Autor Téma: Monoblok  (Přečteno 6293 krát)

Rocky10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Monoblok
« kdy: 12. 09. 2013, 11:51:17 »
Ahoj prosím ,poraďtě amatérovy takže mám monoblok 4.3 mám na astře skylink 25,5 a Německé na 19.2 teď bych chtěl naladit Ang programy na 28.5 otázka je to možný se stávájícím monoblokem nebo jiný ? Žiji v UK takže signál nebude problém .Prosím poraďte .

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Monoblok
« Odpověď #1 kdy: 12. 09. 2013, 11:59:04 »
akže mám monoblok 4.3 mám na astře skylink 25,5 a Německé na 19.2
Takže-máš 23.5 a 19.2. čili nejde chytit 28.5-jedině bys přišel o stávající.
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:Monoblok
« Odpověď #2 kdy: 12. 09. 2013, 12:00:21 »
Pokud to je monoblok co má 2 hlavice, tak můžete chytat jen dvě pozice. Abyste chytal Astru 19,2E (Němce), Astru 23E (Čechy) a Astru 28E (Brity) tak nejjednodušší je mít 3 samostatné LNB (konvertory) a ty zapojit do přepínače.


Rocky10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Monoblok
« Odpověď #3 kdy: 12. 09. 2013, 12:05:43 »
Děkuji za odpovědi, špatně jsem to napal samozřejmě že chci naladit skylink + ang programy 28,5 Němce nechci půjde to ?


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:Monoblok
« Odpověď #4 kdy: 12. 09. 2013, 12:14:33 »
Normálně ne, viz téma http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1723.0  ale pokud jsi v Anglii tak tam ty britský programy pálí dost silně takže to zkus a uvidíš. :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Rocky10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Monoblok
« Odpověď #5 kdy: 12. 09. 2013, 12:20:40 »
Děkuji vyzkouším to takže mám otočit anténu na západ ?


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Monoblok
« Odpověď #6 kdy: 12. 09. 2013, 14:00:44 »
Jestliže máš na STB nastavenou Astru (23°) jako A, tak ji přepiš na B (nebo naopak). Toč anténou k východu tak dlouho, až se ti tam objeví Skylink programy. A zřejmě by jsi tam měl mít tu 28° automaticky tam, kde jsi měl předtím astru (23°). Ve výsledku budeš chytat tím, co jsi měl německé programy české programy a tím, co jsi chytal české programy budeš chytat anglické.


Rasta01

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 20
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Monoblok
« Odpověď #7 kdy: 12. 09. 2013, 14:09:50 »
S antenou netočit. Pokud je nastavená na 23,5 t.j. monoblok za pravý krk při pohledu od paraboly, pouze přehodit monoblok na levý krk a v nastavení přepínače prohodit družice. Nyní by měla šilhat na anglické družice místo německých. Nebo pro rychlou zkoušku - monoblok otočit vzhůru nohama a při nastavení pro německé zkusit některý britský transponder.