reklama

reklama

Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 21674 krát)

pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #75 kdy: 17. 05. 2013, 06:30:17 »
Jane Nováku - proč nesmyslný ? ano, má se vysílat dle normy. Ale nepovažuji se jako divák za toho, kdo má řešit, zda se vysílá dle normy a hlídat normy a řešit technické problémy - a ani jako divák to nechci řešit. Od toho je ČTU, muxy, případně TV stanice a prodejci TV přijímačů - prostě ti, kdo mi jako divákovi "nabízejí obraz do bytu". Prostě Sony Bravia mux4 k42 nepřijímá, na fotbal na Fandovi se na Bravii nemůžu dívat  :( a nepozoruji nějaké aktivity, aby svým zákazníkům Sony pomohla - ať již úpravou FW nebo účinným tlakem na mux4, dokonce nemám vůbec nějaké informace, že by se Sony tímto problémem svých zákazníků nějak zabývala - vy nebo někdo jiný ano ? Jiné TV přijímače mux4 přijímají a mám tedy větší důvěru, že se to ty firmy zvládnou či se postarají i v budoucnu.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #76 kdy: 17. 05. 2013, 10:20:52 »
Je to přesně tak, diváka nezajímá jestli je na vině Petr nebo Pavel, ale že to nefunguje. A vzhledem k tomu, že divák není v žádném, ani vzdáleném, smluvním vztahu k provozovateli multiplexu, ale naopak je ve smluvním vztahu s prodejcem, potažmo výrobcem televizoru, tak je na výrobci, aby to řešil. A obzvlášť za situace, že kdejaký levný čínský set-top-box s příjmem problém nemá.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 430
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #77 kdy: 17. 05. 2013, 11:44:25 »
Je to přesně tak, diváka nezajímá jestli je na vině Petr nebo Pavel, ale že to nefunguje. A vzhledem k tomu, že divák není v žádném, ani vzdáleném, smluvním vztahu k provozovateli multiplexu, ale naopak je ve smluvním vztahu s prodejcem, potažmo výrobcem televizoru, tak je na výrobci, aby to řešil. A obzvlášť za situace, že kdejaký levný čínský set-top-box s příjmem problém nemá.
To je ovšem přístup stejně tak inteligentní, jako natankovat u benzínky vodu a nadávat výrobci auta za to, že to nejede :-)


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #78 kdy: 17. 05. 2013, 11:48:13 »
Velmi špatný příklad, protože na tu vodu nepojede žádné auto. Zatímco multiplex 4 lze na většině zařízení přijímat úplně v pohodě, pouze na některých krámech ne :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #79 kdy: 17. 05. 2013, 12:24:22 »
pane Jane Nováku, četl jsem kdysi historku jak Baťa zaúkoloval dva stejným úkolem. Jeden přišel se spoustou "objektivních zdůvodnění" proč to nejde, ten druhý prostě situaci řešil. Tohle "objektivní zdůvodňování" platí tak někde ve státním, tam ty ztráty zaplatí daňový poplatník.  Na trhu má ale konkurenční výhodu ten, kdo "počítá se vším" a reálné situace umí řešit ve prospěch zákazníka, na "objektivní kecy"  není nikdo zvědav, od kecala koupí příště jen hlupák  ;) Jinak si taky myslím, že na Pařízka by měla tlačit především Nova, která ho platí a on jí obírá o sledovanost a pak Sony a další firmy, které neumějí signál mux4 přijímat, protože jim zjevně tahle situace může škodit v prodeji jejich TV.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #80 kdy: 17. 05. 2013, 12:46:31 »
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Wendich

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #81 kdy: 17. 05. 2013, 15:18:48 »
Zdravím Prahu - jen takový poznatek od spuštění reg.7 z Novodvorské se seká obraz mux.4 (všechny stanice) též Novodvorská. Poznatek je v Černošicích a v Řevnicích, není to však signálem úrověň signálu 65 a kvalita signálu 100 a žádné kolísání...
Máte někdo podobnou zkušenost?
« Poslední změna: 17. 05. 2013, 15:41:13 od Wendich »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #82 kdy: 17. 05. 2013, 15:35:53 »
"úrověň 65 a kvalita 100" je co? Vlhkost vzduchu? Nějak si ty hodnoty neumím k ničemu přiřadit.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Wendich

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #83 kdy: 17. 05. 2013, 15:43:26 »
"úrověň 65 a kvalita 100" je co? Vlhkost vzduchu? Nějak si ty hodnoty neumím k ničemu přiřadit.
signálu... doufám že nejsem na stránkách meteocentra .-)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 504
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #84 kdy: 17. 05. 2013, 17:03:50 »
Zdravím Prahu - jen takový poznatek od spuštění reg.7 z Novodvorské se seká obraz mux.4 (všechny stanice) též Novodvorská. Poznatek je v Černošicích a v Řevnicích, není to však signálem úrověň signálu 65 a kvalita signálu 100 a žádné kolísání...
Máte někdo podobnou zkušenost?
Ano, viz. http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1901.msg44261#msg44261


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 504
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #85 kdy: 17. 05. 2013, 18:42:28 »
Existuje nekdo komu mux4 v Praze na k42 Sony naladi? Zatim se nikdo neozval.
Tem co to nejde, nezkouseli jste nahodou smazat vsechny programy (nebo dokonce tovarni nastaveni) a ladit rucne pouze k42?


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #86 kdy: 17. 05. 2013, 19:00:28 »
Existuje nekdo komu mux4 v Praze na k42 Sony naladi? Zatim se nikdo neozval.
Tem co to nejde, nezkouseli jste nahodou smazat vsechny programy (nebo dokonce tovarni nastaveni) a ladit rucne pouze k42?
Stále nenaladí, zkoušel jsem i tovární reset a K42 prostě nenaladí. Zastaví se na cca 10 sekund a pak pokračuje dalším kanálem. Dříve to šlo, jen chyběl EPG, jak už bylo dříve v diskusi uvedeno. Teď jsem zjistil, že u Fandy a spol. kostičkuje i Dreambox 7020 HD a 4-5 let starý Technisat Force, který při několik týdnů starém naladění funguje bez EPG a nové naladění už nezvládne, nic nenajde. Takže se chová jako ta Sony Bravia.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 504
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #87 kdy: 17. 05. 2013, 19:08:26 »
Ja jsem to myslel takto: na "cistou TV (STB)" ladit rucne jen k42.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #88 kdy: 17. 05. 2013, 19:19:41 »
Ano, na TV/STB ve výchozím nastavení (tj. po výmazu všeho nastavení) jsem začal K42 a nic.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


B 612

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #89 kdy: 18. 05. 2013, 00:25:01 »
Od kdy vám to nefunguje? Hned od začátku vysílání 1.5.? Já naladil jak kanál 37 tak kanál 42 (Praha). Ladil jsem hned 1.5. a pak jsem myslím ještě jednou přelaďoval...


 

reklama