Autor Téma: Mux 4 Svitavy  (Přečteno 16041 krát)

Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #15 kdy: 26. 08. 2013, 19:08:57 »
V Bludově je všechno na nule, takže vysílače nejedou. Uvidíme zítra. :-)
...řekl bych že v Bludově ani náhodou i po spuštění  :o viz http://svitavy.5plus2.cz/29253/obrazem-antenu-mel-vrtulnik-namontovanou-behem-chvilky/&fotografie=63287#photo
Kamennou horku jsem tu normálně přijímal v naprosté pohodě. Takže Hřebeč by měla fungovat taky. Bude sice slabší, ale to nevadí. I tak by to mělo fungovat.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


tomasz7

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #16 kdy: 27. 08. 2013, 17:46:44 »
Kde asi udělal soudruh Pařízek chybu...  :(


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #17 kdy: 27. 08. 2013, 18:13:01 »
Hlavně že tak skvěle informují diváky o tom kdy skutečně začnou Svitavy vysílat když se jim to nepovedlo ani dnes spustit.Chyb bude asi hodně.


MartinC

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #18 kdy: 27. 08. 2013, 19:03:38 »
Tak jsem se dneska podíval odpoledne na toto fórum, zda někdo nehlásí spuštění ze Svitav, eventuálně ze Slatiňan a koukám, že velký kulový. Já mám tedy bezproblémový příjem Mux4 i MuxReg7, ale jde mi o bráchu, který nemá nic a nechce se mu zatím šplhat za anténou, když ji třeba nebude muset otáčet.

Jediné co jsem dneska zaznamenal a to čistě náhodou, že po přepnutí na Smíchov mi běžela ČT:D/ART,ale s EPG Smíchova a na místě ČT byla tma. Všiml jsem si taky, že na fóru o spuštění Muxu7 z Jablonce hlásí, že se jim objevila ČT na místě POHODY. Tak mě napadá, že buď jim nastala celorepubliková chyba v odbavení signálu anebo se skutečně chystají na spuštění muxů a jsou problémy tam, kde již měla nebo teprve má být spuštěn mux7, eventuálně i mux4. No, nevím, ale Svitavy ani Slatiňany nejedou a stanice jsou v pořádku od cca 16:50h.


kajulka2

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #19 kdy: 29. 08. 2013, 19:48:52 »
Hlásim že Hřebeč už jede, jen nevím jestli na plný výkon, hlavně MUX 4 se seká a rozpadá, Kamenná horka s udávaným podstatně nižším výkonem je hned vedle a jede bez problémů....

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 688
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #20 kdy: 29. 08. 2013, 21:13:45 »
Díky za info. Dám z toho zprávu na ráno.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Tomáš Henzl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #21 kdy: 29. 08. 2013, 21:25:45 »
Ústí nad Orlicí, 7.patro a přímý výhled, K21 žádný signál, takže asi ještě ne naplno.
« Poslední změna: 29. 08. 2013, 21:28:29 od Tomáš Henzl »


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #22 kdy: 29. 08. 2013, 21:50:28 »
Na plný výkon to určitě ještě nejede. V Bludově nemám po signálu ani památky, takže tam zatím mají jen několik stovek Wattů. Jelikož se vysílají dva kanály z jedné antény, je nutné nastavit slučovač. To je nutné dělat při postupném zvyšování výkonu, aby nedošlo k poškození koncových stupňů vysílačů. Postupně se měří parametry na anténě a dolaďují se prvky slučovače. Plný výkon by měl jet až zítra. Aspoň takové mám informace z ČT. Uvidíme ráno.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 765
    • Zobrazit profil
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #23 kdy: 29. 08. 2013, 22:08:47 »
Na webu muxu4 mají už info jen nechápu proč zmiňují 21kanál když s muxem 4 nemá nic společnýho.45kanál nezmiňují vůbec.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #24 kdy: 29. 08. 2013, 22:14:01 »
Na webu muxu4 mají už info jen nechápu proč zmiňují 21kanál když s muxem 4 nemá nic společnýho.45kanál nezmiňují vůbec.
To není důležité, hlavně když to bude chodit na "jakoukoliv anténu".  ;D


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #25 kdy: 29. 08. 2013, 22:15:24 »
Hlásim že Hřebeč už jede, jen nevím jestli na plný výkon, hlavně MUX 4 se seká a rozpadá, Kamenná horka s udávaným podstatně nižším výkonem je hned vedle a jede bez problémů....
A na jakém přijímači?


Slovensko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 127
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #26 kdy: 30. 08. 2013, 06:47:56 »
Zdravím , ČESKÁ TŘEBOVÁ  K21 SY -  00/00 (K45 UO odraz od kopců anténa směr Brno - Kojál  75síla signálu/40-50 obraz) až K45 SY  pojede tak snad poskočí i signál zatím nic ,   :)


kajulka2

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #27 kdy: 30. 08. 2013, 07:37:37 »
Hlásim že Hřebeč už jede, jen nevím jestli na plný výkon, hlavně MUX 4 se seká a rozpadá, Kamenná horka s udávaným podstatně nižším výkonem je hned vedle a jede bez problémů....
A na jakém přijímači?
Jak na tv LG LS570S tak na set-top-boxu sencor to ukazuje stejný hodnoty a funguje podobně. Jinak oprava, MUX4 jakž tak funguje, síla i kvalita kolem 30%, ale síť 7 ukazuje pouze sílu signálu kolem 30% kvalita 0% a obraz se rozpadá, seká a vypadává


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #28 kdy: 30. 08. 2013, 07:41:41 »
Hlásim že Hřebeč už jede, jen nevím jestli na plný výkon, hlavně MUX 4 se seká a rozpadá, Kamenná horka s udávaným podstatně nižším výkonem je hned vedle a jede bez problémů....
A na jakém přijímači?
Jak na tv LG LS570S tak na set-top-boxu sencor to ukazuje stejný hodnoty a funguje podobně. Jinak oprava, MUX4 jakž tak funguje, síla i kvalita kolem 30%, ale síť 7 ukazuje pouze sílu signálu kolem 30% kvalita 0% a obraz se rozpadá, seká a vypadává
Kde? A jaký typ antény?


kajulka2

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Mux 4 Svitavy
« Odpověď #29 kdy: 30. 08. 2013, 08:05:53 »
Hlásim že Hřebeč už jede, jen nevím jestli na plný výkon, hlavně MUX 4 se seká a rozpadá, Kamenná horka s udávaným podstatně nižším výkonem je hned vedle a jede bez problémů....
A na jakém přijímači?
Jak na tv LG LS570S tak na set-top-boxu sencor to ukazuje stejný hodnoty a funguje podobně. Jinak oprava, MUX4 jakž tak funguje, síla i kvalita kolem 30%, ale síť 7 ukazuje pouze sílu signálu kolem 30% kvalita 0% a obraz se rozpadá, seká a vypadává
Kde? A jaký typ antény?
Hradec nad Svitavou, anténa http://www.eltasat.cz/satelitni-a-dvb-t-technika/antena-4521sg-super-g-emme-esse-zisk-az-13-5-db, průběžný zesilovač na pokrytí ztrát rozvodem. Anténa přímo vidí na vysílače Kamenná horka i Hřebečov