Autor Téma: Umístšní slučovače poraďte  (Přečteno 5642 krát)

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
Umístšní slučovače poraďte
« kdy: 12. 09. 2013, 12:38:15 »
Hezký den všem anténářům,

asi dělám z komára velblouda ale přemýšlel jsem kde je lepší umístit slučovač dvou antén. Zatím mám na střeše jednu anténu ve vertikálu ale musím přidat ještě jednu v horizontálu i v jiném směru.

a) antény sloučit co možná nejdřív a slučovač umístit venku, po střeše táhnout jeden svod.
b) od antén táhnout kabely samostatně a sloučit až na půdě, slučovač v teple a suchu.

Otázka zní která volba je lepší a proč. (nebo je to jedno a vyhrává jednodušší varianta A)

Díky 
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551

Reklama

• Stálý člen

Enik

• Profík
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
Re:Umístšní slučovače poraďte
« Odpověď #1 kdy: 12. 09. 2013, 13:22:09 »
Hezký den všem anténářům,

asi dělám z komára velblouda ale přemýšlel jsem kde je lepší umístit slučovač dvou antén. Zatím mám na střeše jednu anténu ve vertikálu ale musím přidat ještě jednu v horizontálu i v jiném směru.

a) antény sloučit co možná nejdřív a slučovač umístit venku, po střeše táhnout jeden svod.
b) od antén táhnout kabely samostatně a sloučit až na půdě, slučovač v teple a suchu.

Otázka zní která volba je lepší a proč. (nebo je to jedno a vyhrává jednodušší varianta A)

Díky
Z hlediska signálu je to úplně jedno. Z hlediska spolehlivosti a údržby je lepší slučovač pod střechou.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Umístění slučovače poraďte
« Odpověď #2 kdy: 12. 09. 2013, 14:36:55 »
S Enikem naprosto souhlasím a jenom přidám pro úvahu: pokud budete slučovat dvě antény z různých směrů, dá se předpokládat, že síly signálů budou různé. Nevíme, kde bydlíte, co budete slučovat, jaké máte úrovně signálů apod., ale pokud budete chtít úrovně vyrovnávat a třeba budete používat i propusti či zádrže, bude se s tím lépe pracovat na půdě.
Planar IT-15T2.

Grifin

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Umístění slučovače poraďte
« Odpověď #3 kdy: 12. 09. 2013, 14:47:03 »
S Enikem naprosto souhlasím a jenom přidám pro úvahu: pokud budete slučovat dvě antény z různých směrů, dá se předpokládat, že síly signálů budou různé. Nevíme, kde bydlíte, co budete slučovat, jaké máte úrovně signálů apod., ale pokud budete chtít úrovně vyrovnávat a třeba budete používat i propusti či zádrže, bude se s tím lépe pracovat na půdě.
Díky myslel jsem si to, díky.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551

wochomurka

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
Re:Umístšní slučovače poraďte
« Odpověď #4 kdy: 12. 09. 2013, 15:29:20 »
Zdravím.Také mám sloučené dvě antény H+V polarizace,jednu mám na půdě-do slučovače cca.metr,druhá je na střeše-z té je do slučovače asi 9 metrů.Vše šlape

Reklama

• Stálý člen