Autor Téma: Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4  (Přečteno 551459 krát)

BeatJ

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Zasekavani obrazu Telka, Smichov, Fanda v mux4
« Odpověď #1155 kdy: 10. 12. 2013, 18:03:26 »
Kdepak ani na Samsungu ci druhe tv sharp se me nic takoveho neprojevuje,ani pri velmi pozornem zkoumani/divani se.Vase zavery jsou mylne.
Popisované chování se projevuje např. na letošním modelu Samsungu 40UE6500, fw 1116 (tj. poslední, cca 2 týdny starý). I když je fakt, že běžný divák si těch chyb nevšimne.

Nejsem bezny divak,mam 2 roky stary Samsung,Sharp je pul roku stary model a temito neduhy ci chybami netrpi.
Parizka nemusim,takze jak rad bych ho zde pohanil,ale problem proste nemam.
« Poslední změna: 10. 12. 2013, 18:04:59 od BeatJ »
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a XMUX pro FM

Reklama

• Stálý člen

standa standa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1156 kdy: 10. 12. 2013, 21:07:14 »
mno, už sem to tu několikrát psal, tak ještě jednou:  mám TV Samsug 32F5500 a v muxu 7  na HD programech se občasný rozpad obrazu před střihem objevuje stále. Sice v menší míře než dřív, ale pořád to tam je. Příjem je v Praze.
Rodiče maj cca tři roky starýho Samsunga (typ nevím), a tam se ten problém projevuje taky. Přijímaj pro změnu Černou horu (pozor nezaměňovat s obdobím, kdy na  ČH vypadával signál jako takový - ten problém je již pryč).
Další zkušenost s muxem 7 mám v souvislosti s PC kartou Leadtek Winfast. Ta karta pro změnu není schopná zobrazit HD programy v muxu 7 vůbec. Zhusta se dokonce stává, že karta, potažmo PC při pokusu zobrazit tyhle kanály přímo havaruje.
Pro pořádek uvádím, že HD programy TV Prima, které vysílají ČRa z žižkovské věže fungují na výše zmíněných zařízeních bez jediného problému.
Na Technisatu Digipal se stále seká z muxu 7 ČT D: . Pokud ten samý program - tedy ČT D:  - naladím z muxu 3 ČRa (potažmo CDG), žádný problém neregistruju. 
Dozvěděl jsem se z relativně důvěryhodných zdrojů, že SW upgrade síťě p. Pařízka, resp. její kompresní technologie se poněkud míjejí účinkem, a že už nevědí, co s tím :-) 

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1157 kdy: 10. 12. 2013, 22:35:43 »
No právě,já už to tu taky několikrát popisoval a už se mi to nechce opakovat.To co se děje na rs 7 se děje v podstatě i na mux 4,při střihu,ale i rychlých scénách,rozpad na kostičky,někdy seknutí,zakoktání zvuku,dokonce na sharpu docházelo ke značnému posunu zvuku oproti obrazu.Záléží na tom,jak hodně se nedostatky vysílání ,v jaké intenzitě, vyskytují a to v různých pořadech.Ano,jsou pořady,kdy se to projevuje více,ovšem i na těchto pořadech to někdy nedělá nic i na těch nejcitlivějších přijímačích,ba dokonce i půl pořadu hraje bez chyby a druhá půlka s chybami.Poslední dobou nevidím nedostatky na txt,jako byly dříve u Fandy,Telky,Smíchova,u Cinemy ano.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1158 kdy: 11. 12. 2013, 09:31:33 »
mno, už sem to tu několikrát psal, tak ještě jednou:  mám TV Samsug 32F5500 a v muxu 7  na HD programech se občasný rozpad obrazu před střihem objevuje stále. Sice v menší míře než dřív, ale pořád to tam je. Příjem je v Praze.
Rodiče maj cca tři roky starýho Samsunga (typ nevím), a tam se ten problém projevuje taky. Přijímaj pro změnu Černou horu (pozor nezaměňovat s obdobím, kdy na  ČH vypadával signál jako takový - ten problém je již pryč).
Další zkušenost s muxem 7 mám v souvislosti s PC kartou Leadtek Winfast. Ta karta pro změnu není schopná zobrazit HD programy v muxu 7 vůbec. Zhusta se dokonce stává, že karta, potažmo PC při pokusu zobrazit tyhle kanály přímo havaruje.
Pro pořádek uvádím, že HD programy TV Prima, které vysílají ČRa z žižkovské věže fungují na výše zmíněných zařízeních bez jediného problému.
Na Technisatu Digipal se stále seká z muxu 7 ČT D: . Pokud ten samý program - tedy ČT D:  - naladím z muxu 3 ČRa (potažmo CDG), žádný problém neregistruju. 
Dozvěděl jsem se z relativně důvěryhodných zdrojů, že SW upgrade síťě p. Pařízka, resp. její kompresní technologie se poněkud míjejí účinkem, a že už nevědí, co s tím :-) 

Ano, vse co popisujete sedi, ale dotaz byl na to jestli je na tom Samsungu problem i s SD programy (predmet tohoto vlakna), tedy to co znate z Digipalu.

Jinak ten problem mzikoveho rozpadu obrazu CT HD pred strihem je jineho druhu - nezavisi na televizoru. Jinak receno nemuze existovat zarizeni ktere to prehraje bez toho rozpadu, protoze data video streamu jsou proste takto drasticky osekana.

standa standa

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1159 kdy: 11. 12. 2013, 14:39:50 »
ne, ono zasekávání obrazu SD programů jak muxu 4, tak reg muxu 7, které se projevuje na některých přijímačích vč. Digipalu   na TVP Samsung 32F5500, i na tom starším Samsungu, jehož značku nevím, nepozoruji.

Reklama

• Stálý člen

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1160 kdy: 13. 12. 2013, 00:50:19 »
Strong SRT 5006 ,opravoval jsem zdroj a pak jsem ho testoval na pařízkovi.Občasné cuknutí obrazu při pohybu,třeba jen hlavou,při změně scény a především pozvolné ,tvorba šedých šmouh, až rozpad na kostičky.Někdy probliknutí obrazu jako celku,stroboskopický efekt  převážně na obličejích.Prostě klasika,tak,jako na jiných přijímačích.

BeatJ

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1161 kdy: 13. 12. 2013, 09:05:31 »
Tento model(Strong) uz je kram sam o sobe.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1162 kdy: 13. 12. 2013, 09:20:55 »
Tento model(Strong) uz je kram sam o sobe.
Jo,to je,ale tak se chovaj všechny přijímače.Jediné co u něj je dobrý,je výborný podání obrazu,což se u spousty ostatních krámů nevidí.Pochopitelně na jiných programech.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1163 kdy: 13. 12. 2013, 09:49:11 »
ne, ono zasekávání obrazu SD programů jak muxu 4, tak reg muxu 7, které se projevuje na některých přijímačích vč. Digipalu   na TVP Samsung 32F5500, i na tom starším Samsungu, jehož značku nevím, nepozoruji.
Dekuji za upresneni. U Samsungu UE32ES5500 jsem take problem nepozoroval. Jeste se na nej podivam.

ivovi

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1164 kdy: 13. 12. 2013, 09:56:10 »
Strong SRT 5006 ,opravoval jsem zdroj a pak jsem ho testoval na pařízkovi.Občasné cuknutí obrazu při pohybu,třeba jen hlavou,při změně scény a především pozvolné ,tvorba šedých šmouh, až rozpad na kostičky.Někdy probliknutí obrazu jako celku,stroboskopický efekt  převážně na obličejích.Prostě klasika,tak,jako na jiných přijímačích.
Projevy cuknuti obrazu, stroboskopicky efekt byly i na obou Pohodach a Inzertu (pripadne Retru)?

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1165 kdy: 13. 12. 2013, 10:53:55 »
Projevy cuknuti obrazu, stroboskopicky efekt byly i na obou Pohodach a Inzertu (pripadne Retru)?
Tak ty jsem nepozoroval ty programy,zaměřil jsem se na smíchov,telka,fanda a déčko.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1166 kdy: 17. 12. 2013, 21:54:02 »
Koukám,že se něco děje u rodiny vysílačů pařízkovců,jak mux4 tak rs7 z klínovce,jablonce i litoměřic.Jedná se o poruchu,nebo dolaďování sítě.

tako50

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1167 kdy: 19. 12. 2013, 09:15:40 »
Homecast T 3102 ,oprava zdroje pak asi půlhodinová zkouška na pařízkovi,kdy jsem nabýval dojmu,že ho bude zvládat,ale byl to jen omyl.Opět klasické projevy na telce a dál mě to nezajímalo.

BeatJ

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1168 kdy: 19. 12. 2013, 09:47:52 »
Davas sem testy samych výbehlych pastik,smir se s tim,ze to je problem jen nekterych horsich stroju + nekde spatnymi rozvody a nastavenim anteny.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1169 kdy: 19. 12. 2013, 10:21:54 »
Davas sem testy samych výbehlych pastik,smir se s tim,ze to je problem jen nekterych horsich stroju + nekde spatnymi rozvody a nastavenim anteny.
S anténou to vůbec nesouvisí. A netýká se to jen starých strojů. Ale hlavně stále nikdo nevysvětli, proč tuto "geniální" kompresi potřebuje Pařízek, zatímco jiné muxy se bez ní obejdou ke spokojenosti všech.
« Poslední změna: 19. 12. 2013, 10:27:46 od Jan Novák »