Autor Téma: Naléhavě prosím o spolupráci!!!  (Přečteno 8389 krát)

Enik

• Profík
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
Naléhavě prosím o spolupráci!!!
« kdy: 31. 08. 2013, 14:37:54 »
Už týden intenzivně komunikuji s ČT ohledně vysílače Svitavy - Hřebeč. Dnes ráno jsem obdržel zprávu, že po nočním omezení výkonu je vysílač RS7 (MPX1a) v provozu na plném výkonu (10kW.) Vzhledem k tomu, že se nacházím v oblasti předpokládaného pokrytí signálem, pravidelně sleduji (ne)přítomnost signálu z obou MPXů z vysílače Hřebeč. Ani v tuto chvíli však jejich signál nedosáhnul až na Šumpersko.
 Mám za sebou dnes asi 100km ježdění a měření signálů z uvedeného vysílače. Nepodařilo se mi ale zachytit žádný měřitelný signál, a to ani v místech s přímou viditelností na věž vysílače ve vzdálenosti 40km!!! Je tedy zřejmé, že výkon vysílače je zcela minimální nebo dokonce nulový!!!
 Proto prosím všechny, kteří mají možnost měřit signál nebo srovnávat s vysílači ČRa na Kamenné horce apodobně, aby zde zveřenili svoje poznatky. Je docela možné, že podobné potíže se vyskytují i v jiných místech republiky a reálné pokrytí RS7 i MPXu4 je zcela odlišené od deklarovaných paramerů. Svojí iniciativou tak můžeme společně přispět k rychlé nápravě.
 Všechny prosím jen o konstruktivní příspěvky s nějakou informační hodnotou. Sám odjíždím provádět další měření. Vrátím se sem s informacemi asi za 2 hodiny (16:30). Dosavadní zjištění jsem podstoupil kompetentním pracovníkům v ČT, aby urychleně sjednali nápravu.
 Děkuji všem za pochopení a spolupráci. Enik.

Reklama

• Stálý člen

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Naléhavě prosím o spolupráci!!!
« Odpověď #1 kdy: 31. 08. 2013, 14:45:57 »
Není lepší komunikovat přímo s PD, jakožto provozovatelem RS7? ČT vychází pouze z informací, které jí PD poskytne. Takže jednej přímo s kompetentními lidmi v PD. Mají, jak mobilní telefony, tak e-maily.
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Enik

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 31. 08. 2013, 17:12:27 »
Tak jsem právě dorazil domů. Byl jsem až ve Svitavách. Zjistil jsem, že v Moravské Třebové je signál na k21 pouhých 55dBuV/d, což rozhodně neodpovídá 10kW ERP. Na straně do Svitav je signál na k21 téměř stejný jako k29 z Kamenné horky 100W ERP. Takže to vypadá, že k21 z Hřebče vysílá cca 100W ERP a na k45 ještě méně.

Takže pokrytí vysílače neodpovídá předpokládaným hodnotám. Proto není na místě zmatkovat. :-)

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31. 08. 2013, 17:43:05 »
Nemusel jsem nic objíždět (Svitavy jdou mimo mě), ale stačil jeden telefonát zodpovědné osobě za šíření RS7 s dotazem kde je problém.

Enik

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31. 08. 2013, 17:48:42 »
Nemusel jsem nic objíždět (Svitavy jdou mimo mě), ale stačil jeden telefonát zodpovědné osobě za šíření RS7 s dotazem kde je problém.
To je možné. A co jsi zjistil?

Reklama

• Stálý člen

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 31. 08. 2013, 17:54:52 »
Je to v příloze.

Enik

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 31. 08. 2013, 18:06:27 »
Je to v příloze.
V příloze jsou technická data slučovače. Tedy pokud jsem to správně pochopil. To je všechno. Ale nikde nic jiného.
 Mimo to je mi celkem jedno v čem je příčina. Pro mně je podstatné, že vysílač nejede na deklarovaném výkonu. O to hůř, že ČT svým divákům tvrdí, že vysílač je v provozu jak má, protože provozovatel sítě jí oznámil, že je vysílač v provozu na deklarovaném výkonu. Vznikají tady problémy proto, že někdo mlží.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 31. 08. 2013, 18:12:02 »
No právě s ním jsou problémy. Podle těch dokumentu z přílohy by se dalo i odhalit kde přímo, ale při sobotě se mi to moc nechce řešit a navíc jsou Svitavy od mého sídla hodně daleko.

Enik

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 31. 08. 2013, 18:33:02 »
No právě s ním jsou problémy. Podle těch dokumentu z přílohy by se dalo i odhalit kde přímo, ale při sobotě se mi to moc nechce řešit a navíc jsou Svitavy od mého sídla hodně daleko.
V těch technických datech marně hledám cokoliv, co by bránilo plnému výkonu vysílače. 1kW maximální příkon a 5kW maximální výkon. Jenže to jsou technologické výkony, které pro ERP 10kW nikdy nebudou dosažené. Mimo to by vysílač mohl jet i tak podstatně vyšším výkonem, než jakým jede. Jinou překážku tam už nikde nevidím.

Karlos68

• Profík
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 31. 08. 2013, 18:43:48 »
V těch technických datech marně hledám cokoliv, co by bránilo plnému výkonu vysílače. 1kW maximální příkon a 5kW maximální výkon. Jenže to jsou technologické výkony, které pro ERP 10kW nikdy nebudou dosažené. Mimo to by vysílač mohl jet i tak podstatně vyšším výkonem, než jakým jede. Jinou překážku tam už nikde nevidím.

Nemá jet mux 4 v SFN?
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 31. 08. 2013, 18:46:40 »
Bude tam něco, co brání využití plného vstupního výkonu, takže oba TXy nejspíš jedou na výkon budiče cca. 1W a ERP by se mohlo pak pohybovat v rozmezí několika desítek Wattů. Bohužel tyhle "porodní bolesti" jsou častým jevem u výrobků Electrolink. Jeden (pro K45) má max. PA 0.6kW a druhý pro K21 má max 1.2kW. Navíc, K45 je při tak malém ERP podstatně méně rušen datovými sítěmi na vedlejších frekvencích (U-FON a CDMA) než K21 a proto je jho příjem za současného stavu lépe realizovatelný.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 31. 08. 2013, 18:47:45 »
Ano má, ale co to má společného se současným ERP výkonem TXu Hřebečov?

Butes

• Profík
  • DVB-T Ready-Krásné 100kW!
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 31. 08. 2013, 18:48:20 »
Mohu napsat zkušenost z Letovic na Blanesku. Vysílač je od nás vzdálený 25 kilometrů, ale v této lokalitě (komplikované i pro příjem muxů 2,3) mohu potvrdit prakticky nulový signál. Měřák nemám zrovna po ruce, ale ERP 100W z Kamenné Horky na několika set-top boxech identifikovatelný je. Tzn. Hřebečov je stále ve zkušebním provozu, tak jak deklaruje Pařízek na ebu.
DVB-T Krásné 32k 34k 39k, Andrlův Chlum 45k
Phillips 32PFL7406K, Leadtek WinFast DTV1800H
DVB-S Astra 19,2°E 23,5°E; Philips 32PFL7406K
DAB Technisat DigitRadio 210 IR
FM Philips LX600

Luboš T.

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 31. 08. 2013, 19:01:43 »
Jo jenže Pařízek deklaruje na svým webu že i od 31.7 je testovací provoz v Příbramy a v Holoubkově.A že by došlo ke změně se neobtěžuje napsat.Věřit jim nejde ani pozdravu.A o Hřebči to bude stejný.Když ani v Letovicích nic nenaladí tak já už vůbec.

Enik

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 31. 08. 2013, 19:02:00 »
Bude tam něco, co brání využití plného vstupního výkonu, takže oba TXy nejspíš jedou na výkon budiče cca. 1W a ERP by se mohlo pak pohybovat v rozmezí několika desítek Wattů. Bohužel tyhle "porodní bolesti" jsou častým jevem u výrobků Electrolink. Jeden (pro K45) má max. PA 0.6kW a druhý pro K21 má max 1.2kW. Navíc, K45 je při tak malém ERP podstatně méně rušen datovými sítěmi na vedlejších frekvencích (U-FON a CDMA) než K21 a proto je jho příjem za současného stavu lépe realizovatelný.
To odpovídá mému zjištění výkonů přímo na místě. takže vysílač je v podstatě mimo provoz. Jeho výkon stačí na pokrytí jen na přímou viditelnost do vzdálenosti několika km. Uvidíme, co bude dál. Trošku mě překvapují ty výkony TXů. Očekával bych, že anténa má větší zisk. Na Žižkově budí Čra 30kW ERP asi 1,6kW technologie.