To jo, ale nesmíte bydlet v 160 m.n.m. mezi paneláky a kousek od Prahy ( okraj Prahy je mezi 300-400 metry a tak třeba na Hájích či v Proseku jdou na VKV i normálně dálky, protože jsou tam vysoko) , kde máte téměř na každé frekvenci vysilače CRO a soukromé stanice z Prahy a okolí
. Tak, to se ví, že mám radost zvlášť z těch dvou rakouských stanic ( 260 km), co tu poslední dva roky občas jdou a ani nechci psát frekvenci, aby tam zase někdo nenacpal něco našeho vykrývacího
.Bayerny mi sem také prolezou, a dokonce v rušení, ale prakticky stále... B1 z Hohen Bogen tam u vás
, což je 168km, ale musím jít pěšky asi 500 metrů. Jenže, tady byla řeč o letních odrazech, kdy si z terenních překážek člověk nemusí dělat hlavu a to mi na rádiu zatím prostě roky prakticky nechodí.
Teď bych docela mimochodem uvítal, kdyby někdo vypnul na čas Klínovec, nebo Dyleň, abych zjistil která televizní čtyřka mux na kanále 45 sem vlastně jde. Oboje je daleko, oboje se každých pět minut mění od 0-60 procent a tak to jednou je vynikající a za pět minut to jen škvrdlá ;-). Na Pohodě jsou občas nějaké koncerty a vysílání regionální televize z Pzně a nějaké Západočeské Televize. Chytli jsme to jeden den před tím, než vyšel páteční článek o tom, že začal s Klínovce odpoledne vysílat mux4. Na střechu se ale nedostanu.
PS pro druhého: Máš balkon a otevřeno na jih ;-). Já musím každopádně ven aspoň 500 metrů.