Takže ČT svým dětským/Art programem nepokryje ani 50% území státu? Ba dokonce ani celé hlavní město? To mi přijde malinko zvláštní - co, kdybych jako koncesionář chtěl zrovna tento program sledovat?
Jen si rejpni tobě asi nic neříká dislexie ?
To není "dislexie" ale projev české hatlapatiny. Podle dalšího "rejpni" jde jasně vidět, že jsi Čech z Čech jak Brno. Je smutné že Moraváci a Slezané z Moravy a Slezska ovládají čestinu lépe než Češi z Čech!!!
Dále nevím proč píšeš "ČT konečně v RS 7". Jestli o tom nevíš, tak ty barevné pruhy tam jsou od spuštění RS 7.
Příteli, nechci se tu moc zapojovat do zbytečného flame. Sám také nesnáším prznění psané češtiny doslova brutálními hrubkami, ale napsat, že Moravané a Slezané (nic proti nim, mám je velmi rád - zvláště pak jihomoravanky
) ovládají češtinu lépe, než někdo jiný z naší republiky... je docela zbytečné a snad i hloupé! Zvláště v kontextu, kdy v některých částech Moravy a především Slezska, se naprosto běžně mluví s takovým přízvukem/akcentem, kdy nelze poznat, zda-li používají "Y" či "I", krátké, nebo dlouhé, "S" a nebo "Z" (typické Nečasovo "
Zme usoudili"...). A to nemluvě o extrémně zkomolených slovech (místní nářečí), které už s češtinou nemají snad vůbec nic společného. Mnozí lidé z jiných krajů pak mají i mnohdy problém našim spoluobčanům vůbec porozumět. Proti tomu jsou nějaká ta "česká", nespisovná "
ej", či "
votevírání
voken" slaboulinkým odvarem. A mimochodem, když já osobně slyším dabing nějakého TV seriálu ze studia Brno, kde ten největší záporák (kriminálník, grázl, vrah, feťák a sígr...) mluví spisovně, jako paní učitelka českého jazyka a ve vyhroceném sporu, hádce bude do někoho "rýpat"
... tak to pak opravdu rve uši, to se na mě fakt nezlob. ;-)