Autor Téma: ČT tvrdí, že pokrývá 80-90% území signálem v DVB-T RS7 ve které budou vysílat no  (Přečteno 53212 krát)

dxpetr

• Závislák
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube Kanál
Vy tady resite problemy s prijmem RS7 a pritom je to tak jednoduche: viz http://www.novinky.cz/internet-a-pc/312255-technici-radi-lidem-otacet-anteny-aby-naladili-decko.html.
To proste nema chybu.
Bandscan
http://www.fmlist.org/fi_bs_public_i.php?omid=3293&usage=D&la=de
http://www.youtube.com/user/DXPETR
Tuner Sony XDR-F1HD  I2C mod
Antény: Korner: FM19.3 horizontal, 2xFM15.12 vertical, DAB 2x YAGI VATEN 14P

Reklama

• Stálý člen

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
Pro testování stavu v TV éteru mám na jihu Prahy pevně nasměrovánu anténu Fracarro Sigma 6HD přes centrum na sever. Za zády, pár set metrů daleko, ale za tělesem našeho paneláčku, mám Novodvorskou. Využívám jakýsi tuner v monitoru pro NB. Dnes jím bylo identifikováno 68 tuzemských TV a rozhlasových stanic. Některé i 3x, protože mám příhodné podmínky i pro příjem páteřních vysílačů ze Severních Čech. Kvalita příjmu ČT:D je plně postačující. Vím, mám možná mimořádně výhodné stanoviště nad Prahou, ale podobně jsou na tom i tisíce sousedů okolo. Ti si nemusí, nebo by neměli, stěžovat, že nejsou pokryti všemi stanicemi ČT. Bez natáčení antén, v azimutu, či kvůli polarizaci. Samozřejmě tento stav neplatí ani pro celou Prahu, nebo lokality s mizerným, nebo zcela neexistujícím pokrytím. Jen připusťme, že existují místa, kde fungují i Pařízkovy vysílače.  ;D

V příloze jsou ilustrace dnešního ladění a začátek a konec abecedního řazení naladěných stanic
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Jasně, jsou místa, kde to chodí i na kus drátu. Mně jde z pražských muxů vše na pokojovou anténu strčenou za oknem - kromě Malešic, které stíní žižkovský kopec. Ale to zrovna není typický případ.

Hanzi Hakenschmidt

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
-pro informaci zveřejňuji moji korespondenci s ČT

Dotaz: Dobrý den. Jak můžete většinu dětských pořadů přesunout do sítě (regionální síť 7),která má tak malé pokrytí. Například v Teplicích vysílač z bývalého Telecomu v UL nelze zachytit. Mohli byste mi prosím sdělit kontakt na dozorový orgán ČT, kam bych mohl podat podnět k prošetření? Děkuji. Hakenschmidt Děkuji

Odpověď byla:
Vážený pane Hakenschmidte,

děkujeme za Váš ohlas i zájem.

Věřte, že děláme maximum, abychom pro co největší počet diváků zajistili pozemní vysílání v co nejvyšší kvalitě. Po konzultacích s Českým telekomunikačním úřadem a telekomunikačními operátory se Česká televize rozhodla do doby, než bude známo celkové řešení pozemního vysílání po roce 2015, využít alespoň části Regionální sítě 7 jako rozšíření možností existujícího multiplexu veřejné služby. Vzhledem k tomu, že Českou republiku čeká nové kolo kmitočtového plánování, jehož cílem má být uvolnění dalších kmitočtů dosud sloužících televiznímu vysílání pro jiné vysílací služby a jehož první výsledky mohou být známy až po roce 2015, nebylo možno dále vyčkávat na definitivní řešení problému terestrického vysílání. Česká televize se proto rozhodla dočasně do roku 2017 využít nyní dostupných regionálních sítí či kmitočtů různých poskytovatelů. Základem tohoto řešení je využití části Regionální sítě 7 jako rozšíření možností existujícího multiplexu veřejné služby. Uvedené řešení bohužel zatím neumožňuje zajistit signál s dětským kanálem pro diváky v celé republice. Proto bude dětský kanál vysílám i přes družici. Doufejme, že zájem diváků o toto vysílání přispěje k získání prostředků pro jeho uspokojivé šíření i pozemní cestou.

Další informace zde http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/ct-hd/     http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/press/tiskove-zpravy/?id=6611&strana-2=1&category=2

S pozdravem

Ladislav Richtrmoc
ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 136 113
Fax.: 261 014 101
e-mail:info@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz

dvd1

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Úplně stejnou odpověď jsem dostali i já. Asi to jen kopírují ctrl+c ctrl+v a dopíší oslovení. Jinak ta adresa kde se dá poslat stížnost je radact@ceskatelevize.cz . Jestli to bude mít, ale nějaký význam to netuším, někde jsem tu četl, že jen v sobotu tam došlo okolo 600 stížností. Aspoň kdyby vrátili do MUX1 nedělní dopoledne pro děti (studio kamarád a pak by se slušelo pustit všem i ten nový seriál Špačkovi v síti času.

Reklama

• Stálý člen

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Navíc je ta odpověď značně prolhaná. Pro rozšíření o jeden kanál klidně mohli použít Mux3 a nic na tom nemuseli s ČTÚ konzultovat. Dál se mi na tom líbí, že se ČT rozhodla využít sítí regionálních poskytovatelů. V jaké jiné regionální síti kromě té od Pařízka se tedy ČT:D vyskytuje?

dvd1

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Nevím přesně kde, ale myslím, že v jedné lokalitě vysílá z RS10

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Nevím přesně kde, ale myslím, že v jedné lokalitě vysílá z RS10
A komu patří RS10? Pařízkovi pod jinou firmou?

dvd1

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
To je asi pravda. Radim Pařízek teď na tiskovce radí diváků přetáčet antény! Já se ptal u nás a v servisu mi řekli, že není ani náznak signálu na celém okrese.

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
ČT se může s těmi svými kecy tak akorát vycpat! Řešení na stole měli, jak šířit ČT:D/art i s HD programy, tedy mimo ČT2 HD, aby byly dostupné v DVB-T takřka všem. Ovšem to by šéfíci museli spolupracovat s ČRa, a ne s Pařízkem včetně jeho virtuální (na většině území) sítě RS 7...

dxpetr

• Závislák
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube Kanál
No jo, ale to by radiokomunikace nesmely mit takove financni pozadavky za sireni, ze ceska televize rekla dost a sla tam, kde dostala lepsi cenove podminky. Je to vsechno jen o penezich.
Bandscan
http://www.fmlist.org/fi_bs_public_i.php?omid=3293&usage=D&la=de
http://www.youtube.com/user/DXPETR
Tuner Sony XDR-F1HD  I2C mod
Antény: Korner: FM19.3 horizontal, 2xFM15.12 vertical, DAB 2x YAGI VATEN 14P

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
Za kvalitu a profesionální služby se holt platit musí. Pokud by se podobná rošáda děla např. kolem Novy, pak mám z toho akorát pobavení, protože se jedná o soukromou televizi. Ovšem ČT (veřejnoprávní instituce!) se paktuje za přímé peníze (koncese) nás všech s jakýmsi amatérem, jenž ani nemá vystavěnou síť!!! Copak tohle je normální? Nehledě k tomu, že vysílače, které vlastní ČRa, vznikly historicky právě kvůli tehdy Československé televizi. Žádného ředitele dříve nenapadlo tuto přirozenou symbiózu, a ano, i přirozený monopol, rozbít, až Dvořáka. Jenže ten nějak pozapomněl, že již nesedí na židli v Nově. Takže rozbil něco, co příkladně fungovalo. Podle mého názoru má takové máslo na hlavě, že bych mu minimálně, disponoval-li bych pravomocemi Rady ČT, šmahem sebral půl roční odměny, a důrazně doporučil, aby ČT:D/art bylo okamžitě převedeno do multiplexu 3. Řeči o tom, že jsou služby ČRa dražší, neberu. Když na ně ČT nemá, tak nemá spouštět nové programy.     

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
No jo, ale to by radiokomunikace nesmely mit takove financni pozadavky za sireni, ze ceska televize rekla dost a sla tam, kde dostala lepsi cenove podminky. Je to vsechno jen o penezich.
To je naprosto skvělé prohlášení, mající ovšem jeden zásadní problém - cenu za šíření v RS7 nikdo nezveřejnil. Takže tvrzení o lepších cenových podmínkách je postavené na vodě. Naproti tomu lze předpokládat, že ČT jako největší zákazník ČRa by pro pátý kanál v Muxu3 určitě dostala nějakou "množstevní" slevu. Ostatně stále platící ČT je pro ČRa určitě výhodnější klient než Active a jiné podobné podniky.

Amos Komenski

• Závislák
    • Zobrazit profil
Za kvalitu a profesionální služby se holt platit musí. Pokud by se podobná rošáda děla např. kolem Novy, pak mám z toho akorát pobavení, protože se jedná o soukromou televizi. Ovšem ČT (veřejnoprávní instituce!) se paktuje za přímé peníze (koncese) nás všech s jakýmsi amatérem, jenž ani nemá vystavěnou síť!!! Copak tohle je normální? Nehledě k tomu, že vysílače, které vlastní ČRa, vznikly historicky právě kvůli tehdy Československé televizi. Žádného ředitele dříve nenapadlo tuto přirozenou symbiózu, a ano, i přirozený monopol, rozbít, až Dvořáka. Jenže ten nějak pozapomněl, že již nesedí na židli v Nově. Takže rozbil něco, co příkladně fungovalo. Podle mého názoru má takové máslo na hlavě, že bych mu minimálně, disponoval-li bych pravomocemi Rady ČT, šmahem sebral půl roční odměny, a důrazně doporučil, aby ČT:D/art bylo okamžitě převedeno do multiplexu 3. Řeči o tom, že jsou služby ČRa dražší, neberu. Když na ně ČT nemá, tak nemá spouštět nové programy.   

Souhlasím s odebráním odměn p.Dvořákovi, na druhé straně ČRa jsou již dávno soukromý subjekt a jejich cena za šíření, kterou nejsou nuceni konfrontovat s žádnou konkurencí, je opravdu monopolní. Jestli monopol považujete za symbiózu, tak potěš koště...

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
Vůči ČT ano. Koště-nekoště ;)