Dobrý den,
pokoušel jsem něco o tomto tématu vygooglit a pohledat na tomto foru, ale buď nikdo neměl podobný problém, nebo nevím, jak to správně specifikovat. Pokud tedy někdo ví, že se zde již podobný problém řešil, tak se velice omlouvám a prosím o odkázání na dané téma.
Nyní již k mému problému.
Bydlím v paneláku v Praze a chytám dvb-t na společnou anténu na střeše. Máme celkem tři televize ve třech pokojích. Před cca dvěmi lety jsme dělali rekonstrukci a abychom již nemuseli vrtat díry mezi zdmi jednotlivých pokojů, nechali jsme si rozvést vývod k anténě do jednotlivých pokojů. Zjistil jsem ovšem, že v každém pokoji je zřejmě jiný příjem, přitom je všechen signál čerpán z totožné antény.
Abych to upřesnil.
V pokoji ve kterém sleduji televizi já, přijímám všechny programy, které je možno v Praze chytnout.
Ve druhém pokoji taky nikdy nebyl problém, ovšem dnes jsme koupili nový STB na HD programy a zjistil jsem, že nejde ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD. Jinak vše ostatní funguje. Do dnešního dne jsme měli starý STB s mpeg2, proto jsem dříve žádný problém neregistroval.
Třetí pokoj je ovšem nejdivnější. Lze zde chytnou všechny programy kromě Prima love a Prima Zoom a ještě myslím že Pohody nebo nějakého takového programu. Nechápu ovšem, jaktože zde lze chytnout Primu a Primu Cool, ale Primu Love a Zoom ne. Vždyť vysílají na stejné frekvenci, ne?
Do dnes se tento problém vyskytoval jen ve třetím pokoji a myslel jsem, že to je malou citlivostí tuneru v televizi. Dnes po koupi nového STB jsem ovšem dal do třetího pokoje starší STB, na kterém v druhém pokoji fungovala i Prima Love a Prima ZOOM. Ve třetím pokoji ovšem ani na tomto STB stále tyto programy nefungují. Zkoušel jsem vyměnit i kabely, ale nic...
Nehápu v čem může být problém. Ten třetí pokoj s nefungující Primou Love a zoom bychom překosuli, ovšem v druhém pokoji nefungujou ty ČT HD, kvůli kterým jsme nový STB kupovali. Věděl jsem, že v prvním pokoji tyto HD programy fungují, proto mě nenapdalo, že by v jiném pokoji nešly, když je to ze stejné antény.
Budu rád za každou pomoc.
Děkuji