Autor Téma: RS 7 Černá Studnice  (Přečteno 36524 krát)

ROHLA JAN

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
RS 7 Černá Studnice na Kladně
« Odpověď #45 kdy: 14. 09. 2013, 19:33:18 »
Dnes jsem to zkusil naměřit na zahradě za domem.....výška nad terénem cca.2 metry, anténa: krátká colorka od Vatenu s 1,5 metrovým svodem, měřák TSF-40, signál jako z praku.......S/N  21.3 dB, VBER 7E4....nevím, proč tem výkon tak nahustili, bude to dělat akorát bordel dálkařům, co přijímají Drážďany na 29 kanále..... 8)
Věnuji se problematice TV/R příjmu více než 25 let, není to mé hlavní zaměstnání, ale sem-tam někomu vycházím vstříc....

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #46 kdy: 15. 09. 2013, 07:43:15 »
nemate pravdu ja bydlím na horske a vubec nic!a liberec to je velkej pojem pod ještedem to mají...holt mam smulu...

Včera jsem to naladil u kolegy. Bez antény, bez zesilovače, jen televizor a kus drátu. Liberec-Františkov.
Chytilo to a bezchybně hrají multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7 a ZDF.
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


ROHLA JAN

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #47 kdy: 15. 09. 2013, 08:39:32 »
Ať si to vysílání na 29-kanále strčí za klobouk. Ruší to Drážďany na identickém kanále. Měřil jsem u nás na Kladně tento signál z Černé studnice a nerozumím, proč je to tak silné. Ve 2 metrech nad zemí, krátká colorka od Vatenu, měřák TSF-40 a hodnoty S/N 21,3 dB, VBER 7E4..... 
Věnuji se problematice TV/R příjmu více než 25 let, není to mé hlavní zaměstnání, ale sem-tam někomu vycházím vstříc....


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #48 kdy: 15. 09. 2013, 08:51:43 »
Ať si to vysílání na 29-kanále strčí za klobouk. Ruší to Drážďany na identickém kanále. Měřil jsem u nás na Kladně tento signál z Černé studnice a nerozumím, proč je to tak silné. Ve 2 metrech nad zemí, krátká colorka od Vatenu, měřák TSF-40 a hodnoty S/N 21,3 dB, VBER 7E4.....

Je to silný. Mux 4 ze Studnice má tuším 10kW. Tohle mělo mít 3kW a má to 6kW. A nevím jak u televize, ale u rádia HEY byl Pařízek jeden z těch o kterém se vědělo, že to přepaluje jako kráva, tedy ta rádia Hey hrála tam kde vůbec hrát neměla a rušila kdo koho. on je chlapec trochu bezohledný / holt co chcete od bývalého agenta STB / stačí si vzpomenout na tu jeho šaškárnu s rádiem Dálnice, možná by nebylo od věci aby mu tu Studnici někdo změřil. Buh ví jestli tam má 6kW a ne ještě víc.

Prostě a jednoduše české DVB-T začíná velmi silně připomínat české FM.
« Poslední změna: 15. 09. 2013, 08:53:54 od José »
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #49 kdy: 15. 09. 2013, 09:30:33 »
José, José... Změřit? Ty máš odpovídající metodu na takovéto měření?? Rozdíl v úrovních mezi 6 a 10kW ERP je pouhé 2dB (38 a 40dBW), takže běžné měření někde v terénu na MP s MA moc nepřichází v úvahu. Ty 2dB se dají svést na kdeco. A to Pařízek moc dobře ví! Vzpomínám si když spouštěl svého času jeden TX sítě MPX4 a ERP měl být 6.3kW. Na jednom ze stálých měřících bodů (které mám vybudované), se asi čtyři dny po zahájení vysílání zvýšila úroveň přijímaného signálu na MA o 3dB, což odpovídalo zvýšení ERP na cca. 12kW. Od té doby to byl až do přeladění TXu na jiný kanál s vyšším povoleným ERP setrvalý stav!! Jedině vtrhnout (s ozbrojeným doprovodem samozřejmě, jinak to ani nejde) do vysílací místnosti a zjistit kolik je PA výkon jdoucí do As a pak dále do vysílací antény, a podle tohoto instal. výkonu, útlumu v celkovém napájecím vedení mezi PA stupněm a anténou a na základě jejího zisku pak spočítat přesný vyzářený výkon v kW! Jiné cesty není!!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


FrantaL

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #50 kdy: 15. 09. 2013, 13:46:47 »
Dnes uz se mi to na Smržovce podařilo naladit, ale mírně to kostičkuje.


Martin Gembec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #51 kdy: 16. 09. 2013, 16:56:55 »
Faktem je, že to vysílá slušným výkonem, protože i když mám v cestě paneláky, tak to chytám na dipól z drátu (na kanál 25 s impedanční smyčkou) bez zesilovače. Ovšem kvalitou je to tak na hraně oproti Muxu 4. Tipl bych tak o 5 dB slabší signál podle předchozí zkušenosti. Už se těším, až nám to přidaj do STA.


Martin Gembec

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #52 kdy: 16. 09. 2013, 17:01:15 »
Zapoměl jsem dodat Jablonec-Mšeno dole u rýnovickýho potoka a taky že kvalita byla kolem 75% zatímco mux4 95%. SNR jsem si bohužel nepoznamenal ale signál je tu prostě dobrej.


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #53 kdy: 16. 09. 2013, 18:59:09 »
Nevíte někdo proč to na jedné TV chytám bez
problemů a obraz je čistý bez žádných vad a
druhá tv v pokoji mi to vůbec nenaladi??? Zkoušel
jsem tu telku z pokoje i přenést do obýváku a
naladit to tam ale ani tak to nejde, rozumíte tomu
někdo? Bydlím ve vratislavicich a signál je tu fakt
dobrý ale na té druhé tv mi ten signál hrozně
kolísá, což vůbec nechápu, 5 vteřin je signál
dobrý, dalších 5 špatný a dalších 5 vůbec, a tak
se to pořád opakuje. :-((


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #54 kdy: 16. 09. 2013, 19:52:53 »
každé zařízení má jinou citlivost tuneru,běžný jev


jaydeesq

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #55 kdy: 17. 09. 2013, 00:46:35 »
nebyl někdo na studnici omrknout z čeho se vysílá? mi furt je záhadou, že nemůžu chytit ani náznak signálu pokud by to jelo 6kW všemi směry


j_cz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #56 kdy: 17. 09. 2013, 14:12:54 »
Bydlím 12 km za Mladou Boleslaví směr Mělník, síto pod střechou se zesilovačem, signál 100%, kvalita 40-60, ale bez problémů. Narozdíl od MUX3, kde se mi bohužel pere Ještěd s Černou horou a nedokážu to vyřešit.


brambory

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #57 kdy: 17. 09. 2013, 15:00:37 »
zdravím liberec horska tak ja stale laboruji a bohužel pořad mam mrtvo signal nula občas se na vteřinku signal objeví ale jen  sporadicky take jsem zkoušel připojit jiny setobox  a take nic.Přitom mux4 jde paradně .Je třeba možne aby do budoucna ješte na černe studnici upravily nejak parametry? S muxem4 take byly problemy a dneska to frčí.take me příjde zbytečne abych menil antenu ja se teda opíram o mux4 že vysíla a rs7 vysíla ze stejneho místa tak bych ho mel chytit...nevím v čem je zavada.antenou jsem kroutil na obe strany a nic jakoby rs7 neexistoval...jinak všechny muxi chytam bezvadně...a co koupit zesilovač???dík za rady...


pinta finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 194
    • Zobrazit profil
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #58 kdy: 17. 09. 2013, 15:29:01 »
zdravím liberec horska tak ja stale laboruji a bohužel pořad mam mrtvo signal nula občas se na vteřinku signal objeví ale jen  sporadicky take jsem zkoušel připojit jiny setobox  a take nic.Přitom mux4 jde paradně .Je třeba možne aby do budoucna ješte na černe studnici upravily nejak parametry? S muxem4 take byly problemy a dneska to frčí.take me příjde zbytečne abych menil antenu ja se teda opíram o mux4 že vysíla a rs7 vysíla ze stejneho místa tak bych ho mel chytit...nevím v čem je zavada.antenou jsem kroutil na obe strany a nic jakoby rs7 neexistoval...jinak všechny muxi chytam bezvadně...a co koupit zesilovač???dík za rady...

Co si tak pamatuji, ty máš samostatnou kanálovou anténu na MUX4? Pokud jí máš s anténou na Ještěd sloučenou pomocí slučovače 25K + REST, tak ti to samozřejmě hrát nemůže.


brambory

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 62
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:RS 7 Černá Studnice
« Odpověď #59 kdy: 17. 09. 2013, 15:33:31 »
ja mam jen jednu antenu bez slučovače signal me jde přímo do tv...