Autor Téma: Jak vyřešit hicování CI modulů  (Přečteno 16111 krát)

Čestmír Polák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 145
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jak vyřešit hicování CI modulů
« kdy: 25. 04. 2010, 10:36:44 »
Tak po čtvrt hodině u SD programů a přibližně 8minut při sledování HD programů stoupne teplota CI Diabolo cam 2 rev. 3.9 na takovou teplotu, že se obraz zasekne. (ruku na něm neudržíte). Po ochlazení opět nornálně pracuje. Má zkušenost je u komba Vantage HD.  Byl by to při případném zničení modulu důvod k úspěšné reklamaci? Zkusil někdo chlazení? Jaké máte zkušenosti?
VanTage 7100TS Kombo, Kaon KVR-1000TS PLUS, Strong DVB-T2, GigaBlue HD Quad Plus, Technisat DigitRadio 210,  SkyLink, freeSat, T-REX, Irdeto Cryptoworks, IRDETO, SKY IT, Polsat.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 505
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #1 kdy: 25. 04. 2010, 10:42:06 »
U svých 4 SMiT Conax Chipset Pairing CAM pro přístupovou kartu DVB-C od UPC teplotu nesleduji, ale všechny fungují bez problémů a proto jsem jejich teplotu zatím nezkoumal. ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #2 kdy: 25. 04. 2010, 11:43:30 »
Tak po čtvrt hodině u SD programů a přibližně 8minut při sledování HD programů stoupne teplota CI Diabolo cam 2 rev. 3.9 na takovou teplotu, že se obraz zasekne. (ruku na něm neudržíte). Po ochlazení opět nornálně pracuje. Má zkušenost je u komba Vantage HD.  Byl by to při případném zničení modulu důvod k úspěšné reklamaci? Zkusil někdo chlazení? Jaké máte zkušenosti?

Tohle je obecně znáý "neduh" těchto modulů! Už se to rpobíralo na více odborných SAT serverech, ale uspokojivé řešení, které by se dalo realizovat tzv. "doma na koleně", zatím nikdo nenavrhnul.


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #3 kdy: 25. 04. 2010, 14:36:37 »
Moc dobře vím, o čem Čestmír mluví. Ten problém mám stejný. Chtělo by to udělat asi nějaký větráček těsně někam ke čtečce, aby byl neustále zajištěn příděl chladného vzduchu. Nejhorší je tato situace asi u platformy Bulsatcom, kde HD programy běží třeba jen půl minuty... Kdyby měl někdo nápad, jak na to, opravdu bych to ocenil.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #4 kdy: 25. 04. 2010, 15:55:22 »
Moc dobře vím, o čem Čestmír mluví. Ten problém mám stejný. Chtělo by to udělat asi nějaký větráček těsně někam ke čtečce, aby byl neustále zajištěn příděl chladného vzduchu. Nejhorší je tato situace asi u platformy Bulsatcom, kde HD programy běží třeba jen půl minuty... Kdyby měl někdo nápad, jak na to, opravdu bych to ocenil.

Vím, že to někdo řešil, jakousi "prodlužovačkou" mezi CI rozhraním a CAM, ale je to poměrně drahá "sranda", dá se to někde koupit, ale jak dotyčný dopadl, tam už myslím nenapsal.
Celý problém se řešil např. zde:

http://www.cssf.cz/showthread.php?t=36998
« Poslední změna: 25. 04. 2010, 16:00:49 od Lumír L »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 685
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #5 kdy: 25. 04. 2010, 19:19:09 »
Lumíre, o cenu mi v podstatě nejde. Byl bych do toho ochotný investovat tak ty dva tisíce, pokud by se problém podařilo vyřešit, ale jak jsem zjistil na internetu, ona prodlužovačka se u nás vůbec neprodává... :-[ Je možné si ji objednat na nějakých US stránkách, ale nejsem si jistý, zdali to doručí mimo Spojené státy a kolik to vlastně bude stát. Takže tohle řešení asi zrovna není nejlepší...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #6 kdy: 25. 04. 2010, 19:22:42 »
Bohužel, jiné řešení jsem zatím nikde na fórech nenašel. Ale údajně to posílají i do Evropy, takže v tom bych problém neviděl, spíše je otázka ceny poštovného USA - ČR...


david.kriz

  • Host
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #7 kdy: 25. 04. 2010, 23:20:07 »
Lumíre, o cenu mi v podstatě nejde. Byl bych do toho ochotný investovat tak ty dva tisíce, pokud by se problém podařilo vyřešit, ale jak jsem zjistil na internetu, ona prodlužovačka se u nás vůbec neprodává... :-[ Je možné si ji objednat na nějakých US stránkách, ale nejsem si jistý, zdali to doručí mimo Spojené státy a kolik to vlastně bude stát. Takže tohle řešení asi zrovna není nejlepší...

Kolik za ni dáš? ;-)


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #8 kdy: 26. 04. 2010, 11:28:16 »
Co t5eba použít jednoduchý USB větráček?


david.kriz

  • Host
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #9 kdy: 26. 04. 2010, 12:04:09 »
a jak ho asi dostanete do toho CI slotu? :-)


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #10 kdy: 26. 04. 2010, 13:00:54 »
a jak ho asi dostanete do toho CI slotu? :-)
To všichni potřebují přesnou kuchařku, či co? Já problém s žádným Diablem nemám, bo ho nepoužívám. Snažil jsem se poradit a ten větrák kupovat nebudu, protože ho nepotřebuji. A jen tak mimochodem, určitě není nutné ho dávat do CI slotu na to aby ochladil kartu. To jestli vůbec a jak půjde použít, záleží hlavně na konstrukci konkrétního přijímače. Takže přemýšlejte a zkoušejte. A nebo si kupte "CI prodlužku" z US, mně je to celkem fuk.

P.S.: když porovnám šířku CI slotu se šířkou běžného výdechu větráku na NB, jsou podobné. Takže by to zas nemusel být takový problém...


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #11 kdy: 26. 04. 2010, 13:18:51 »
Opravdu dobrá rada "nad zlato"  Nechladí se karta v modulu, ale celý CAM! A tohle s větráčkem se už dávno zkoušelo a není to to pravé ořechové! Takže -10 bodů za tuto "odpověď"!


david.kriz

  • Host
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #12 kdy: 26. 04. 2010, 13:39:30 »
Lumíre to chce klid ;)
Už to s Lukášem řešíme...


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 505
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #13 kdy: 26. 04. 2010, 13:41:41 »
Oni asi udělali soudruzi u CAM Diabolo někde chybu. Pro mne závěr : tento CAM raději NE! >:(
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Jak vyřešit hicování CI modulů
« Odpověď #14 kdy: 26. 04. 2010, 13:44:49 »
Lumíre to chce klid ;)
Už to s Lukášem řešíme...
Jo, v poho Davide, akorát mě jeho odpověď "pobavila", evidentně radí ve věci, o které nemá ani ponětí! Připomíná mi jistého "odborníka na vše". On větrák nepotřebuje, protože Diablo CAM nemá... ;D ;D A tím pádem o něm ví "kulové"!