Autor Téma: Jáchymov 50k RS7  (Přečteno 48408 krát)

tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #60 kdy: 02. 11. 2013, 09:34:31 »
O generaci vyšší vysílání než mají čra opět stávkuje.Nechci ani vidět jak bude vypadat další generace vysílání,to už nemá pak asi ani cenu mít doma TV.Myslím,že už dávno nastal čas,kdy by se mělo DB a PD zakopat ještě hlouběji než je černobylský ohryzek.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #61 kdy: 02. 11. 2013, 12:35:13 »
Dnes dopoledne byly celkem dost problémy i na K45.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


BLAZ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #62 kdy: 02. 11. 2013, 13:52:58 »
Asi zase problémy na trase ;-) Ústí k21 taky nejde. Břídilové !


H_H

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #63 kdy: 02. 11. 2013, 18:10:29 »
Tak aktuálně Mux4 i RS7 z Klínovce už asi půl hodiny mrtvé.
Síla signálu poctivá velká NULA. A to na něj mám přímý výhled.
Pecka  >:(


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #64 kdy: 02. 11. 2013, 19:00:03 »
Tak je to neustále vidět,jak ten likvidátor DVBT v čechách rozhýbal ten trh a rozjel to konečně. :D NJ,prostě práce kvapná,málo platná.Pařez-boys na tom neustále pracuje a odstraňuje poruchu,jen jestli ji bude odstraňovat tak,jako to škubání,kostičkování ,atd. , tak se asi nikdo nikdy nedočká. :D  Když si představím,jaké to asi bude dál s těmi pidi vysílači na každé garáži,jak budou neustále mimo provoz,když ani své hlavní vysílače není schopen udržet v provozu,tak je mi opět vysloveně na zvracení.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #65 kdy: 02. 11. 2013, 20:26:05 »
RS7 z Klinovce je neco tragickyho! Neustale vypadky....


Koddy

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
  • Multiplex 1, 2, 3 a 4, Regionální síť 7 a 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #66 kdy: 02. 11. 2013, 20:28:29 »
Asi zase problémy na trase ;-) Ústí k21 taky nejde. Břídilové !

Taky přijímám z tohoto "vysílače", pokud se to dá takhle nazvat. Taky už s RS7 končím!
Ladím zpátky 33. kanál z Bukové hory, sice SD, ale aspoň 100 % spolehnutí na příjem.
Musím vidět fotbal Sparta - Teplice.  :P
STA (DVB-T a FM)


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #67 kdy: 02. 11. 2013, 21:10:11 »
Už to opravují docela dost dlouho  http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ruzne/klinovec-jachymov-vypnut-168929/?kotva=klinovec-jachymov-vypnut-169262  ,přesto někteří zde tvrdí,že jim to jde bez problému.


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #68 kdy: 02. 11. 2013, 22:47:19 »
Ted je 2.11.2013 22.44h a uz dva dny jsou vypadky signalu z Klinovce mux4 i rs7.
Kdyz jsem pred mesicem dokoncil sta v nasem panelaku, tak vse bylo v poradku, zmereno spektrakem.
Tohle musi byt problem koncoveho vysilace. Mozna se to vypina prehratim.
Spektrak ukazuje mzikove snizeni urovne signalu a nekdy jako-by roztrhani ofdm nosnych.
 

Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


BLAZ

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #69 kdy: 02. 11. 2013, 23:08:23 »
Ústí je na tom stejně, ty vysílače jsou jak siamský dvojčata  :) Už jsem vzteky (po neustálém přepínání Milennia z ČT2HD na ČT2 SD) napsal do ČT, že cpou peníze koncesionářů amatérům, kteří nejsou schopni ani za půl roku dát síť do stabilního a provozuschopného stavu. Sice mi to moc nepomůže, ale ulevit jsem si musel  ;D


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #70 kdy: 02. 11. 2013, 23:24:59 »
Ústí je na tom stejně, ty vysílače jsou jak siamský dvojčata  :) Už jsem vzteky (po neustálém přepínání Milennia z ČT2HD na ČT2 SD) napsal do ČT, že cpou peníze koncesionářů amatérům, kteří nejsou schopni ani za půl roku dát síť do stabilního a provozuschopného stavu. Sice mi to moc nepomůže, ale ulevit jsem si musel  ;D
To jsem zvědavej,jestli něco odpoví a co odpoví,asi vím.


Josef Zvolánek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 44
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #71 kdy: 03. 11. 2013, 00:19:37 »
Už to opravují docela dost dlouho  http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ruzne/klinovec-jachymov-vypnut-168929/?kotva=klinovec-jachymov-vypnut-169262  ,přesto někteří zde tvrdí,že jim to jde bez problému.

Jáchymov nejede 50k a 45k maximálně chvilkově!!  >:( :(
TV-LED LG 43UF 7767-ULTRA HD ,
DVD-Rekorder-PANASONIC DMR-EX78,
AV-Yamaha RX-V363,
DVB-T
MUX 1-36k, MUX 2-35k, MUX 3-60k, MUX4-45, + RS21-47k , MUX-51, MUX RS7-50K
DVB-T - Německo 
MUX ZDF-23k, MUX ARD-29k, MUX BR-40k.
DVB-S2 
ASTRA - 23,5°E/19,2°E


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #72 kdy: 03. 11. 2013, 07:22:24 »
Ted je 2.11.2013 22.44h a uz dva dny jsou vypadky signalu z Klinovce mux4 i rs7.
Kdyz jsem pred mesicem dokoncil sta v nasem panelaku, tak vse bylo v poradku, zmereno spektrakem.
Tohle musi byt problem koncoveho vysilace. Mozna se to vypina prehratim.
Spektrak ukazuje mzikove snizeni urovne signalu a nekdy jako-by roztrhani ofdm nosnych.

Bingo!!!!! Správný úsudek! Mezi námi znalci je tohle (vzhledem k použitým vzduchem chlazeným TXům Electrolink) známo už od počátků "těchto výpadků"! Není se co divit, ono "uchladit vzduchem" skoro 3kW PA výkonu, to nezvládnou ani kouzelníci z firmy DB a PD! Tady někdo vsadil na špatnou kartu, díky neznalosti problematiky TXů pro UHF pásmo. Bohužel pařízkův "odborný tým" pro výstavbu vysílacích sítí donedávna stavěl výhradně FM sítě a drtivou část zlozvyků si přinesl právě odsud!!! Pokud by použili kapalinou chlazené vysílače (Electrolink je také nabízí, jsou, ale jsou finančně náročnější a je u nich složitější instalace na místě určení). Takže veškerá vina za problémy na tomto vysílacím stanovišti (a nejen zde, stejné je to i na ČH, kde je opět použit vysílač stejné koncepce, akorát s nižším PA výkonem), padá na odpovědné osoby z pařízkova "odborného týmu". Počítám, že brzy budou padat hlavy!
« Poslední změna: 03. 11. 2013, 18:19:07 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #73 kdy: 03. 11. 2013, 15:12:15 »
když jsem zkoumal z vnějšku vysílací technologii na Černé hoře na rozhledně, a slyšel jsem ty větráky, jak běží na plný ceres, říkal jsem si, jak dlouho to asi vydrží, se nepřehřívat. To bylo na jaře v březnu. A předpokládám, že na Klínovci a jinde to nebude jiné...
« Poslední změna: 03. 11. 2013, 15:15:12 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Jáchymov 50k RS7
« Odpověď #74 kdy: 03. 11. 2013, 18:24:23 »
Proč "konkurent" DB a PD, používá kapalinou chlazené TX R&S typu NV86xx a to ještě nejsou jejich PA stupně využívány (na rozdíl od TXů DB a PD) na 100%, ale zhruba na 60-65%. Třeba na Pradědu mají R&S NV8608 (max 5kW výst. výkonu) pro 100kW ERP s D char. AS PA výkon zhruba 3.6kW. Kdepak asi má pařízkova firma zasypaného onoho pověstného "psa"? Přitom DB a PD by nejraději koncové stupně využívaly na 120%...!  ;D ;D ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!