Autor Téma: Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4  (Přečteno 552595 krát)

YABAKA

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #540 kdy: 19. 06. 2013, 14:16:15 »
Příjem multiplexu 4 dnes zkoušen na dvou televizorech Sharp (jeden s menší úhlopříčkou obrazovky, typ nevím a druhý model LC-40LE705E) a na set-top-boxu Evolve DT-1201. Ve všech případech naprosto bezproblémů.

Jak dlouho jste to zkoušel? Zmíněné kanály totiž často jedou celé hodiny naprosto bez problémů a pak při konkrétním typu pořadu se obraz zase začne sekat. Míra tohoto problému je také u různých přijímačů různá. Pokud tak autoritativně prohlašujete něco o tom, že nějaký přijímač problémy nemá, předpokládám, že je to podložené několikadenním průběžným sledováním dotyčných kanálů. Jinak by to totiž byl z vaší strany nerelevantní žvást.
Vedle stál Technisat a obraz byl trhaný. Prostě se smiř s tím, že spousta - troufnu si tvrdit naprostá většina - televizorů a set-top-boxů nemá s muxem 4 problém a je zbytečné to dál řešit. Já jenom popsal další typy, které jsou pro příjem OK a pokud se mně zase něco naskytne, tak to odzkouším a uvedu.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot

Reklama

• Stálý člen

klapaciuss

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #541 kdy: 19. 06. 2013, 14:49:12 »
Vedle stál Technisat a obraz byl trhaný.

Děkuji, že sám potvrzujete, že u mux4 na Technisatu dochází k trhání obrazu, zatímco u jiných multiplexů nikoliv. Je dobré vědět, že i vy sám problémy muxu4 pozorujete.

PS: Je pozoruhodné, že máte k dispozici Technisat, o kterém tady opakovaně prohlašujte, že jde o prehistorický střep vhodný na smetiště.

Prostě se smiř s tím, že spousta televizorů a set-top-boxů nemá s muxem 4 problém a je zbytečné to dál řešit.

S tím se nemusím smiřovat, sám takový box doma mám DI-WAY 200HD. Pro řešení problému diskutovaného v tomto vlákně je ale existence takových zařízená irelevantní.

PS: Pouze mě udivuje, že dáváte opakovaně za příklad přijímače Evolve, které jsou jedněmi z nejméně spolehlivých přijímačů na našem trhu (nestabilní firmware, nelogičnosti ovládání, výrobce nové firmwary nedodává nebo maximálně s frekvencí jednou za rok, maximálně průměrné příjmové vlastnosti).

YABAKA

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #542 kdy: 19. 06. 2013, 15:20:19 »
O Technisatu jsem tady psal už mnohokrát a také jsem mnohokrát uvedl, že je to typově cca rok 2005, takže se od toho nedá čekat úplná spolehlivost ve vztahu k novým multiplexům. Ostatně Technisat nemá problém jenom s muxem 4, nelíbí se mu třeba ani signál v SFN z více vysílačů, které dopadají na anténu zhruba ve stejné intenzitě a na stejném kanálu, a to u všech multiplexů CZ i SK.

Evolve vůbec nedávám jako nějaký příklad, aby si ho lidi kupovali - prostě jsem popsal příjem muxu 4 na tom konkrétním modelu.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #543 kdy: 19. 06. 2013, 15:26:58 »
Hm,já osobně opravdu nevěřím tomu,že mux4 a rs7 hraje na něčem bez problémů,třeba to evolve,to nehraje bez problémů ani když je signál bez závad.U mě to je absolutní sračka,zrovna jako třeba ecg,mascom,strong,atd.A vážně jsem neviděl ani jeden přístroj,který by problémy neměl,takže tomu fakt nevěřím.To bych taky mohl říci,že dtr 220 problémy nemá,kdybych byl jen obyčejný divák,ale bohužel má,i když je někdo ani nepostřehne,pokud mu je neukážu.Jinak když tak koukám na to vysílání HD u RS7,tak mi to příjde kvalitou obrazu,pokud pominu ty záškuby ,kostičkování,horší než SD vysílání z mux 1,2,3 .Vážně to vede jen k tomu,že se budou prodávat jen pouťové cetky ,jak přijímače,tak asi i vysílače.Možná bude jednou lepší si zapálit někde v jeskyni svíčku a bude líp,pokud to bude vše řízeno ekonomikou krachu.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #544 kdy: 19. 06. 2013, 15:33:49 »
O Technisatu jsem tady psal už mnohokrát a také jsem mnohokrát uvedl, že je to typově cca rok 2005, takže se od toho nedá čekat úplná spolehlivost ve vztahu k novým multiplexům. Ostatně Technisat nemá problém jenom s muxem 4, nelíbí se mu třeba ani signál v SFN z více vysílačů, které dopadají na anténu zhruba ve stejné intenzitě a na stejném kanálu, a to u všech multiplexů CZ i SK.

Evolve vůbec nedávám jako nějaký příklad, aby si ho lidi kupovali - prostě jsem popsal příjem muxu 4 na tom konkrétním modelu.
Technisat u mě v SFN nedělal za celou dobu co ho mám žádné problémy a to na kanálech 33 z bukovky a 33 jedlový a zrovna tak k 58 .Ten dělá problémy až nyní od května u mux4,jinak nic.

Reklama

• Stálý člen

Petr PetrK

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #545 kdy: 19. 06. 2013, 16:16:32 »
Hm,já osobně opravdu nevěřím tomu,že mux4 a rs7 hraje na něčem bez problémů,třeba to evolve,to nehraje bez problémů ani když je signál bez závad.U mě to je absolutní sračka,zrovna jako třeba ecg,mascom,strong,atd.A vážně jsem neviděl ani jeden přístroj,který by problémy neměl,takže tomu fakt nevěřím.To bych taky mohl říci,že dtr 220 problémy nemá,kdybych byl jen obyčejný divák,ale bohužel má,i když je někdo ani nepostřehne,pokud mu je neukážu.]inak když tak koukám na to vysílání HD u RS7,tak mi to příjde kvalitou obrazu,pokud pominu ty záškuby ,kostičkování,horší než SD vysílání z mux 1,2,3 .Vážně to vede jen k tomu,že se budou prodávat jen pouťové cetky ,jak přijímače,tak asi i vysílače.Možná bude jednou lepší si zapálit někde v jeskyni svíčku a bude líp,pokud to bude vše řízeno ekonomikou krachu.

Tak to snad nemyslíte vážně, že kvalita HD obrazu v RS 7 je horší než SD v muxech 1-3!?!  >:( Když pominu technické chyby této regionálně-celostátní sítě, které ale rozhodně jsou podstatně méně časté než v muxu 4, pak obrazová kvalita je srovnatelná se satelitním vysíláním. A to už je u Pařízka co říct  :D  ;)

pepa novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #546 kdy: 19. 06. 2013, 17:22:20 »
pane tako50 - některé vaše technické problémy a názory na vysílání mi připomínají stesky, které má k TV vysílání moje tchýně, když ji přijedu přeladit TV  :-[

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #547 kdy: 19. 06. 2013, 22:39:54 »
pane tako50 - některé vaše technické problémy a názory na vysílání mi připomínají stesky, které má k TV vysílání moje tchýně, když ji přijedu přeladit TV  :-[
raději nic ani nelaďte protože to je určitě  automatem,manuálně to jistě neumíte,natož přetřídit nejsilnější kanály,no a to se potom tchýni nedivím,že má stesky

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #548 kdy: 20. 06. 2013, 10:44:58 »
Hm,já osobně opravdu nevěřím tomu,že mux4 a rs7 hraje na něčem bez problémů,třeba to evolve,to nehraje bez problémů ani když je signál bez závad. ...
Tvrzeni, ze neexistuje prijimac kde by se zasekavani obrazu v mux4 neprojevovalo, mi prijde prehnane. Uz jsem tady psal, ze jsem videl zasekavani na dvou typech prijimacu z osmi. Samozrejme kontrolu jsem delal na problemovych poradech/scenach.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #549 kdy: 20. 06. 2013, 13:54:14 »
Hm,já osobně opravdu nevěřím tomu,že mux4 a rs7 hraje na něčem bez problémů,třeba to evolve,to nehraje bez problémů ani když je signál bez závad. ...
Tvrzeni, ze neexistuje prijimac kde by se zasekavani obrazu v mux4 neprojevovalo, mi prijde prehnane. Uz jsem tady psal, ze jsem videl zasekavani na dvou typech prijimacu z osmi. Samozrejme kontrolu jsem delal na problemovych poradech/scenach.
ale tak dobře,třeba existuje,vše co je na světě jsem neviděl,ale protože to co jsem viděl a to od různých značek ať současných ,nebo starších a to asi nevím přesně dejme tomu na 30 kouskach,tak na všem byl patrný problém u mux4 a proto píši,,,,já teda žádný co by to zvládl bez chyby neviděl,,,abych to teda upřesnil

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #550 kdy: 20. 06. 2013, 16:20:18 »
Na vsech 30 prijimacich se trhal obraz v mux4?

YABAKA

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #551 kdy: 20. 06. 2013, 16:57:01 »
raději nic ani nelaďte protože to je určitě  automatem,manuálně to jistě neumíte,natož přetřídit nejsilnější kanály,no a to se potom tchýni nedivím,že má stesky
To jsem vážně netušil, že je kanály potřeba třídit dle intenzity (a ne třeba podle abecedy, což se dobře pamatuje). A jak je to v případě změny úrovní? Opět znovu přetřídit? :D :D :D

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #552 kdy: 20. 06. 2013, 18:51:20 »
Na vsech 30 prijimacich se trhal obraz v mux4?
  Na některých se trhal u jiných se mění samovolně během pořadu formát,některé i zamrzaly,jiné zase kostičkují,ale ne stylem jako při slabém signálu,vždyť jsem to tu už několikrát popisoval,prostě ani jeden nebyl bez problémů na mux4 i když to majitel viděl až když jsem mu to ukázal.Na některých se při formátu 16:9 v horním pruhu ukazovaly různé znaky,nebo u jiných se třeba rozpadala hlava při otočení na kostičky.Proto jak píši,nevěřím,že nemaj všechny problémy.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #553 kdy: 20. 06. 2013, 18:53:43 »
To jsem vážně netušil, že je kanály potřeba třídit dle intenzity (a ne třeba podle abecedy, což se dobře pamatuje). A jak je to v případě změny úrovní? Opět znovu přetřídit? :D :D :D
Je vidět,že jsi absolutní amatér a to chceš rozdávat rady lidem,kupujícím zákazníkům.Kam to proboha spěje!!!!!

Primemedia

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #554 kdy: 21. 06. 2013, 07:49:00 »
Já prozatím jenom vidím tři čárky nahoře jinak to pozastavení jsem v poslední době vídám na Nově.