Už mi z toho jde hlava kolem a nemám čas se ani vys/pat :-) tak bych to prozatím uzavřel na 23YsurpaDAB+ víc se mi z toho asi vydojit prozatím, vzhledem k ještě max přijatelné konstrukční délce pro Vpol, nepodaří. Nenechte se zmást počtem prvků, celková délka antény je jen o 13CM! víc než Kathrein AV12. Různě zkrácené upravené varianty jsou možné. 15Ydab je postavená, čeká na symetrák a reálný provoz. Taky sem udělal krátkou metrovou, levnou a jednoduchou na stavbu, pro běžný provoz, sestrojitelnou např z "odpadních kovoplastek, je to taková kombinace k6sti a 15Ydab, s SWR jsem se nijak moc netrápil, je cca kol 1,6, možná se k tomu ještě vrátím, nevím, prozatím bych ji na zkoušku vyrobil tak jak to je, pak se uvidí. Aby tady nebylo moc obrázků, načmáral sem to všechno do grafu Jindry Macouna, kdyby chtěl někdo přesné grafy, ať dá vědět. Jsou tam původní 3 ant. od p. Jindry, pak "krátká-levná,běžná 1,0m" , 15Ydab 1,3m, soustava 2x11k6sti d=2,6mx1,1m, kterou používá např. uživatel dxpetr, pak 23YsupraDAB+ (žlutě) a nakonec nahoře soustava 2x23Y (zeleně), která tak trochu už z rozměrů grafu vylezla :-) Asi p. Macoun netušil že by nějakej blázen postavil a zanesl tam takový dělo :-))) Uvidíme, třeba se někdo najde, když jsou nadšenci co si koupí 5-ti metrovou Körnerku na FM, tak proč ne tohle.