reklama

Autor Téma: Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?  (Přečteno 6753 krát)

123svatopluk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Dobrý den všem, chtěl bych se zeptat, zda někdo máte uvedený set top box (např. v pohraničí s Polskem) a pokud ano, pak zda a jak Vám funguje pro příjem jak polských, tak i našich českých programů. Uvažuji o jeho koupi, chci si být ale jistý, že u nás v ČR nebude problém v softwarové lokalizaci a v různých normách kódování (mpeg 4 a mpeg 2). Předem děkuji za odpovědi.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #1 kdy: 03. 07. 2013, 21:40:40 »
O tom vůbec neuvažuj a radši vezmi osvědčený GoSat 100 HD, se kterým nebude problém ani u CZ a SK muxů a ani u PL muxů.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


123svatopluk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #2 kdy: 15. 08. 2013, 22:00:33 »
To jsem neměl na mysli. Ptám se proto, že potřebuji vědět, zda tento set top box zvládne i (bezpochyby silně nestandardní) vysílání multiplexů pana Pařízka. Nyní mám Technisat Digipal 2 TX e z roku 2009 - ten sice toto vysílání v MPEG 2 zvládne bezchybně a se špičkovým obrazem a zvukem, ale nezpracuje obraz v MPEG 4 AVC (tedy HD programy včetně pražského Óčka Express HD a ErTéčka, které vysílají pouze v MPEG 4 AVC).  Nechci přitom nic čínského, s čínskými "no name" set top boxy mám špatné zkušenosti. Potřebuji vědět, zda uvedený set top box u nás v ČR někdo seriózně otestoval, a s jakými výsledky. Na netu jsem pouze viděl na jednom záběru z Poska (příjem signálu Sucha Gora v Polsku a Bardejov na Slovensku), že údaje, které tento box někdy ukazuje jako sílu a kvalitu signálu, jsou silně zavádějící. Děkuji za odpovědi.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #3 kdy: 16. 08. 2013, 13:52:07 »
Vymýšlíte b.bosti,nevím proč stále bazírujete po tomto typu,Technisat není žádný všelék.
Kupte si tohle a máte klid:  http://www.digizone.cz/clanky/zircon-t2-hd-pozemni-dvb-t2-prijimac-pro-vsechny-standardy/
P.S. Silně nestandartní vysílání pana Pařízka je co? Nikdy jsem žádný problém u jeho Muxů neviděl.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 441
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #4 kdy: 16. 08. 2013, 14:01:35 »
P.S. Silně nestandartní vysílání pana Pařízka je co? Nikdy jsem žádný problém u jeho Muxů neviděl.
Zrovna u Technisatu je to třeba řešit, starší DigiPAL2 se s mpeg2 vysílaným Muxem4 opravdu rád nemá.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #5 kdy: 16. 08. 2013, 14:06:49 »
Pak už to opětovné bazírování na Technisatu nechápu vůbec.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #6 kdy: 17. 08. 2013, 02:15:19 »
Čím to je,že na ostatních přijímačích ty chyby mux4 nevidíte,to je mi pořád záhadou? Já zas nenašel jedinný přijímač,na kterém by mux4 ,ale i rs7 byl bez chyb,to fakt nechápu.A nebo ty chyby vnímáte,jako že tam mají být ?


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #7 kdy: 17. 08. 2013, 07:48:02 »
Dobrý den.
Sice toto téma zase uhýbá trohu bokem, ale budiž. Reaguji na pisatele toko50 a než jsem se rozhodnul napsat, provedl jsem průzkum nejen na svých zařízeních, ale i na zařízeních kamarádů. Celkem jsem dal dohromady deset přístrojů různých značek i modelů. Na devíti z nich jsem žádný problém nezaznamenal. Nakonec se mi podařilo najít cca šest let starý STB Philips 220 (http://www.digizone.cz/clanky/philips-dtr-220-minimalismus-v-cernem-provedeni/), který má obraz trhaný. Prostě to vypadá, že kdysi vzniknul nějaký problematický FW a některé jeho části se možná používají dodnes. Ale jak říkám: Drtivá většina přístrojů v mé oblasti je bez potíží a pouze jeden pracně nalezený kus zlobí a to tak, že se obraz zasekává a rozpadá. Stroboskopický efekt jsem nepozoroval nikde a to ani když jsem se na něj zaměřil.
Hezký den.
Planar IT-15T2.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Set top box Technisat Digyboxx T4 - máte někdo zkušenosti?
« Odpověď #8 kdy: 17. 08. 2013, 09:24:16 »
Jo,tuhle zprávu jsem si už četl jinde a proto jsem položil své otázky i zde a to z toho důvodu,že ty chyby vidím na všem.Žádný z mnou sledovaných přijímačů nezvládá mux4 a ani rs7 bez projevů chyb a běžní uživatelé se jich vůbec nevšimnou. Nicméně to zde dále nerozvíjejme ,je to jiné téma.


 

reklama