Autor Téma: Kostičkování v MUX4 i když má dobrý signál  (Přečteno 14023 krát)

Petr Koumar

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Kostičkování v MUX4 i když má dobrý signál
« kdy: 23. 06. 2013, 19:03:41 »
Zdravím, proč dochází ke kostičkování u programů v Multiplexu 4 i když má dobrý signál, je na hodnotě 66. Zjistil jsem, že k tomu dochází kvůli nějakému Úr. bit. chyby (nevím co to je). Dostává se to kolikrát i nad hodnotu 1000. A kostičkuje to jen někdy, přesto podle mě často :(. Více obrázek. Díky za rady, jak kostičkování předejít.

Televizor: Samsung UE40EH5000W
DVD přehrávač: LG DVX276
Multimediální centrum: Android TV Box CS918
Klávesnice: Logitech K400r
Reproduktorová soustava: Genius SW-F2.1 355

Reklama

• Stálý člen

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Kostičkování v MUX4 i když má dobrý signál
« Odpověď #1 kdy: 23. 06. 2013, 19:14:26 »
zde to už probíráme celý mux4,jeho neduhy,projevující se i kostičkováním,týká se to i rs7 programů v HD.Určitě to nastalo po 2.5 ,je to tak?  http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.0

BeatJ

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23. 06. 2013, 19:15:32 »
A hlavne zalezi na kvalite signalu,sila signalu a kvalita signalu jsou dve odlisne veci..
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a XMUX pro FM

Petr Koumar

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23. 06. 2013, 19:22:14 »
Tak o kvalitě signálu tam nikde nic není na tom ukazateli a bohužel nevím, od kdy se to projevuje, nevzpomínám si. A ano, projevuje se to i u regionálního Multiplexu 7. Ale co vím jistě je to, že mě to neuvěřitelně se*e!

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23. 06. 2013, 19:27:59 »
zde to už probíráme celý mux4,jeho neduhy,projevující se i kostičkováním,týká se to i rs7 programů v HD.Určitě to nastalo po 2.5 ,je to tak?  http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3061.0
Tohle by nemělo souviset s chybami Muxu4. Pokud STB hlásí zvýšenou chybovost, tak bych se spíš zaměřil na anténní systém - může docházet k příjmu odraženého signálu, problémům se SFN a podobně.

Reklama

• Stálý člen

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23. 06. 2013, 19:29:06 »
ur.bit.chyby ,to je ta kvalita signálu a bohužel s tím asi nic neuděláte do té doby,dokud nezačne pařízek vysílat bez chyb,jak jsem se já přesvědčil,tak ani na jednom z asi 30 přijímačů nehraje mux4 bez chyb takže koupí něčeho nového se to nevyřeší,ale může se to částečně omezit

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23. 06. 2013, 19:31:04 »
Tohle by nemělo souviset s chybami Muxu4. Pokud STB hlásí zvýšenou chybovost, tak bych se spíš zaměřil na anténní systém - může docházet k příjmu odraženého signálu, problémům se SFN a podobně.
já myslím že jo,zjistil jsem,že když snižuji sílu signálu,tak rapidně klesá kvalita

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 23. 06. 2013, 19:33:59 »
já myslím že jo,zjistil jsem,že když snižuji sílu signálu,tak rapidně klesá kvalita
Při snižování síly signálu kvalita od určité meze samozřejmě klesat musí - snižuje se tím odstup signál/šum a roste chybovost. Díky konfiguraci muxů je na to nejcitlivější RS7.

BeatJ

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23. 06. 2013, 19:34:21 »
Zakladem jak jiz bylo receno je antenni system az po privod(koax) k prijimaci.Mux 4 me jede maximalne vyrovnanne bez chyb a tedy i bez kostickovani.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a XMUX pro FM

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 23. 06. 2013, 19:38:01 »
Při snižování síly signálu kvalita od určité meze samozřejmě klesat musí - snižuje se tím odstup signál/šum a roste chybovost. Díky konfiguraci muxů je na to nejcitlivější RS7.
ano,nic proti tomu,ale když to porovnám s jiným muxem,tak ještě při síle signálu asi 40 mám kvalitu na 100,což u mux4 je při síle 80 již kvalita třeba 40 

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 23. 06. 2013, 19:41:59 »
Tak o kvalitě signálu tam nikde nic není na tom ukazateli a bohužel nevím, od kdy se to projevuje, nevzpomínám si. A ano, projevuje se to i u regionálního Multiplexu 7. Ale co vím jistě je to, že mě to neuvěřitelně se*e!
taková otázka,ty kostičky,jsou takové jiné,než při slabém signálu,takové jakoby rozpijející se,nebo jakoby pod vodou?jinak dřív to hrálo bez problému?ale pochopitelně jak píší kolegové,může to být anténou,netvrdím,že to je skutečně jen ten pařízek,pokud je použitý zesilovač a současný prodávaný zdroj,,,,nejčastěji prodávaný,,,,bývá v něm po roce špatná filtrace a ta to může taky způsobovat.
« Poslední změna: 23. 06. 2013, 19:46:11 od tako50 »

Petr Koumar

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 23. 06. 2013, 19:44:58 »
Hmmm, tak počkám, až začnou vysílat i z Krásného. Tohle přijímám z Jeníkova směr Javořice, ale jinak MUX 1, 2 a 3 přijímám z Krásného.
Ještě se zeptám. O Reg. Mux 7 vysílá o nižším výkonu než Mux 4? Protože u Mux 4 mám sílu signálu cca 66 a u Reg. Mux 7 mám sílu jen cca 50. Díky.

Petr Koumar

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 23. 06. 2013, 19:47:23 »
taková otázka,ty kostičky,jsou takové jiné,než při slabém signálu,takové jakoby rozpijející se,nebo jakoby pod vodou?jinak dřív to hrálo bez problému?
Mám takový tušení, že dřív to hrálo stejně na ho*no. Promiňte mi prosím ty výrazy ;). Jinak s těma kostičkama nevím, až to budu možná dneska pozorovat, tak dám vědět ;).

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23. 06. 2013, 19:53:31 »
Hmmm, tak počkám, až začnou vysílat i z Krásného. Tohle přijímám z Jeníkova směr Javořice, ale jinak MUX 1, 2 a 3 přijímám z Krásného.
Ještě se zeptám. O Reg. Mux 7 vysílá o nižším výkonu než Mux 4? Protože u Mux 4 mám sílu signálu cca 66 a u Reg. Mux 7 mám sílu jen cca 50. Díky.
Nepíšete, kde to přijímáte, ale z popisu si myslím, že někde na Vysočině. Mux4 a RS7 z Krásného nečekejte, tam nebude. Má být vysílač ve Slatiňanech, ale ten směrem Vysočina k ničemu nebude. Takže se budete muset smířit se dvěma anténami. Pokud máte Krásné hodně silné, můžete to zkusit otestovat - anténu namířit na Humpolec a přijímat Krásné zadem. Jestli chybovost Muxu4 zmizí a Krásného stoupne, víte, kde je problém.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 23. 06. 2013, 20:12:27 »
já už jsem tím pařízkem vážně moc zatíženej,ale stejně si myslím,že v tom bude mít prsty,ale pokud to zlobilo už prve,tak jistě jak píše třeba jan novák