Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 26046 krát)

pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #90 kdy: 18. 05. 2013, 08:21:58 »
Zlobí to od doby přeladění, což bylo 2.5. ve 14 hodin, pokud si to správně pamatuju.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


vjuju

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #91 kdy: 18. 05. 2013, 14:15:07 »
 :)

Tak jsem asi první  komu se to povedlo...

Od začátku května po přeladění Bravie, jsem byl bez 4 muxu (42k)...

Telefonát do DB-bez úspěchu
Kontakt do TV Nova-vše prý v pořádku
Kontakt Sony servis-Rada, co dělat.

Rada zní:
Anténu jsem namířil na UTB(Žizkov), otočil do vertikální polohy
Naladil 42 kanál, úplně bez problémů....
Anténu jsem namířil zpět na Ládví a dal do horizontální polohy.
Kvalita 100%  a bez jediného výpadku !!!


Jinak po prvním květnu jsem udělal stejnou hloupost, jako asi všichni, a použil automatické ladění, od té doby několik továrních nastavení Bravie, samozřejmě bez úspěchu.

Vypadá to, že vysíláč na Ládví má opravdu něco v nastavení, co se nelíbí Braviím....

Připomínám, že bydlím mezi Ládvím a Žižkovem, tak směrování antény bylo jednoduché.
Ti co mají oba vysílače ve stejném směru, tak nevím jak se TV zachová. Ale zkusil bych aspoň vertikální polohu antény.

Všem přeji hodně štěstí.....


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #92 kdy: 18. 05. 2013, 18:05:32 »
pane vjuju - tak jsem pln naděje manuálně i automaticky ladil k42 Praha. Anténu H na Ládví a V na Žižkov. A nic  :(...já teda v Praze na Bravii chytám i k25 z Jablonce, ale mám slabý signál a občas mizí...nenaladil jste náhodou k25, ten funguje i na Bravii.


vjuju

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #93 kdy: 18. 05. 2013, 18:15:10 »
Určitě je to 42k.
Ladil jsem manuálně a pouze ten 42k. Už jsem byl znechucen znovunastavováním TV.
Tak jsem to zkusil bez tov.nast. TV, a na poprvé úspěch...

Na  Jablonec nevidím, jsem pod Ďáblickým kopcem.

Je mi líto, že to nepomohlo, ...


vjuju

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #94 kdy: 18. 05. 2013, 18:25:34 »
Ještě jsem zapoměl, za anténou mám 16dB zesilovač ...

Mám rozvedenou anténu na sedm tunerů ...

Nevím, jestli by to mohlo pomoci...

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #95 kdy: 18. 05. 2013, 18:37:01 »
pane vjuju - tak jsem pln naděje manuálně i automaticky ladil k42 Praha. Anténu H na Ládví a V na Žižkov. A nic  :(...já teda v Praze na Bravii chytám i k25 z Jablonce, ale mám slabý signál a občas mizí...nenaladil jste náhodou k25, ten funguje i na Bravii.
Vymazal jste před tím manuálním laděním všechny naladěné programy z k37?


vjuju

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #96 kdy: 18. 05. 2013, 18:42:49 »
Ne ...

Vím jen, že po naladění jsem viděl programy z 37k (ČT HD) plus programy 4muxu-celkem 12programů, ale pak po přiřazení programů ze 4muxu na své pozice, zůstaly pouze tyto "novácké" programy.


vjuju

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #97 kdy: 18. 05. 2013, 18:46:36 »
"novácké" programy byly zařazeny po naladění až dole za ČT a nebyly vidět !!!


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #98 kdy: 18. 05. 2013, 19:40:49 »
pane vjuju prosím, jaký máte ten "úspěšný/ model Sony Bravia a jaký firmware má ? já jsem ještě zkoušel ladit, když jsem předtím vymazal programy k37 - a nic.


vjuju

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #99 kdy: 18. 05. 2013, 19:43:01 »
KDL-40W5710
Firmware:  PKG 1.752EA
z 13.3.2013


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #100 kdy: 18. 05. 2013, 20:26:48 »
KDL-40W5710
Firmware:  PKG 1.752EA
z 13.3.2013
Sony dělá nový fw i na víc než 3 roky staré modely? Slušné.


B 612

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #101 kdy: 18. 05. 2013, 23:23:02 »
Dneska jsem to znovu proladil. Naladily se (Praha) kanály: 37, 41, 42, 46, 50, 53, 59. Vše se naladilo bez problémů v pořádku. Jedná se o 40HX755, model z roku 2012.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #102 kdy: 19. 05. 2013, 06:44:48 »
KDL-40W5710
Firmware:  PKG 1.752EA
z 13.3.2013
Sony dělá nový fw i na víc než 3 roky staré modely? Slušné.

to že Sony musí dělat po třech letech nový FW je spíše žalostné - navíc je 2 roky zákonná garance, rozšířená může být až 5let, takže aby ta TV fungovala, dělat FW Sony musí, na starší modely se vykašlala. Já mám kromě Bravie třeba od r. 2008 "levné" LG a to LG funguje celou dobu na původní FW bez problému, mux4 k42 v Praze naladilo okamžitě, nikdy problémy echo/preecho či něco nešlo naladit. V mé "sbírce" TV mám problémy opakovaně jen s Bravií, upřímně - naletěl jsem na pověst značky a zaplatil nejvíc.  Už bych si Sony nekoupil.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #103 kdy: 20. 05. 2013, 08:51:51 »
máte někdo nějaký nový poznatek ?


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #104 kdy: 20. 05. 2013, 09:03:15 »
Zkusil jsem teď znovu vymazat všechny předvolby a jako jediný naladit programy z K42 a nic, 10 sekund ladění pokračování na K43.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)