Už týden intenzivně komunikuji s ČT ohledně vysílače Svitavy - Hřebeč. Dnes ráno jsem obdržel zprávu, že po nočním omezení výkonu je vysílač RS7 (MPX1a) v provozu na plném výkonu (10kW.) Vzhledem k tomu, že se nacházím v oblasti předpokládaného pokrytí signálem, pravidelně sleduji (ne)přítomnost signálu z obou MPXů z vysílače Hřebeč. Ani v tuto chvíli však jejich signál nedosáhnul až na Šumpersko.
Mám za sebou dnes asi 100km ježdění a měření signálů z uvedeného vysílače. Nepodařilo se mi ale zachytit žádný měřitelný signál, a to ani v místech s přímou viditelností na věž vysílače ve vzdálenosti 40km!!! Je tedy zřejmé, že výkon vysílače je zcela minimální nebo dokonce nulový!!!
Proto prosím všechny, kteří mají možnost měřit signál nebo srovnávat s vysílači ČRa na Kamenné horce apodobně, aby zde zveřenili svoje poznatky. Je docela možné, že podobné potíže se vyskytují i v jiných místech republiky a reálné pokrytí RS7 i MPXu4 je zcela odlišené od deklarovaných paramerů. Svojí iniciativou tak můžeme společně přispět k rychlé nápravě.
Všechny prosím jen o konstruktivní příspěvky s nějakou informační hodnotou. Sám odjíždím provádět další měření. Vrátím se sem s informacemi asi za 2 hodiny (16:30). Dosavadní zjištění jsem podstoupil kompetentním pracovníkům v ČT, aby urychleně sjednali nápravu.
Děkuji všem za pochopení a spolupráci. Enik.