V jednom s vámi naprosto souhlasím. Vysílání libovolného operátora musí odpovídat normě.
Pokud je někdo schopen dokázat, že vysílání toho kterého operátora v tom kterém parametru normě odporuje, měl by to sdělit v prvé řadě operátorovi nedodržujícímu normu a pokud nedojde k nápravě, pak ČTÚ.
Pokud ovšem není možno dokázat, že konkrétní parametr je mimo normu, potom se tím nikdo zabývat nebude. A já zde zatím četl pouze názory, co by tyto problémy mohlo způsobovat. Nikdo nenapsal kategoricky že to je tak a tak.
Pokud jde o FW televizních přijímačů, vzhledem k tomu, že je pouze několik výrobců, jádra FW budou v mnoha případech stejná (a tedy i chyby), pouze je to oblečeno do různých kabátků.
A ještě se vrátím o kousek zpět. Já nepsal, o různých projevech chyb v MUX 4 nebo MUX RS 7. Já reagoval konkrétně na TXT a napsal, že chyby jsou i v jiných MUXech a např. v MUX RS7 má ČT:D/art TXT v pefektním stavu.
Vím, že lidé, kterým příjem zlobí jsou jistě naštvaní. Nejsem však zainteresován v žádném operátorovi (a jsem přesvědčen, že ani vy) a já pro změnu viděl řadu TVP na kterých vše šlape jak má. A věřte, že dost často kopruju a obraz sleduji pečlivě ani ne tak po obsahové, jako po technické stránce. Samozřejmě vám věřím, že jste viděl hezkou řádku zlobících TVP. Já sám znám jeden prehistorický STB Philips, který to dělá taky (nemá ani možnost aktualizace FW). Ale protože vím, že se zde budou ozývat pouze ti, kteří mají problém a ti, kterým vše šlape jak má sem ani nezavítají, snažím se ukázat i druhý možný pohled. A čekám, že se objeví někdo, kdo umí rozpitvat problém tak, že bude moci říct v čem konkrétním je chyba. Já problém pozoroval pouze na jednom prehistorickém STB, vy máte poměr opačný. Problém tedy evidentně existuje. To s vámi naprosto souhlasím. Pouze nejsem schopen označit za viníka majitele MUXu, výrobce u něj používaného HW nebo výrobce skupiny TVP. Takže jmenovat kohokoliv mi připadá nekorektní. Samozřejmě by problém měl odstranit viník, Ale co dělat, když všichni tvrdí, že jedou podle normy. Není norma příliš široce specifikovaná? To je vše, co k tomu mohu říct.
Přeji hezký den.