Musím se přiznat, že mé Sony DAB rádio používám jen svátečně pro mobilní příjem v terénu a takové chování není pro mne důležité, proto ani nemohu říci, zda se chová také tak, nebo jinak?
P.S. Tak jsem zkusil imitovat v Praze slabý kolísavý signál a i když mi dalo velkou práci 100% signál dostat na úroveň „NO ENSEMBLE“ a opravdu se příjem stanice sám neobnovil. Po obnově signálu ale stačilo přepnout vedle a vrátit se zpět a stanice opět hrála i bez opětovného ladění. Čili je to asi typická vlastnost tohoto přijímače.
Ty firmware pro ty různé přijímače mají různé vady a opravdu by šlo říci, že je to v začátcích, tedy není zřejmě komerčně prodej tolik úspěšný aby si stěžovaly statisíce lidí a firma to musela okamžitě řešit. Objevil jsem dosti podobnou a velice zajímavou vadu a její řešení u Pure Evoke 2S. Nevím na kolik se mi to podaří přesně popsat, ale pokusím se.... Dělá to cca tohle.... Pokud je nějaká stanice naladěna, je celkem fuk kolikrát a jak se dostane ze signálu do signálu a opačně, to drží, tedy stanice přestane hrát, začne hrát, přestane hrát, to by bylo v pořádku a bez problémů.... Ale stane se následovné... Jsem na dvou muxech, jeden je pod signálem, druhý je pod signálem...Hraje to v poho a přepíná mezi nimi.... Dostanu se do situace, kdy jeden z nich nemá signál...Takže jeden jde, při přepnutí na druhý, který nejde to vyhodí otazníky a mux to zaznamená jako nefunkční a vrátí se to automaticky na ten funkční. Ovšem posunu se do místa, kde jdou opět oba. Tedy mělo by jít opět přepínat mezi nimi plynule. Ale ono si to pamatuje, že ten jeden nebyl funkční a i když pod signálem opět je, stále to vrací na ten první s tím, že ten druhý není ready. Ale a to je velice zajímavé, pouze ve stavu, kdy je tam zadána pouze stanice. Pokud je to přepnuté ve stavu, kdy to ukazuje procenta nebo bar quality, okamžitě to zjistí, že to funkční znovu je. A ve chvíli, kdy to zjistí, opět si to zapamatuje, že mux je funkční a zase lze přepínat mezi stanicemi obou muxů. Takže proč to píši. Když se toto umí chovat, dá se říci různě, v různém nastavení. Zkusil bych ze srandy přepnout do polohy, kdy to zobrazuje bar nebo procenta zda se to nebude chovat, relativně podobně, tedy zda to náhodou též nezjistí, že signál tam znovu je. Jen tak pro legraci bych to testnul, co to bude dělat. Jinak jsem se díval, zda náhodou není nová verze firmware a není. Je nejnovější ta 1.5 a tu tam mám
http://support.pure.com/files.php?id=28 kupoval jsem to s 1.4 čili jedno update jsem dělal. A nic novějšího pro to moje radio není.