reklama

Autor Téma: Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4  (Přečteno 274041 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #480 kdy: 14. 06. 2013, 12:19:24 »
Dejve, je to marný, je to marný, prostě jsou lidičky, kterým to nevysvětlíš, pokud oni to nebudou chtít akceptovat. A můžeš argumentovat nezvratnejma technickejma argumentama, přesto je to marný.
« Poslední změna: 14. 06. 2013, 12:23:25 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #481 kdy: 14. 06. 2013, 12:29:49 »
pane Davide Kříži - řešením přeci není jen to, aby prodejci přzpůsobili FW/SW Pařízkovi. Stejně tak můžou tlačit na Pařízka, aby se přizpůsobil jim. Dovoluji si znova připomenout problém ladění Sony Bravia, která neuměla naladit k42 Praha, ačkoliv to mé jiné TV zvládly. Tady se taky vyřešilo tím, že se  Pařízek přizpůsobil Braviím
Jste mimo, Pařízek se nepřizpůsobil žádným Braviím !!! Radši si napřed něco nastudujte o tom jak to funguje, než abyste se tu ztrapňoval.

Pamatuji chybu, která vznikla před pár lety tuším na vysílači Votice nebo Javořice, už nevím přesně. Jedna nebo dvě konkrétní značky TV kostičkovaly, tuším na mux2. Nikdo nevěděl proč. Pak přišly ČRa na to, že na nějakém zařízení na vysílači (tuším multiplexoru, ale fakt už nevím, je to dávno) se stala nějaká SW chyba a přetekl tam buffer, pak to vkládalo nějaké chybné bity. Citlivé na to byly jen TV jednoho nebo dvou výrobců, ostatní to ignorovaly a hrály v pohodě. Dotyční vyresetovali zařízení, nahráli do něho nový FW aby se to už nestalo a vše bylo v pořádku.

Přizpůsobily se snad ČRa výrobcům televizorů těchto značek? Asi těžko. Prostě opravili chybu u sebe, to se může stát, nic není dokonalé. Rozdíl je v přístupu, lidi jako Pařízek a organizace toho typu, jaké on provozuje, prostě fungují stylem "my jsme nejlepší, nám vše funguje, chyba musí být u vás" a to bez toho, že by se vůbec snažili něco zjišťovat.

Ale klidně si dál věřte těm nesmyslům.
Jenomže u multiplexu 4 nejde o žádnou chybu SW, která předtím nebyla a pak se najednou objevila. Prostě multiplex 4 má takové parametry od té doby, co byl spuštěn. A jelikož není žádná závazná norma, která by upravovala, jak má multiplex vypadat, tak je pouze na výrobcích televizorů a set-top-boxů, aby jejich produkty uměly tento multiplex zobrazovat korektně. A jak si to výrobci zařídí, tj. jestli přizpůsobí svoje zařízení nebo to budou řešit s Pařízkem, to diváka opravdu nezajímá.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #482 kdy: 14. 06. 2013, 12:36:28 »
pane Soško - o jakých závazných technických parametrech mluvíte, o těch ČRa ? Vy mě připadáte přítele kuchaře, který po r. 89 nepochopil, že v různých hospodách už nevaří podle norem RaJ a vaří se tam dokonce moderněji a lépe :)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #483 kdy: 14. 06. 2013, 12:38:33 »
pánové, pro mě je podstatné, že se dnes na Bravii dívám a je mi úplně jedno, jak to bylo a kdo je viník. Zrovna tak, jako vy se domníváte, že Sony nepodnikla nic, já se zase můžu domnívat, že podnikla  ;) Navíc jsem s jejich expertem opravdu několikrát mluvil, prostě měli o můj problém zájem, tak jak to má správná a seriozní firma dělat.
Vy se domníváte, že Sony něco podnikla. Nic proti, mohlo se tak i stát, ale je to jen víra bez důkazu a vy to sem pořád předhazujete jako jediný správný postup pro řešení problému s Muxem4. Jste přitom ve stejné situaci, jako když babička zapálila svíčku hromničku a bouřka následně ustala. Opravdu se tak stalo díky zapálení té svíčky? Věřit tomu můžete a kdysi se to dokonce považovalo za dobré řešení.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #484 kdy: 14. 06. 2013, 12:42:39 »
pane Jane Nováku, už nahoře jsem psal, že možná máte pravdu, že Sony nic nepodnikla, pak podnikl Pařízek, mně je to jedno. Podstatné je, že se dívám ?  :-*

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #485 kdy: 14. 06. 2013, 12:49:07 »
pane Soško - o jakých závazných technických parametrech mluvíte, o těch ČRa ? Vy mě připadáte přítele kuchaře, který po r. 89 nepochopil, že v různých hospodách už nevaří podle norem RaJ a vaří se tam dokonce moderněji a lépe :)
Vy technice nerozumíte, přesto tady podsouváte takové nesmysly, že by se snad mohlo jednat o modernější a lepší vysílání. Občas se to stává, ovšem v tom případě vysílající obvykle oznámí, v čem se jeho vysílání liší a proč některé přístroje nebudou fungovat, případně vysílá updatovaný FW přímo v Muxu. Něco takového se stalo třeba v Británii, kde začali s digitalizací brzo a proto již prošli několika verzemi http://en.wikipedia.org/wiki/Freeview_%28UK%29. Nic takového se ale u Muxu4 nestalo, nezaměňujte nesprávné nastavení za pokrok.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #486 kdy: 14. 06. 2013, 12:50:54 »
pane Jane Nováku, už nahoře jsem psal, že možná máte pravdu, že Sony nic nepodnikla, pak podnikl Pařízek, mně je to jedno. Podstatné je, že se dívám ?  :-*
Jistě, že pro vás je podstatné, že se díváte. Ale tak to zde pořád neuvádějte jako příklad správného řešení, když nemáte potvrzeno, že se tak skutečně stalo.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #487 kdy: 14. 06. 2013, 12:56:05 »
Pane Jane Nováku,  obdobně stále neuvádějte, že to tak nebylo  8)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 605
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #488 kdy: 14. 06. 2013, 13:00:14 »
pane Davide Kříži - řešením přeci není jen to, aby prodejci přzpůsobili FW/SW Pařízkovi. Stejně tak můžou tlačit na Pařízka, aby se přizpůsobil jim. Dovoluji si znova připomenout problém ladění Sony Bravia, která neuměla naladit k42 Praha, ačkoliv to mé jiné TV zvládly. Tady se taky vyřešilo tím, že se  Pařízek přizpůsobil Braviím
Jste mimo, Pařízek se nepřizpůsobil žádným Braviím !!! Radši si napřed něco nastudujte o tom jak to funguje, než abyste se tu ztrapňoval.

Pamatuji chybu, která vznikla před pár lety tuším na vysílači Votice nebo Javořice, už nevím přesně. Jedna nebo dvě konkrétní značky TV kostičkovaly, tuším na mux2. Nikdo nevěděl proč. Pak přišly ČRa na to, že na nějakém zařízení na vysílači (tuším multiplexoru, ale fakt už nevím, je to dávno) se stala nějaká SW chyba a přetekl tam buffer, pak to vkládalo nějaké chybné bity. Citlivé na to byly jen TV jednoho nebo dvou výrobců, ostatní to ignorovaly a hrály v pohodě. Dotyční vyresetovali zařízení, nahráli do něho nový FW aby se to už nestalo a vše bylo v pořádku.

Přizpůsobily se snad ČRa výrobcům televizorů těchto značek? Asi těžko. Prostě opravili chybu u sebe, to se může stát, nic není dokonalé. Rozdíl je v přístupu, lidi jako Pařízek a organizace toho typu, jaké on provozuje, prostě fungují stylem "my jsme nejlepší, nám vše funguje, chyba musí být u vás" a to bez toho, že by se vůbec snažili něco zjišťovat.

Ale klidně si dál věřte těm nesmyslům.
Jenomže u multiplexu 4 nejde o žádnou chybu SW, která předtím nebyla a pak se najednou objevila. Prostě multiplex 4 má takové parametry od té doby, co byl spuštěn. A jelikož není žádná závazná norma, která by upravovala, jak má multiplex vypadat, tak je pouze na výrobcích televizorů a set-top-boxů, aby jejich produkty uměly tento multiplex zobrazovat korektně. A jak si to výrobci zařídí, tj. jestli přizpůsobí svoje zařízení nebo to budou řešit s Pařízkem, to diváka opravdu nezajímá.
to fakt? hmm :)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 605
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #489 kdy: 14. 06. 2013, 13:00:54 »
pane Davide Kříži, neztrapňujte se Vy  ;). Mě TV fungují a dívám se   :P
Tak na ně hleďte a neotravujte ostatní, kteří kvuli chybám vysílatele mají problém. O moje ztrapňování nemějte obavy, zameťte si před svým prahem. Že vám něco hraje nikoho nezajímá, když někdo jiný má problém, který sám nezpůsobuje. To není žádná vaše zásluha, jen štěstí, že to vám problémy nedělá. Tak buďte rád že jste rád a netvrďte ostatním, že je chyba u nich, když o tom nevíte zhola nic, kromě umění použávat DO u svého TV.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 605
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #490 kdy: 14. 06. 2013, 13:02:46 »
pane Soško - o jakých závazných technických parametrech mluvíte, o těch ČRa ? Vy mě připadáte přítele kuchaře, který po r. 89 nepochopil, že v různých hospodách už nevaří podle norem RaJ a vaří se tam dokonce moderněji a lépe :)
Tak toto je už fakt k smíchu :D :D :D Ty budeš jeden z těch, kteří Pařezovi věří ty jeho bláboly o jeho technice modernější než mají ostatní, kteří tu vysílají už nějakou dobu (rozuměj ČRa) :D ha... ha... ha...


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #491 kdy: 14. 06. 2013, 13:08:27 »
pane Davide Kříži - řešením přeci není jen to, aby prodejci přzpůsobili FW/SW Pařízkovi. Stejně tak můžou tlačit na Pařízka, aby se přizpůsobil jim. Dovoluji si znova připomenout problém ladění Sony Bravia, která neuměla naladit k42 Praha, ačkoliv to mé jiné TV zvládly. Tady se taky vyřešilo tím, že se  Pařízek přizpůsobil Braviím
Jste mimo, Pařízek se nepřizpůsobil žádným Braviím !!! Radši si napřed něco nastudujte o tom jak to funguje, než abyste se tu ztrapňoval.

Pamatuji chybu, která vznikla před pár lety tuším na vysílači Votice nebo Javořice, už nevím přesně. Jedna nebo dvě konkrétní značky TV kostičkovaly, tuším na mux2. Nikdo nevěděl proč. Pak přišly ČRa na to, že na nějakém zařízení na vysílači (tuším multiplexoru, ale fakt už nevím, je to dávno) se stala nějaká SW chyba a přetekl tam buffer, pak to vkládalo nějaké chybné bity. Citlivé na to byly jen TV jednoho nebo dvou výrobců, ostatní to ignorovaly a hrály v pohodě. Dotyční vyresetovali zařízení, nahráli do něho nový FW aby se to už nestalo a vše bylo v pořádku.

Přizpůsobily se snad ČRa výrobcům televizorů těchto značek? Asi těžko. Prostě opravili chybu u sebe, to se může stát, nic není dokonalé. Rozdíl je v přístupu, lidi jako Pařízek a organizace toho typu, jaké on provozuje, prostě fungují stylem "my jsme nejlepší, nám vše funguje, chyba musí být u vás" a to bez toho, že by se vůbec snažili něco zjišťovat.

Ale klidně si dál věřte těm nesmyslům.
Jenomže u multiplexu 4 nejde o žádnou chybu SW, která předtím nebyla a pak se najednou objevila. Prostě multiplex 4 má takové parametry od té doby, co byl spuštěn. A jelikož není žádná závazná norma, která by upravovala, jak má multiplex vypadat, tak je pouze na výrobcích televizorů a set-top-boxů, aby jejich produkty uměly tento multiplex zobrazovat korektně. A jak si to výrobci zařídí, tj. jestli přizpůsobí svoje zařízení nebo to budou řešit s Pařízkem, to diváka opravdu nezajímá.
to fakt? hmm :)
Je to prostě tak a celkem se divím, že se tomu divíš ty sám :D  Jinak pochopitelně platí, co tady už zaznělo - podle parametrů, které mají ČRa, se nikdo další řídit nemusí. Stejně jako se zase ČRa neřídí dle parametrů jiných provozovatelů.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #492 kdy: 14. 06. 2013, 13:29:40 »
Uživatel Pepa Novák tu vede svatou válku na obranu pana Pařízka. Je mu neskonale vděčen, že mu to na jeho přístrojích funguje. Opravy muxu4 tak, aby fungoval na všech přístrojích kde fungují ostatní muxy se bojí, protože sám tuší, jací jsou na mux4 matlalové a oprávněně se obává toho, že když to začne fungovat ostatním, mohlo by to přestat fungovat jemu. :-)))


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 536
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #493 kdy: 14. 06. 2013, 13:32:39 »
Jenomže u multiplexu 4 nejde o žádnou chybu SW, která předtím nebyla a pak se najednou objevila. Prostě multiplex 4 má takové parametry od té doby, co byl spuštěn. A jelikož není žádná závazná norma, která by upravovala, jak má multiplex vypadat, tak je pouze na výrobcích televizorů a set-top-boxů, aby jejich produkty uměly tento multiplex zobrazovat korektně. A jak si to výrobci zařídí, tj. jestli přizpůsobí svoje zařízení nebo to budou řešit s Pařízkem, to diváka opravdu nezajímá.
Dvakrat omyl.
1) Tento konkretni problem se zasekavanim obrazu v mux4 se objevil v kvetnu po startu regmux7. Predtim problem nebyl.
2) Ale zavazne normy pro provozovatele vysilacich siti digitalni televize jsou (zakon 127/2005). Jde o tyto normy:
    ETSI EN 300 744
    ETSI TR 101 190
    ETSI TS 101 191
    ETSI TR 102 154
    ETSI TR 101 154


klapaciuss

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 150
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #494 kdy: 14. 06. 2013, 13:36:09 »
Jinak pochopitelně platí, co tady už zaznělo - podle parametrů, které mají ČRa, se nikdo další řídit nemusí. Stejně jako se zase ČRa neřídí dle parametrů jiných provozovatelů.

Máte někde odkaz na stránku, kde mux4 zveřejnil technické požadavky na přijímače, aby byly kompatibilní s mux4? Výrobcí přijímačů se totiž mohou přizpůsobit až tehdy, kdy mux4 definuje jaké má na přijímače specifické požadavky. Jinak se není čeho chytit a jediná možnost je předpokládat, že bude používat parametry standardně používané jinými operátory.


 

reklama