Autor Téma: Jaké nastavit rozlišení?  (Přečteno 6624 krát)

Robert Zeman

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 325
  • Pravda začíná tam, kde končí signál České televize
    • AOL komunikátor - Roby
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jaké nastavit rozlišení?
« kdy: 25. 06. 2013, 12:50:27 »
Zdravím, mám STB Zircon 3000HD. V menu je na výběr nastavení rozlišení. Co mám dát, 1080i nebo 1080P (50Hz)? Či dokonce 1080P (60Hz)? Chytám HD programy: ČT1, ČT2, ČT sport, Nova, STV1. Nastavil jsem 1080i, ale nejsem si jistý.
Dostupnost DVB-T: celkem 60 různých TV programů (s Plustelkou a bez rakouských multiplexů D, E, F).

CZ: multiplexy 1, 2, 3, 4, RS7, RS8;
SK: multiplexy 1, 2, 3, 4;
AT: multiplexy A, B, D, E, F.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Jaké nastavit rozlišení?
« Odpověď #1 kdy: 25. 06. 2013, 13:06:47 »
Vysílání je max. 1080i, takže to klidně nechej takto (nebo co ti subjektivně bude připadat lepší).
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké nastavit rozlišení?
« Odpověď #2 kdy: 25. 06. 2013, 13:12:15 »
Zdravím, mám STB Zircon 3000HD. V menu je na výběr nastavení rozlišení. Co mám dát, 1080i nebo 1080P (50Hz)? Či dokonce 1080P (60Hz)? Chytám HD programy: ČT1, ČT2, ČT sport, Nova, STV1. Nastavil jsem 1080i, ale nejsem si jistý.
Rozhodně nenastavujte 60Hz režimy. Jestli nastavit 1080i nebo p záleží na tom, co má lepší deinterlace obvody - jestli STB nebo TV. Pro starší TV tak asi bude lepší nastavit 1080p50 (pokud není natolik stará, že těch p50 neumí). Zkontrolujte to podle výsledného obrazu - největší rozdíly budou poznat u běžících titulků nebo u rychlých scén - sportu.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké nastavit rozlišení?
« Odpověď #3 kdy: 25. 06. 2013, 14:26:09 »
to nemá "automaticky" ?


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaké nastavit rozlišení?
« Odpověď #4 kdy: 25. 06. 2013, 14:33:35 »
to nemá "automaticky" ?
U starších TV to nemusí být nejvýhodnější nastavení.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Primemedia

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 64
    • Zobrazit profil
Re:Jaké nastavit rozlišení?
« Odpověď #5 kdy: 26. 06. 2013, 19:39:45 »
Zdravím, mám STB Zircon 3000HD. V menu je na výběr nastavení rozlišení. Co mám dát, 1080i nebo 1080P (50Hz)? Či dokonce 1080P (60Hz)? Chytám HD programy: ČT1, ČT2, ČT sport, Nova, STV1. Nastavil jsem 1080i, ale nejsem si jistý.
Já bych to tak také nechal jinak kdybych sem si nebyl jistý tak skusím všechny ale tím neříkám nic ve zlém.