Včera, když se blýskalo na Kleti (podle meteoradaru), měl MUX RS7 pár drobných mikrovýpadků a jeden trošičku delší. Jak na tom byl vysílač ČRa nevím, protože mě nenapadlo na něj přepnout, ale u silných bouřek jsem v minulosti zaregistroval obdobné mirovýpadky i u něj. Shodou okolností jsem na Kleti byl předevčírem a kromě nafocení a natočení vysílače na rozhledně jsem provedl i malé měření na vyhlídkové plošině. Pro všechny, kteří měli strach z vysílače MUX4 a MUX RS7 musím uvést, že strach není na místě. Na LP anténu se ziskem 5 dBd jsem naměřil sílu signálu stejnou nebo i nižší než z vysílače ČRa. Všechny se pohybovaly od 71 dBµV do 78 dBµV. Až při vystrčení antény za zábradlí ochozu přímo u antén MUX4 a MUX RS7 se síla zvedla na 88 - 95 dBµV. Pro ty, které to zajímá uvádím, co jsem naměřil na vyhlídkové pološině v jejím středu, přijímací anténa byla vždy směrována přímo na vysílací antény, výška přijímací antény byla cca 1 m nad zemí. ČRa: K22 (MUX3) 76 dBµV, K39 (MUX2) 78 dBµV a K49 (MUX1) 73 dBµV. DB: K25 71 dBµV (za zábranami ochozu na straně u vysílacích antén 88 dBµV). PD: K32 73 dBµV (za zábranami ochozu na straně u vysílacích antén 95 dBµV). Ale to už jsem tak trochu OT.
Přeji hezký den.