reklama

Autor Téma: Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4  (Přečteno 274321 krát)

YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #510 kdy: 14. 06. 2013, 14:08:20 »
Já ti můžu taky poslat hromadu streamů, třeba z GoSatu 100HD, který nemá žádný problém s muxem 4. Nechápu co nacvičuješ :D
Stream je to co vysílá provider. Ten musí být na GoSatu100HD stejný jako kdekoliv jinde. Vidím, že se v problému orientujete.
O streamu tady psal jako první zcela někdo jiný. Opravdu se orientuješ, to je hned poznat, že seš v diskuzi na správném místě :D :D :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #511 kdy: 14. 06. 2013, 14:10:19 »
Já ti můžu taky poslat hromadu streamů, třeba z GoSatu 100HD, který nemá žádný problém s muxem 4. Nechápu co nacvičuješ :D
A kdybyste poslal hromadu streamů zaznamenaných v různém období, tak byste sám hned zjistil, že nemáte pravdu ("Jenomže u multiplexu 4 nejde o žádnou chybu SW, která předtím nebyla a pak se najednou objevila. Prostě multiplex 4 má takové parametry od té doby, co byl spuštěn."), protože Mux4 takto nevysílá od začátku. A je úplně jedno, na jakém zařízení byste je nahrál.
Co se mux 4 spustil, tak to na Technisatu nefungovalo a naopak na GoSatu ano, stejně jako třeba u TV Samsung řady D žádný problém nikdy nebyl. A platí to vloni jako letos, sorry.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #512 kdy: 14. 06. 2013, 14:15:34 »
Já ti můžu taky poslat hromadu streamů, třeba z GoSatu 100HD, který nemá žádný problém s muxem 4. Nechápu co nacvičuješ :D
Omlouvám se ti. Měl jsem za to, že všichni víme o čem mluvíme.
Tak přesně: já měl na mysli transportní tok, tedy Transport stream podle ETSI TS 101 154, a jeho nezávislý záznam z "antény", ne žádné anonymní soubory s příponou TS závislé na nahrávacím zařízení.
Měl jsem za to, že je zřejmé, kdybych mluvil o složeném souboru z několika elementary streams z konkrétního nahrávače, přesně to napíšu. Nebo lépe, vůbec bych s takovou blbostí tady neotravoval.
Ještě jednou se ti omlouvám.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #513 kdy: 14. 06. 2013, 14:16:23 »

Ale no tááák! Klídek, kocourku. Můžu řešit, co uznám za vhodné, i kdyby ses uprskal vzteky! Mňau ;D
Samozřejmě, že můžeš řešit cokoliv. Ovšem jako tvůj dobrý přítel jsem ti pouze taktně naznačil, že se nemusíš úplně ve všem ztrapňovat :D


Děkuji pěkně za radu. :) Ale to víš, já se ztrapňuji rád...


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 605
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #514 kdy: 14. 06. 2013, 14:16:51 »
Je to prostě tak a celkem se divím, že se tomu divíš ty sám :D  Jinak pochopitelně platí, co tady už zaznělo - podle parametrů, které mají ČRa, se nikdo další řídit nemusí. Stejně jako se zase ČRa neřídí dle parametrů jiných provozovatelů.
To není o žádných "parametrech ČRa". To je o dodržování norem. (viz ivovi) Nikdo sem nedováží 10 let všechna ta zařízení podle "parametrů ČRa". Navíc, ta zařízení jedou v pohodě na dalších muxech, lokálních, pražský RS4, lokálky, atd. Na těch zařízeních jedou muxy okolních států, německé, slovenské, rakouské... Nevím o tom že by za roky co fungují, tyto sítě nemohl někdo naladit z podobného důvodu. Ale dojde Pařez a nejde to...
Tak za to určitě můžou ta přijímací zařízení, pak ČRa  podle kterých je výrobci vyrábí a taky ti, co si ta zařízení koupili ! :-D Určitě!
Je to prostě tak! (miluju lidi kteří používají takovéto "argumenty").

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #515 kdy: 14. 06. 2013, 14:22:53 »

Ale no tááák! Klídek, kocourku. Můžu řešit, co uznám za vhodné, i kdyby ses uprskal vzteky! Mňau ;D
Samozřejmě, že můžeš řešit cokoliv. Ovšem jako tvůj dobrý přítel jsem ti pouze taktně naznačil, že se nemusíš úplně ve všem ztrapňovat :D

Děkuji pěkně za radu. :) Ale to víš, já se ztrapňuji rád...
To pozoruji :D :D :D

Je to prostě tak a celkem se divím, že se tomu divíš ty sám :D  Jinak pochopitelně platí, co tady už zaznělo - podle parametrů, které mají ČRa, se nikdo další řídit nemusí. Stejně jako se zase ČRa neřídí dle parametrů jiných provozovatelů.
To není o žádných "parametrech ČRa". To je o dodržování norem. (viz ivovi) Nikdo sem nedováží 10 let všechna ta zařízení podle "parametrů ČRa". Navíc, ta zařízení jedou v pohodě na dalších muxech, lokálních, pražský RS4, lokálky, atd. Nevím o tom že by za roky co fungují, tyto sítě nemohl někdo naladit z podobného důvodu. Ale dojde Pařez a nejde to...
Tak za to určitě můžou ta přijímací zařízení, pak ČRa  podle kterých je výrobci vyrábí a taky ti, co si ta zařízení koupili ! :-D Určitě!
Je to prostě tak! (miluju lidi kteří používají takovéto "argumenty").
Jak ty, tak ivovi, tak Petr Svoboda a další udělejte to, že když máte pocit, že někdo něco porušuje, tak to sdělte příslušným státním orgánům. Ale tlachat v diskuzi o tom, co by měl nebo neměl Pařízek udělat, to je akorát výkřik do tmy. Jednak vás neslyší a druhak i kdyby slyšel, tak jste mu stejně úplně ukradení, protože žádnou smlouvu s ním nemáte ani jeden a tudíž s vámi nic řešit nemusí a ani nebude.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #516 kdy: 14. 06. 2013, 14:25:32 »
Co se mux 4 spustil, tak to na Technisatu nefungovalo a naopak na GoSatu ano, stejně jako třeba u TV Samsung řady D žádný problém nikdy nebyl. A platí to vloni jako letos, sorry.
Co se Mux4 spustil v Praze, tak nejdřív nešel měsíc naladit vůbec (chybějící NIT), pak blblo ČT4HD, ČT1 i Nova OK. Na podzim to chodilo. Po přidání Smíchova se to občas sypalo než vyhodili ČT1HD. V květnu po spuštění RS7 v Praze přestaly chodit Sony, ty po opravě konfigurace zase jedou. Vše sledováno na Sony a Airstar s DVBViewerem, konfigurací se za tu dobu vystřídalo spousta.
Mimochodem ten nechodící Technisat hned od začátku je taky zvláštní. Na podzim jsem ho ladil na Vysočině (Mux4 z Jihlavy) a tehdy byl obraz bez problémů. Dnes už ne.
« Poslední změna: 14. 06. 2013, 14:31:48 od Jan Novák »


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #517 kdy: 14. 06. 2013, 14:53:39 »
Pak přišly ČRa na to, že... se stala nějaká SW chyba a přetekl tam buffer, pak to vkládalo nějaké chybné bity.
Díky za tip.
Zkusil jsem do bezchybného toku muxu4 (z prosince 2012, kdy tam byla i ČT1HD) vložit v modulátoru bitovou chybu v úrovni 3/1000000 (3 chybné bity na milion správných) a na tv jsem dostal podobný výsledek jako některé obtíže r.muxu7. Bohužel jen některé, takže žádné spásné řešení. U muxu1 musí být pro obdobný výsledek výskyt až 50× častější (mux je podstatně robustnější). Podotýkám, že je to "čistém drátu", takže Promax hlásí stále "fantastické" hodnoty CBER i VBER, a televize pochopitelně 100/100.


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #518 kdy: 14. 06. 2013, 14:59:12 »
Co se mux 4 spustil, tak to na Technisatu nefungovalo a naopak na GoSatu ano, stejně jako třeba u TV Samsung řady D žádný problém nikdy nebyl. A platí to vloni jako letos, sorry.
Co se Mux4 spustil v Praze, tak nejdřív nešel měsíc naladit vůbec (chybějící NIT), pak blblo ČT4HD, ČT1 i Nova OK. Na podzim to chodilo. Po přidání Smíchova se to občas sypalo než vyhodili ČT1HD. V květnu po spuštění RS7 v Praze přestaly chodit Sony, ty po opravě konfigurace zase jedou. Vše sledováno na Sony a Airstar s DVBViewerem, konfigurací se za tu dobu vystřídalo spousta.
Mimochodem ten nechodící Technisat hned od začátku je taky zvláštní. Na podzim jsem ho ladil na Vysočině (Mux4 z Jihlavy) a tehdy byl obraz bez problémů. Dnes už ne.
U mě byl Technisat (několik modelů) nepoužitelný vždy. A naopak ten GoSat fungoval bez závad i v dobách, kdy tady někdo popisoval chybějící NIT.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #519 kdy: 14. 06. 2013, 15:04:02 »
pane Klapacie, žádnou válku nevedu, prostě mi baví diskuze. Válku tady vedou leda ti, kdo nemají Pařízka z nějakého důvodu v oblibě a vlastně jim ani nejde o to se dívat, protože kdyby se chtěli dívat, tak už se dávno dívají jako miliony jiných. Navíc řada z těch stěžovatelů najednou dychtí se dívat na ty jimi opovrhované programy Novy :)

Pokud má někdo technický problém je vcelku normální, že si chce vyměnit zkušenosti s lidmi, kteří mají stejný problém a navzájem si vyměňují své zkušenosti. Naopak je poněkud zvláštní, pokud do této diskuse obsedantně zasahuje člověk, kterému o řešení problému nejde, protože se ho netýká, nemá technické znalosti a pořád dokola brání soukromou firmu, se kterou nemá údajně nic společného. Firmu, která hospodaří s veřejným majetkem (kmitočty).
jednak jsem měl problém s Bravií taky a to mi do diskuze vtáhlo. A za druhé, frekvence je sice státním majetkem, ale mux4 za ní platí jako každý jiný. Pokud jde o hospodaření státních institucí, tak o tom ani já nemám valné mínění.  A problémem je spíše to, když někdo řadu let ty frekvence blokuje, jako to dělalo O2 nebo stále dělají ČRa


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #520 kdy: 14. 06. 2013, 15:08:54 »
A problémem je spíše to, když někdo řadu let ty frekvence blokuje, jako to dělalo O2 nebo stále dělají ČRa
Sice o tom pořád mluvíte, ale konkrétně jste stále nenapsal, jaké frekvence v DVB-T ČRa dlouhodobě blokují.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #521 kdy: 14. 06. 2013, 15:18:07 »
Pepo nováku, a Pařízek už celý dlouhý měsíc blokuje frekvence pro C-RS 7 ČR v Ostravě a ve Svitavách! Kurňa, víte, jak mi to vadí?  ;)


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #522 kdy: 14. 06. 2013, 15:31:36 »
Jane Nováku - ČRa blokují DAB, v Praze začalo vysílat nejdříve teleko, které soutěž s ČRa původně prohrálo, a podobně po celé ČR a nepiště, že někdo nechce v DAB vysílat.
Petře Petře K - nemáte se na co tešit, když vám váš TV na Pařízka nejede  :)
beru, když tady jsou komentovány streamy a chyby v datovém toku, ale u těch kdo mají stále se svojí TV problém, mně tahle diskuze připadá tu řemeslnickou klasiku "který blbec to dělal přede mnou" a sami neumí problém řešit ani sobě  :-*


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #523 kdy: 14. 06. 2013, 17:51:41 »
Jane Nováku - ČRa blokují DAB, v Praze začalo vysílat nejdříve teleko, které soutěž s ČRa původně prohrálo, a podobně po celé ČR a nepiště, že někdo nechce v DAB vysílat.
Ale vy celou dobu píšete taky o DVB-T, ne jen o DABu!
« Poslední změna: 14. 06. 2013, 18:01:25 od Jan Novák »


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 880
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #524 kdy: 14. 06. 2013, 18:29:24 »
Jane Nováku - ČRa blokují DAB, v Praze začalo vysílat nejdříve teleko, které soutěž s ČRa původně prohrálo, a podobně po celé ČR a nepiště, že někdo nechce v DAB vysílat.
Petře Petře K - nemáte se na co tešit, když vám váš TV na Pařízka nejede  :)
beru, když tady jsou komentovány streamy a chyby v datovém toku, ale u těch kdo mají stále se svojí TV problém, mně tahle diskuze připadá tu řemeslnickou klasiku "který blbec to dělal přede mnou" a sami neumí problém řešit ani sobě  :-*

A kde jsem napsal, že mi TV na Pařízka "nejede"?  :P


 

reklama