslední 2-3 roky je jedním z mála velkých úspěchů VKV DXingu v našich česko-slovenských guberniích :-) Líp už nebude. Tedy hardwarově...

Antonín Roll

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21. 07. 2013, 22:01:22 »
Tak to jste byl Vy, kdo mi ho "vyfouknul" a teď musím čekat několik dní na nový  :)
Tuner: Sony XDR-F1HD  I2C mod, Sony ST-SB 920 QS, Tecsun PL 380, Uniden BCT15X
Anténa: Anténa Korner FM19.3
http://www.fmlist.org/fi_bs_public_i.php?omid=2519&usage=D&la=de

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21. 07. 2013, 22:39:19 »
Tak to jste byl Vy, kdo mi ho "vyfouknul" a teď musím čekat několik dní na nový  :)
Sákryš, se to ale rozmáhá :) Ale to je jen dobře!
Zdravím člena CSDXC 8)

Mark.K

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21. 07. 2013, 23:02:00 »

No to se omlouvám a zvlášt členovi CSDXC :)

Je to jen dobře at se rozmáhá je opravdu vynikajici:) Včera jsem tady na severu Čech naladil jihočeskou Klet to se mi nikdy nepodařilo:)))

Antonín Roll

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 22. 07. 2013, 21:14:16 »

No to se omlouvám a zvlášt členovi CSDXC :)

Je to jen dobře at se rozmáhá je opravdu vynikajici:) Včera jsem tady na severu Čech naladil jihočeskou Klet to se mi nikdy nepodařilo:)))
Nevím zda to bylo na mě, pokud ano, tak mám u Vás jedno pivo a omluva se přijímá  :)

Thomas987

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 14. 09. 2013, 20:10:28 »
Jsem už v nejlepších letech a tenkrát jsem honil stanice na Tesla přijímači. Kolik že stojí tenhle tuner? Jestli okolo 200 dolarů, pak , myslím, pro nadšence pohodová cena.

David Kříž

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 14. 09. 2013, 20:35:44 »
Jsem už v nejlepších letech a tenkrát jsem honil stanice na Tesla přijímači. Kolik že stojí tenhle tuner? Jestli okolo 200 dolarů, pak , myslím, pro nadšence pohodová cena.
Na 200 začíná možná aukce, horní hranice není omezena. A věřte, že toto je ta menší část nákladů, co je třeba aby ho DXer u nás mohl docenit. Po dovozu a nutných úpravách je to ale to nejlepší co existuje a nesrovnatelné s dosavadními tunery.

Mark.K

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 14. 09. 2013, 22:47:18 »
Jo kdyby 200 dolaru :) To bych si poridil hned 4 :D

Pavel RŮŽIČKA

• Nováček
  • *
  • Lovec signálů z Plzně :-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 07. 10. 2013, 16:48:28 »
Vážení přátelé od pátku 4.10.2013 mám také DX model přijímače Sony. Zatím sice nemám rotátor na střechu jsem umístil obyčejnou směrovou anténu a zároveň jsem receiver připojil i na všesměrovou anténu a přepínám dle potřeby a jsem velice mile překvapen jak je tuner citlivý a odolný vůči silným signálům v okolí. Bydlím v Plzni a vím co říkám! Zatím se s tímto receiverem seznamuji, musím pořídit další věci, ale už nyní hlásím, že kdo si tento receiver pořídí a rád loví signály, tak rozhodně neudělá chybu! Petr DX je zároveň odborník a receiver bezvadně upravil pro provoz na PC.

Jeden z prvních velkých úlovků na běžnou tříprvkovou směrovku:

93.5 MHz / SWR1 Baden-Württemberg / Hornisgrinde (bwü) / 80KW / vdálenost od vysílače 396 km / čitelnost silný šum až plně čisté stereo, tedy 3 - 5 ... Asi budu mít Vánoce během dneška :-)
« Poslední změna: 07. 10. 2013, 17:46:49 od Pavel RŮŽIČKA »
tuner Sony XDR-F1 HD
Uniden BCT15X
Uniden UBC800LXT + předzesilovač + filtry + ant. dvojitá discona

OK5RT - 438,675 MHz

Antonín Roll

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 07. 10. 2013, 20:26:11 »
Dobrý den Pavle, já to znám. Dnes jsem konečně rozchodil nový rotátor a mohu se plně vrhnout na lov. Rotátor od Konráda za 15 stovek je proti Yaesu 450 "šidítko" :) I když je pravda, že na rotátor nic nechytnu, ale na druhou stranu bez něho toho moc nechytnu :) Nasadil jsem totiž na Konrádový rotor anténu Korner FM19.3 a po několika pootočení to vzdal a odešel :)
« Poslední změna: 07. 10. 2013, 22:02:43 od Antonín Roll »