Autor Téma: POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV  (Přečteno 8738 krát)

Vít Burda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« kdy: 17. 07. 2013, 21:19:42 »
Dobry den,
chtel jsem se zeptat, bydlim pobliz Prahy asi 20 km od ni a mam parabolu beznych rozmeru, dekodovaci kartu o Skylink a televizi Samsung UE40D6530, ale bohuzel nemohu chytit ani BBC One, BBC two a ani dalsi programy z rodiny BBC a ITV, vim, ze je dostupna na Astre 2 (28.2•) frekvence 10788 a ITV 10891 - u BBC je kvalita signalu 100%, ale kdyz pak chci se podivat jestli ji mam v programech, bohuzel neni a ITV - kvalita signalu je 0%.

Prosim o pomoc, co mam v teto situaci delat.

Dekuji a preji prijemny zbytek dne :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 177
    • Zobrazit profil
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #1 kdy: 17. 07. 2013, 21:27:41 »

A máte zajištěn příjem z 28.2? Protože Skylink je 23,5.

Malá parabola stačit nebude.
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #2 kdy: 17. 07. 2013, 21:54:34 »
frekvence 10788 a ITV 10891 - u BBC je kvalita signalu 100%, ale kdyz pak chci se podivat jestli ji mam v programech, bohuzel neni a ITV - kvalita signalu je 0%.

To taky může znamenat, že chytáte úplně jiný satelit, kde náhodou něco vysílá na podobné frekvenci jako BBC. Podle čeho usuzujete, že chytáte Astru na 28,2 ?


Vít Burda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #3 kdy: 17. 07. 2013, 22:05:35 »
Ano, vím, že mám na TV napsané, že chytám ze satelitu Astra 28,2°C, kde:

a)  ITV, je na frekvenci 10 891, polarizace H, 22 000, 5/6
b) BBC ONE, je na frekvenci 10 773, polarizace H, 22 000, 5/6
c) BBC PARLIAMENT, je na frekvenci 10 788, polarizace H, 22 000, 5/6

bohužel, nevím, co se s tím děje ... když na TV Samsung, naladím 10773, kde je BBC ONE, tak se mi neukazuje ani v kanálech :(


Vít Burda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #4 kdy: 17. 07. 2013, 22:07:12 »
Můžete mi, prosím popsat postup, jak mám naladit alespon ITV?  ;D ;D ;D

Moc děkuji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Vít Burda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #5 kdy: 17. 07. 2013, 22:08:45 »

A máte zajištěn příjem z 28.2? Protože Skylink je 23,5.

Malá parabola stačit nebude.

Ano, to vím, protože mi to ukazuje, když chci zvolit ruční ladění, tak mám vybrat sateli a já vybírám 28.2. :)


moonword

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • Haunted Happenings
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #6 kdy: 17. 07. 2013, 22:11:23 »
Co k tomu napsat? Někteří lidé mají poněkud svérázný smysl pro humor.
ESTANT assis de nuict secret estude,. Seul reposé sur la selle d'ærain: Flambe exigue sortant de solitude,. Fait prosperer qui n'est à croire vain.


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 177
    • Zobrazit profil
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #7 kdy: 17. 07. 2013, 22:18:04 »
Moje menu taky nabízí výběr satelitu pro austrálii, ale vím, že ho v životě nechytnu.

Tím jsem chtěl sdělit, že nejprve musíte mít instalován příjem z pozice 28 stupňů a pak můžete ladit.

Váš Skylink je na 23,5 stupních.

Takže máte parabolu nastavenou na příjem z 28?
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Vít Burda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #8 kdy: 18. 07. 2013, 07:57:28 »
Moje menu taky nabízí výběr satelitu pro austrálii, ale vím, že ho v životě nechytnu.

Tím jsem chtěl sdělit, že nejprve musíte mít instalován příjem z pozice 28 stupňů a pak můžete ladit.

Váš Skylink je na 23,5 stupních.

Takže máte parabolu nastavenou na příjem z 28?

A to zjistim jak, ze ji mam nastavenou na pozici 28 :) Ale kdyz vyndam dekodovaci kartu z TV, tak mi to hleda ruzne programy, ale ne ty, ktere potrebuji. Moc dekuji za odpoved


moonword

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • Haunted Happenings
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #9 kdy: 18. 07. 2013, 08:01:42 »
Pořád tě to ještě baví? Nechceš na dnešek vymyslet zase něco jinýho?
ESTANT assis de nuict secret estude,. Seul reposé sur la selle d'ærain: Flambe exigue sortant de solitude,. Fait prosperer qui n'est à croire vain.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #10 kdy: 18. 07. 2013, 08:03:11 »
Je to obyčejný PROVOKATÉR, nic jiného!  >:( >:(
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 514
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #11 kdy: 18. 07. 2013, 08:05:54 »
Zkuste se zamyslet nad tím, že máte nastavenu parabolu na Skylink = 23,5° a BBC vysílá z 28°. Ta čísla neoznačují nějaký kanál, stanici, ale příslušné natočení paraboly. Natáčel jste parabolu na pozici 28°? Pokud ne, tak se nedivte, že BBC nechytáte.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 916
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #12 kdy: 18. 07. 2013, 09:11:09 »
Skôr než niekto začne experimentovať s TV príjmom (a je jedno či ide o DVB-S, alebé DVB-T), tak by si mal niečo naštudovať (Čo vlastne platí pre každú činnosť - napr. aj na také na varenie treba najaké teoretické vedomosti).
Takže najskôr doporučujem si prečítať čo to o teórii - napr. tu: http://www.google.cz/abc/ .
Potom pochopíte aká nezmyslená je Vaša otázka a pokusy a že ste sa tu zatiaľ iba krásne zosmiešnili (najmä potom, keď ste pokračovali v otázkach aj potom, keď ste hneď v prvej odpovedi boli upozornení na pravdepodobný problém).
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 493
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #13 kdy: 18. 07. 2013, 10:42:58 »
Když to tady čtu-já mám u paraboly pr.90 dva konvertory na 19 a 23 přivedené na přepínač,když bych k tomu chtěl přidat tu 28ku,nemusím s parabolou hýbat? Stačí jen přidat ještě jeden konvertor?Ted ale nevím/asi je to důležité/jestli mi šilhá 23ka nebo 19ka.Mám ještě jednu parabolu u okna pracovny a tu podle toho kde je fotbal natočím bud na němce nebo angličanyDěkuji za odpověd.


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re:POMOC S NALADĚNÍM BBC a ITV
« Odpověď #14 kdy: 18. 07. 2013, 10:54:42 »
Ano, teoreticky stačí přidat konvertor a na 28 šilhat. Nejlepší by bylo mířit středem na 23E a na 19E a 28E šilhat.
Pak do toho vstupují další okolnosti, jako místo a tedy kvalita příjmu britského svazku atd.