reklama

Autor Téma: óčko expres bohužel jen v praze  (Přečteno 12529 krát)

s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #45 kdy: 16. 08. 2013, 09:18:21 »
Už to není pravda že jen v Praze další potvrzeny vysílač je regionální síť 1 v Plzni a vzhledem k tomu že má óčko pro tento kanál celoplošnou DVB-T licenci budou chtít asi víc regionálních muxu. Další na řadu by tak mohl přijít Liberecká regionální síť 3, která má dokryvač i Jablonci n.N. a pokrývá urcite stejný počet obyvatel co ten plzeňský s kterým má na víc stejného vlastníka. Uvidíme co s toho nakonec bude. ;-)
« Poslední změna: 16. 08. 2013, 09:25:58 od s.s.rock »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #46 kdy: 16. 08. 2013, 11:43:02 »
s.s.rock->Kdo vám to potvrzoval že to jde v té Plzni na té toužimské5! to by mně docela zajímalo,pže to zatím nejede...zatím jedou čtveřice starých známých v SD a MPEG-2 a kde je ten MPEG-4?!! stav před chvílí 11:35 min. dne 16.08.2013 a zatím NEvysílá =)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


s.s.rock

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 473
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #47 kdy: 16. 08. 2013, 12:29:45 »
A já jsem někde psal že už vysílá?? Psal jsem jsem jen že je vysílač potvrzen a o tom je článek i tady na digizone, tak že to chce neplést si dojmy s pojmy. ;-)
To že pan Brabec není tak flexibilní a zařadí to až zítra nebo pozítří je věc druhá.
« Poslední změna: 16. 08. 2013, 12:32:25 od s.s.rock »


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #48 kdy: 17. 08. 2013, 14:37:36 »
tak už i nejen v Praze, ale i v Horních Stakorách u Mladé Boleslavi :) dnes jsem si přidal vertikální dlouhou Colorku a běží to jak víno :) tedy, všechny pražské MUXy v DVB-T a je připraveno i na Primu HD v září :-)
« Poslední změna: 17. 08. 2013, 15:15:28 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #49 kdy: 17. 08. 2013, 15:28:45 »
Gratulace, Mílo! Opravdovou výzvou co do dosahu ale bude až RS1 z Malešic.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Medek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #50 kdy: 17. 08. 2013, 16:51:10 »
oblast Radotín, na pokojovou anténu u okna přijímám vše včetně MUX 4, ale u Prima Cool HD a Očko expres mám velký problémy. Obraz nekoukatelný, kostičky atd.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 438
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #51 kdy: 17. 08. 2013, 17:24:39 »
Problémy pokojovky s novými stanicemi jsou celkem pochopitelné.  ::)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #52 kdy: 17. 08. 2013, 17:40:56 »
Ano, je to pochopitelné, je zde ochranný interval pouze 1/32 a kódový poměr 3/4.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #53 kdy: 17. 08. 2013, 22:14:49 »
nejsem sám, komu se zdá Óčko Expres HD v DVB-T tak hrozně přeřvané?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #54 kdy: 18. 08. 2013, 07:29:24 »
Tady je odpověď:

http://www.dxradio.cz/blog/post/2013/08/16/mereni-hlasitosti-poseste-hd-programy-v-dvb-t

Je to docela síla... Snad s tím něco udělají.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #55 kdy: 19. 08. 2013, 10:29:49 »
Tak to je Ocko Expres jeste o neco "lepsi" nez Slagr...


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #56 kdy: 19. 08. 2013, 11:53:33 »
Tady je odpověď:

http://www.dxradio.cz/blog/post/2013/08/16/mereni-hlasitosti-poseste-hd-programy-v-dvb-t

Je to docela síla... Snad s tím něco udělají.

Tak to je teda fakt hodně divné měření ... Zaprvé, u ČT sport HD (rs7) není druhá zvuková stopa AC3, ale stopa je bez zvuku.
Zadruhé, Óčko Expres HD (rs12) je sice hodně nahlas nicméně subjektivně nejlepší podání, dynamické a plné. Myslím že pro porovnání s Óčkem, výrazně lepší.
Jinak nechápu proč HD programy nejsou opatřeny stejnou zvukovou stopou DD2 jako přes satelit.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #57 kdy: 19. 08. 2013, 12:19:19 »
To máte nějaké divné, protože já např. teď zvuk u ČT sport slyším jak v muxu 4, tak v reg. muxu 7 a to v obou stopách.

K tomu AC3 není nic jednoduššího, než se podívat do parametrů muxu:

Program Number: 262
PCR on PID 3841 (0x0f01)
PMT Version: 3
Service name: CT sport HD test

Stream Type: 0x1b H.264 Video
Elementary Stream PID 3841 (0x0f01)
Stream Type: 0x04 MPEG-2 Audio
Elementary Stream PID 3842 (0x0f02)
Stream Type: 0x06 Dolby AC3 Audio
Elementary Stream PID 3843 (0x0f03)

a dále

Elementary Stream PID 3843 (0x0f03) Dolby AC3 Audio
AC3: Bitrate 448 Kbps Sample Rate 48 KHz
AC3: Mode complete main Coding 2/0 L, R
AC3: Dolby Surround Mode not indicated
AC3: LFE Mode Off Dialogue normalization -27 dB

V případě ČT sport HD v reg. muxu 7:

Program Number: 262
PCR on PID 2021 (0x07e5)
PMT Version: 0
Service name: CT sport HD

Stream Type: 0x1b H.264 Video
Elementary Stream PID 2021 (0x07e5)
Stream Type: 0x03 MPEG-1 Audio
Elementary Stream PID 2022 (0x07e6)
Stream Type: 0x06 Dolby AC3 Audio
Elementary Stream PID 2023 (0x07e7)

Elementary Stream PID 2023 (0x07e7) Dolby AC3 Audio
AC3: Bitrate 448 Kbps Sample Rate 48 KHz
AC3: Mode complete main Coding 2/0 L, R
AC3: Dolby Surround Mode not indicated
AC3: LFE Mode Off Dialogue normalization -27 dB
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Grifin

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 468
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #58 kdy: 19. 08. 2013, 12:44:41 »
HMM, tak to je vážně divný mě v RS7 druhý kanál mlčí. To už jsem to ladil několikrát. Jinak bych to sem nepsal.
MUX 1+2+3, MUX 4 (k42), REGIO 4 (k46), REGIO 7 (k37), REGIO 12 (k47)
O2TV (Sport)
Panasonic TX-P50ST50E
LG MS400H + 1TB HDD
LG BH7520T
Rikomagic MK802 III + Airmouse Measy RC11
Philips 43PUS6551


Miroslav Vlasák

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 198
  • Slatina pod Hazmburkem (Ústecký kraj)
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:óčko expres bohužel jen v praze
« Odpověď #59 kdy: 19. 08. 2013, 12:53:02 »
Mimopražští, mohli byste, prosím, sdělit, kdo z vás vzdálenějších od hl. města Prahy a v jaké lokalitě přijímáte Regionální síť 12 na kanálu 47 z vysílače Žižkov. Mapa pokrytí kolikrát neodpovídá skutečnosti.
Skylink + Digi (HD Box 9105+), Skylink (Ariva 202 E HD), DVB-T: Praha ( kanál 37, 41, 42, 46, 47, 51, 53, 59),


 

reklama