Autor Téma: Jak vyřešit hicování CI modulů  (Přečteno 16109 krát)

Milan CH.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 69
    • Zobrazit profil
    • E-mail

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


david.kriz

  • Host
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #17 kdy: 26. 04. 2010, 16:27:06 »
vyrobíme ;-)


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #18 kdy: 26. 04. 2010, 16:28:00 »


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #19 kdy: 26. 04. 2010, 17:04:18 »
ten větrák by nebyl tak špatnej nápad, ale co ten modul omotat hliníkovou fólií a tím to teplo z něj odvést? třeba by pro malý větrák bylo místo v přijímači a tím by se dala chladit ta hliníková fólie...ale to je jen nápad od boku, tak mě nekamenujte...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #20 kdy: 26. 04. 2010, 19:55:10 »
Opravdu dobrá rada "nad zlato"  Nechladí se karta v modulu, ale celý CAM! A tohle s větráčkem se už dávno zkoušelo a není to to pravé ořechové! Takže -10 bodů za tuto "odpověď"!
Promiň Lumíre jestli se tě můj nápad dotknul. Viděl jsem větrák, viděl jsem cenu a napadlo mně že by to mohlo fungovat. Na to, abych mohl možnou funkčnost posoudit nepotřebuji zrovna Diablo (už chápu podle čeho mu dali jméno - rozpálí se jako ďábel), stačí mi jakýkoliv jiný CAM a vědět že se hodně hřejí (speciálně v některých přijímačích). A to že jsem se při psaní narychlo uklepl a napsal "kartu" místo "modul" - co naděláš, stane se. Ale zajímala by mně tvá představivost- dost dobře si nedokážu představit jak bych větrákem chladil pouze Smartcard a ne CAM.
A jestli to už někdo zkoušel a neúspěšně - je to možné, nevěděl jsem to tak se nemusíš hned rozčilovat. Stačilo napsat, to se zkoušelo, nepomáhá to....


Martin Patera

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 191
    • Zobrazit profil
    • OK1MJO
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #21 kdy: 26. 04. 2010, 20:57:57 »
Tak po čtvrt hodině u SD programů a přibližně 8minut při sledování HD programů stoupne teplota CI Diabolo cam 2 rev. 3.9 na takovou teplotu, že se obraz zasekne. (ruku na něm neudržíte). Po ochlazení opět nornálně pracuje. Má zkušenost je u komba Vantage HD.  Byl by to při případném zničení modulu důvod k úspěšné reklamaci? Zkusil někdo chlazení? Jaké máte zkušenosti?

Tohle je obecně znáý "neduh" těchto modulů! Už se to rpobíralo na více odborných SAT serverech, ale uspokojivé řešení, které by se dalo realizovat tzv. "doma na koleně", zatím nikdo nenavrhnul.

Jako male deti....
Myslel jsem si, ze je vas tady dost radiotechniku a jak koukam, tak fakt nikdo.

Horkovzdusku, sundejte stavajici stablik a nahradte ho treba LE33CDT nebo nejaky vhodnym spinakem.
See:


Technicka reseni existuje, ale je fakt, ze vyrobce karet si to mel nejdrive vyzkouset za vsech rezimu (i odberovych do 500mA).
Zatec-Podmesti JO60SH
www.ok1mjo.com
www.ok0bez.com
DVB-S/S2: stb IceCrypt S4000 HDPVR
Toroidal90, LNB 0.4dB, PreAmp 14dB + 25m koax (9dB/100m),
28E/26E/23E/19E/13E/9E/5E/1W,
Uncommitted Switch 16in/1out EMP-CENTAURI P.168 V2,
DiSEqC 1.1
DVB-T/T2/C: tv Sony Bravia KDL-40EX653


Jan Polášek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 28
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #22 kdy: 27. 04. 2010, 01:36:09 »
trochu nechápu, že píšeš o výměně stabilizátoru, ale na fotkách sundáváš flash paměť


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #23 kdy: 27. 04. 2010, 06:08:06 »
Podle svých slov je pán "radiotechnik"! Už vidím, jak bude někdo doma měnit IO v CAM v době záruky, nehledě na to, že vybavení pro tyto "operace" také nemá doma kdekdo!  :(


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 505
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #24 kdy: 27. 04. 2010, 08:23:20 »
Tak po čtvrt hodině u SD programů a přibližně 8minut při sledování HD programů stoupne teplota CI Diabolo cam 2 rev. 3.9 na takovou teplotu, že se obraz zasekne. (ruku na něm neudržíte). Po ochlazení opět nornálně pracuje. Má zkušenost je u komba Vantage HD.  Byl by to při případném zničení modulu důvod k úspěšné reklamaci? Zkusil někdo chlazení? Jaké máte zkušenosti?

Tohle je obecně znáý "neduh" těchto modulů! Už se to rpobíralo na více odborných SAT serverech, ale uspokojivé řešení, které by se dalo realizovat tzv. "doma na koleně", zatím nikdo nenavrhnul.
... sundejte stavajici stablik a nahradte ho ...
Ta připojená ilustrace se poněkud nepovedla. ???
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další