Autor Téma: STB a problém s anténou  (Přečteno 4461 krát)

mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
STB a problém s anténou
« kdy: 30. 07. 2013, 09:12:24 »
Dobrý den,
dle recenze na těchto stránkách jsem se rozhodla pořídit STB Zircon T2 HD USB PVR, vše zapojila a nějak nebere anténu, zřejmě ji ani nerozpozná. Aktuální zapojení HDMI TV - HDMI STB a běžná společná paneláková anténa - RF IN (předpokládám, že je to místo ANT IN). Poradíte, co mám dělat, případně dokoupit, aby to fungovalo? V baráku s tímto problém nemají, STB mají běžně a ladí i HD vysílání. Byla bych ráda, kdybych brala všechny možné signály, tzn., jednak stávající stav + příjem ze STB. Moc děkuji za rady, Míša

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #1 kdy: 30. 07. 2013, 09:42:06 »
Zkuste si pujcit jiny set top box, pripojit ho k antene a tv a zjistit, zda v rozvodu skutecne je signal. Tim bych asi zacal.


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #2 kdy: 30. 07. 2013, 10:01:12 »
anténa funguje, když je v tv, programy normálně jedou, ale když to přepojím do STB, tak nic, zrnění...


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #3 kdy: 30. 07. 2013, 10:07:37 »
anténa funguje, když je v tv, programy normálně jedou, ale když to přepojím do STB, tak nic, zrnění...
Zrnění? To by znamenalo, že se TV nepřepla na HDMI vstup a přijímá něco analogovým tunerem. Vidíte aspoň nějaké menu STB?


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #4 kdy: 30. 07. 2013, 10:29:50 »
Nevidím žádné menu, jen zrnění, jako když odpojíte anténu z tv. STB podle všeho funguje, svítí zeleně, vypnutý červenou ledkou. HDMI kabel je nový. Zkoušela jsem i pomačkat tlačítka obou přístrojů, musí se nějak přepnout na tv např.? Fakt netuším, jsem naprostý laik. Dle různých diagramů zapojení bych to měla mít správně a nemylsím, že všechyn byty v baráku něco krom stb dokupovali.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Marek Vajdík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #5 kdy: 30. 07. 2013, 10:39:52 »
Na ovladaci TV si najdete tlacitko, kterym si prepinate mezi jednotlivymi HDMI vstupy. Pokud mate set top box na HDMI c.1, tak navolte HDMI 1.


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #6 kdy: 30. 07. 2013, 12:58:59 »
nejsem si vědoma, že nějaké tlačítko HDMI na ovladači k tv vůbec mám... mám tento http://www.dalkove-ovladace.cz/do-pro-tv-lcd-plazma-sencor-c-2_111/sencor-slt3202-3203-3204-spv4201-originalni-dalkovy-ovladac-p-990, fakt už nevím, co dělat...


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #7 kdy: 30. 07. 2013, 13:08:11 »
Ve vašem případě by to mělo být tlačítko AV. Vstupů může být víc, takže je potřeba zvolit ten správný. Také můžete přes menu - vstup - hdmi.


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #8 kdy: 31. 07. 2013, 08:56:04 »
Děkuji za rady, pomohlo zmáčknutí AV na ovladači TV :), nenapadlo mě, že "kanál" HDMI může být tak schován (byl až na 5. stlačení AV).
Ještě jeden dotaz: je možno brát signál jak ze STB, tak z TV (v TV máme i jiné programy ze společné antény, které v STB nejsou). Stačí přes anténní rozdvojku  zapojit jednu anténu do STB a druhou do TV? Budeme brát oba signály? děkuji!


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #9 kdy: 31. 07. 2013, 09:18:47 »
Děkuji za rady, pomohlo zmáčknutí AV na ovladači TV :), nenapadlo mě, že "kanál" HDMI může být tak schován (byl až na 5. stlačení AV).
Ještě jeden dotaz: je možno brát signál jak ze STB, tak z TV (v TV máme i jiné programy ze společné antény, které v STB nejsou). Stačí přes anténní rozdvojku  zapojit jednu anténu do STB a druhou do TV? Budeme brát oba signály? děkuji!
Není třeba žádné anténní rozdvojky (rozbočovače). Naprostá většina STB má kromě anténního vstupu (RF-IN) také anténní výstup (RF-OUT). Ten stačí spojit anténním kabelem s TV.


mysa10

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:STB a problém s anténou
« Odpověď #10 kdy: 31. 07. 2013, 10:19:38 »
super, díky, koupím...