pane Petře Petře K, upřímně, mě problémy Panasonicu a Vaše jsou fuk, jen mám informaci, co si nekupovat
Tak vidíte, i když jsou Vám mé "problémy" s Panasonic tv fuk (a ani se nedivím), alespoň víte, že tato světoznámá firma v oblasti nejen spotřební elektroniky dodává speciálně na český trh šunty, které nehodlají akceptovat vysílání jednoho operátora kdesi v ČR v celé jeho šíři tvůrčího potenciálu...
Napíšu to ještě jinak - víte dobře, že byl vydán tzv. D-book, tedy soubor technických standardů, kdy za předpokladů jejich bezvýhradného dodržování ze strany výrobců i operátorů nemůže dojít ke kolizi mezi vysílačem a přijímačem. Samozřejmě, že se pochopitelně nejedná o nějaký zákon, takže tato technická norma není nijak právně vymahatelná. Avšak v praktickém životě, pokud se od této normy někdo odchýlí, logicky dojde k nepředvídaným situacím. Když třeba potřebuji pevnější podpěru na delší anténu, jelikož hliníkový jekl 15x15 mm má příliš tenkou stěnu, a zajdu do specializované prodejny se "železem" pro pevnější, neprohýbající se, ani by mě nenapadlo uvažovat, že zcela jiný výrobce nikoliv hliníkového jeklu taktéž podle jeho tvrzení rozměrů 15x15 mm jaksi omylem tyto rozměry změnil na 16x16mm, a přesto se dál tváří, že se jedná o jekl 15x15mm... Když jej v dobré víře koupím, aniž bych si jej šuplerou detailně proměřil (v případě televizorů takřka žádný zákazník nemá možnost něco takového provést), zjistím, že takovýto jekl nenasadím do běžného třmene pro uchycení antény na stožár, jelikož rozměry zkrátka nesouhlasí. Kde je tedy chyba? Na straně výrobce jeklu, který bude tvrdit, že "to je v toleranci", na straně mé, že jsem si koupil šmejd, a nebo na straně výrobce třemene s přesně vyfrézovanou drážkou, který ctí, že 15x15mm je prostě 15x15 mm, nikoliv 16x16mm?? Zkrátka - někde udělali soudruzi chybu. A tak je to i s mux4 či s C-RS7 ČR. Osobně zkrátka nenacházím naprosto žádný relevantní důvod k tomu, abych otravoval servisní podporu Panasonicu jenom proto, že jeden-jediný operátor DVB-T v malinké zemičce Česká republika neakceptuje D-book v celé jeho šíři, zatímco všichni ostatní, včetně okolních zemí, ano!
Přesto vím, že vy ani někteří další mé stanovisko nepřijmete a budete dále ostentativně tvrdit, že kterýkoli výrobce se MUSÍ přizpůsobit neřádstvu, které do éteru DVB-T DB,s. r.o., či PD, s.r.o., "vypouštějí". Inu - co už, že... Když musí, tak musí