Zdravím!
Můj LCD TV Panasonic TX-L32V10E mi „vydržel“ asi 6 měsíců a 2 týdny.
Raději bych si už tehdy koupil plazmu, ale bohužel u Panasoniků menší než 37´´ plazmy alespoň tedy tehdy nedělali a mě se do díry ve stěně větší bedna nevešla. A já chtěl Panasonika… (Chtěl jsem a tak tedy mám…)
Přivezen byl koncem listopadu 2009 (koupen v e-shopu svettv.cz) a druhý týden v červnu jednoho dne z ničeho nic zhasnul, zůstala pouze svítit několik sekund zelená ledka, která poté několikrát zablikala a následně se TV opět rozeběhla. Vypadalo to právě tak, jako bych ji zrovna zapnul. Tato chybná činnost se opakovala nepravidelně v rozmezí několika sekund až minut a nastávala vždy asi 40 až 45 min od prvního zapnutí. Když jsem umístil dozadu za TV velký ventilátor, stačilo to k uchlazení TV přes celé léto. To ovšem nic neřešilo, jen mou lenost. Nedávno začala TV vypadávat i přes chlazení, tak šla konečně na záruční opravu. Je pryč už asi 14 dnů a zatím nic…
Domnívám se, že v přístroji je nějaký stuďák nebo teplotně nestabilní součástka, která celou TV shodí, procesor ji restartuje a vše se opakuje.
Jsem zvědav, jak se s tím prodejce popasuje. Bývá totiž pravidelným zlozvykem, že zhruba polovina prodejců v e-shopech nevypisuje záruční listy a dokonce ani ve faktuře není uvedeno výrobní číslo. Alespoň já se s tím setkávám velmi často. Pravdou tedy je, že zatím jsem neměl se žádnou reklamací potíže, zatím pokaždé mi prodejci bez jakýchkoliv potíží reklamaci vyřídili. A že jich za ta léta už bohužel k mé velké smůle bylo… Nemyslím tím jen elektroniku, ale i jiné zboží z e-shopů. No uvidíme, zatím si stěžovat naštěstí nemůžu a ani nechci, protože bych nerad křivdil.
Začínám mít pocit, že vlivem velkého množství druhů a typů elektronických přístrojů, které jsou řízeny nějakým firmware, nemají vývojáři a programátoři ani čas svůj sw pořádně odladit a podle toho to tak vypadá. „Zářným“ příkladem totálního fw šmejdu je další mnou zakoupených „klenotů“ spotřební elektroniky - korejský krám IAMM NTR 82.
Myslím, že další případní nešťastní majitelé už se chytají za hlavu a přikyvují…
Máte někdo nějaké jiné či další zkušenosti?
Mike