Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 26121 krát)

Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #60 kdy: 16. 05. 2013, 16:57:55 »
Nějaká pravidla Irdeto jsou mně ukradená, protože zrovna tento subjekt přistupuje ke kódování takovým způsobem, že by mu nejraději většina uživatelů s chutí nakopala zadnici a ty jejich certifikované krámy jenom dokládají

Ty dvě věci spolu souvisí, podle tebe? Hrušky s jabkama?

V něm se píše o tom, jestli má televizor přepisovat dříve naladěné programy nebo ne? :D

Jako že bych tady převykládal metodou D-book for dummies?
Člověče, ty nemáš složitý život. Položit provokativní otázku a vždy se najde blbec, kdo to složité vysvětlí.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #61 kdy: 16. 05. 2013, 17:00:41 »
naprostá většina TV přijímačů má v nastavení možnost aktualizace softwaru/firmwaru z DVB-T nebo USB/internetu. Pamatuju se, že kdysi v počátcích DVB-T této možnosti updatovat z DVB-T dokonce jedna firma využila, bohužel si nepamatuju která.
Sony, 2×




YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #63 kdy: 16. 05. 2013, 17:18:04 »
naprostá většina TV přijímačů má v nastavení možnost aktualizace softwaru/firmwaru z DVB-T nebo USB/internetu. Pamatuju se, že kdysi v počátcích DVB-T této možnosti updatovat z DVB-T dokonce jedna firma využila, bohužel si nepamatuju která.
Sony, 2×
Tak teď mají možnost to využít potřetí i bez nějakých D-Booků a spol. :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #64 kdy: 16. 05. 2013, 17:19:46 »
Tak teď mají možnost to využít potřetí i bez nějakých D-Booků a spol. :D
Jasně, a až Pařízek udělá další rekonfigraci muxu, budou moc pokračovat :-)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #65 kdy: 16. 05. 2013, 17:21:54 »
Jasně, a až Pařízek udělá další rekonfigraci muxu, budou moc pokračovat :-)
A účet na 200K poslat pařezovi  :)


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #66 kdy: 16. 05. 2013, 17:39:56 »
Tak teď mají možnost to využít potřetí i bez nějakých D-Booků a spol. :D
Jasně, a až Pařízek udělá další rekonfigraci muxu, budou moc pokračovat :-)
Přesně tak, digitální doba vyžaduje změny a stejně jako mají Windows nové verze až k dnešní 8 + aktualizace každý měsíc a nikdo neustrnul na W3.1, tak nejinak tomu bude u televizního vysílání. Doba analogu, kdy se něco nalajnovalo a pak 20 let beze změn, to je opravdu minulost :D
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #67 kdy: 16. 05. 2013, 17:49:34 »
Přesně tak, digitální doba vyžaduje změny a stejně jako mají Windows nové verze až k dnešní 8 + aktualizace každý měsíc a nikdo neustrnul na W3.1, tak nejinak tomu bude u televizního vysílání. Doba analogu, kdy se něco nalajnovalo a pak 20 let beze změn, to je opravdu minulost :D
Právě že ne. Přesně tuto nesmyslnou metodu prosazoval Microsoft při schvalování standardů pro BD/HDDVD a byl poslán někam. Tyto přístroje nejsou PC, základem jsou jednoúčelové signálové procesory. FW je jenom řídí, ale jejich vlastnosti příliš ovlivnit nemůže, ty už jsou zadrátovány. Takže i v digitální TV máme normy, které se dlouho připravují a počítá se s tím, že chvíli vydrží.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #68 kdy: 16. 05. 2013, 18:16:15 »
naprostá většina TV přijímačů má v nastavení možnost aktualizace softwaru/firmwaru z DVB-T nebo USB/internetu. Pamatuju se, že kdysi v počátcích DVB-T této možnosti updatovat z DVB-T dokonce jedna firma využila, bohužel si nepamatuju která.
LG toho využila na začátku roku 2009.
LCD LG 65´ + SONY STR-GX315
STRONG SRT 8541 + LCD LG 42´
DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 075
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #69 kdy: 16. 05. 2013, 18:29:35 »
Tyto přístroje nejsou PC, základem jsou jednoúčelové signálové procesory. FW je jenom řídí, ale jejich vlastnosti příliš ovlivnit nemůže, ty už jsou zadrátovány. Takže i v digitální TV máme normy, které se dlouho připravují a počítá se s tím, že chvíli vydrží.
Souhlas. Bohužel jsme v dnešní době svědky, že kdejaký si laik plete pojmy změna vnějšího prostředí a neprofesionalita, příp. lajdáckost. Takže se stále častěji setkáváme s vypouštěním na trh nehotových produktů i služeb a ještě se opravy těchto nedodělků vydávají jako "péče o zákazníka". Divná doba.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #70 kdy: 16. 05. 2013, 18:38:47 »
pane Petře Svobodo, vy můžete mít a asi máte technicky pravdu. Ale tady jde v podstatě firmě Sony o český trh. Pokud se problém s mux4 nevyřeší a je jedno kdo je "viníkem" , tak Sony má na trhu přijímač, který na rozdíl od konkurence neumí naladit v Praze několik dosti sledovaných programů.  Kdo by si pak Sony kupoval, když neumí to co konkurence, je drahý a ještě kašle na své zákazníky, protože jsou "malým trhem" ? Takže je v zájmu především Sony problém vyřešit, pokud si sama chce zachovat pověst. Nejlépe na svém FW, případně ve spolupráci s Pařízkem.


Petr PetrK

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #71 kdy: 16. 05. 2013, 19:35:02 »
Pokud Sony dodržuje schválený český D-book, jehož parametry nikdo v mezidobí nezměnil - neupravil, a poté opětovně ponechal schválit ČTÚ, pak nemá (Sony) žádný důvod k tomu, aby řešili problém, který je očividně na straně vysílatele. Tedy - kdo vlastně, řečeno vašimi slovy, kašle na zákazníky, respektive na diváky? Sony, nebo DB, s.r.o.? A kromě toho - rozličné "záhady" se neobjevují pouze na přijímačích Sony, ale i na jiných. Tudíž v duchu vaší logiky by de facto všichni výrobci tv. přijímačů působící na českém trhu měli opravit svůj FW, protože DB prostě příští měsíc bude vysílat "takto", a tedy všichni se musí přizpůsobit, bez ohledu na D-book, než mux opětovně překonfigurují...  :D  I když - možná se konečně DB do všech potřebných parametrů příště strefí :-) Možná...


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #72 kdy: 16. 05. 2013, 21:23:15 »
pane PetřePetře - máme v rodině 5 TV přijímačů různých značek. Jedna z nich - ta nejdražší a dosud jsem měl za to že i nejlepší, je Sony Bravia. Na těch "horších" 4 TV přijímačích jsem žádný problém s naladěním mux4 k42 nezaznamenal, normálně ladí a dívám se. Na Sony Bravia ani ťuk. Nějaké řeči o tom, kdo za to může, mě jako diváka vůbec nezajímají, zejména když ty ostatní 4 TV "méně renomovaných značek" v pohodě fungují. Chci se dívat na fotbal na Fandovi a nemám zájem ani energii řešit tyhle problémy. Prostě si příště koupím TV, na kterou se můžu dívat.


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 445
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #73 kdy: 16. 05. 2013, 21:59:41 »
pane PetřePetře - máme v rodině 5 TV přijímačů různých značek. Jedna z nich - ta nejdražší a dosud jsem měl za to že i nejlepší, je Sony Bravia. Na těch "horších" 4 TV přijímačích jsem žádný problém s naladěním mux4 k42 nezaznamenal, normálně ladí a dívám se. Na Sony Bravia ani ťuk. Nějaké řeči o tom, kdo za to může, mě jako diváka vůbec nezajímají, zejména když ty ostatní 4 TV "méně renomovaných značek" v pohodě fungují. Chci se dívat na fotbal na Fandovi a nemám zájem ani energii řešit tyhle problémy. Prostě si příště koupím TV, na kterou se můžu dívat.
Váš přístup je naprosto nesmyslný. Až si příště koupíte TV, která právě teď s Muxem 4 funguje, tak vám to vůbec nezaručí, že bude fungovat i po další "povedené" rekonfiguraci tohoto muxu. To zas nemusí chodit třeba Samsung a Sony to zvládne (viz Rmux7, kde nechodí Samsungy řady B). Nemůžete chtít po výrobci, aby se každou chvíli přizpůsoboval chybám vysílatele. Takových vysílatelů je po světě spousta, to by výrobce nedělal nic jiného. Jedinou možností je dodržovat normy. A v případě Muxu4 tlačit na Novu (na Pařízka to nemá smysl), ať si v tom zjedná pořádek.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #74 kdy: 16. 05. 2013, 22:30:55 »
Proč se někdo chce pořád dohadovat a nechce pochopit jak to je?Volali jste taky na mux4 někdo? Čím víc,tím líp.Situace je stále stejná,tak zkusíme volat NOVU ? I když tu už někdo psal,že to kdysi zkoušel a bez výsledku.