Autor Téma: Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha  (Přečteno 23332 krát)

pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« kdy: 12. 05. 2013, 16:07:39 »
jak už několik dní zde řada diskutujících uvádí, od 1.května nelze na Sony Bravia na 42k naladit  programy Novy - NovaHD, Fanda, Smíchov, Telka a taky Pohoda. Kde se chce dívat, musí mít jiný TV přijímač nežli Sony Bravia nebo přijímat jinak nežli DVB-T k42 Praha

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 444
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #1 kdy: 12. 05. 2013, 16:21:52 »
Přidejte ještě typ té Bravie. Já jsem ladit znova radši nezkoušel, ale nefunkční EPG mohu potvrdit u staré 32S2500.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #2 kdy: 12. 05. 2013, 20:43:38 »
Nefunkcni EPG je pravdepodobne zpusobene nepreladenim po posledni zmene identifikatoru muxu4 na zacatku kvetna. Dival jsem se na prazsky stream (diky pajas2) a NIT vysilana je. NIT je ale podle meho nesmyslna, obsahuje kmitocty 13 verzi muxu z cele republiky. Dusledkem je, ze v tabulce je nekolik polozek se stejnym kmitoctem, ale ruznym TSID a to si tipuju ze je pricina problemu s ladenim muxu4 v Praze.


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 499
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #3 kdy: 12. 05. 2013, 21:18:33 »
Já mám zase pro příjem Mpeg 4 setoboxy od O2 a ani na jednom nejde bez problémů přijímat z Muxu 4 z Teplic Fanda,Telka a Smíchov.Nova HD jde bez problémů.U zmíněných stanic se obraz během chvíle úplně rozšrotuje jako ve skartovačce.


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #4 kdy: 13. 05. 2013, 07:23:28 »
pokud máte naladěn mux4 k42 Praha před 1. květnem, tak i na Sony Bravia přijímáte dál, ale bez EPG. Pokud chcete "přeladit" tj. znova naladit k42 (abyste podle některých zdejších rad měli i EPG), tak se Vám původní naladění k42 smaže a Sony Bravia už k42 nenaladí a nedíváte se vůbec. Poptával jsem se po známých. kteří mají Sony Bravia a mají tento problém všichni, bez rozdílu modelu. Pokud má někdo Bravii a k42 naladí, tak prosím napište o jaký model se jedná a jakým softwarem je vybaven. Mám ještě TV LG, Samsung a Finlux a ty k42 i dnes ladí bez problému i s EPG. Na NovuHD, Fandu, Smíchov, Telku, Pohodu se v Praze na k42 mux4 nepodíváte, pokud máte Sony Bravia, jinak ano.
« Poslední změna: 13. 05. 2013, 09:52:25 od pepa novák »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #5 kdy: 13. 05. 2013, 08:07:50 »
Můj Sony Bravia v Brně původní kanály Muxu 4 měl, při volbě hlásil "program nenaladěn". Přesně v den, kdy začali s RM7.
Naštěstí jsem si všiml, že tyto programy má i na konci seznamu (mám automatickou aktualizaci programů). Původní jsem smazal a nové v seznamu přesunul. Kdysi v minulosti, kdy došlo k přechodu tohoto muxu na jiný kanál, se "nový" kanál podařilo naladit až po resetu, t.j. po funkci - obnovení továrního nastavení (to se skutečně maže tabulka programů).
Jak vidno, Pařízkovi technici doteď neumí korektně nastavovat parametry na vysílačích a Sony je (v tomto případě bohužel) na to děsně citlivý.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #6 kdy: 13. 05. 2013, 14:22:26 »
Můj Sony Bravia v Brně původní kanály Muxu 4 měl, při volbě hlásil "program nenaladěn". Přesně v den, kdy začali s RM7.
Naštěstí jsem si všiml, že tyto programy má i na konci seznamu (mám automatickou aktualizaci programů).
Toto je ale naprosto korektni chovani televizoru v pripade, ze se radikalne zmeni identifikace multiplexu (NID, ONID), coz se taky stalo (viz. http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1929.msg43098#msg43098). V Brne mame to stesti, ze novou (taky podivnou) brnenskou tabulku NIT pri ladeni Sony prechrousta (podobne z Jablonce), kdezto tu prazskou ne.


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #7 kdy: 13. 05. 2013, 15:33:38 »
Nemám nic proti Sony (ač by nemusel být až tak přísný "detailista"), zato Pařízkově sebrance nemohu přijít na jméno !


EnoSat

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #8 kdy: 14. 05. 2013, 21:15:03 »
eeee0000:0401:20cb
   t 602000000:0:5:5:3:2:4:4:2:0

eeee0000:0401:20cb
   t 642000000:0:5:5:3:2:4:4:2:0

oba kmitocty maju ronaky TID a NID
« Poslední změna: 14. 05. 2013, 21:17:04 od EnoSat »


YABAKA

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #9 kdy: 14. 05. 2013, 21:53:57 »
Nemám nic proti Sony (ač by nemusel být až tak přísný "detailista"), zato Pařízkově sebrance nemohu přijít na jméno !
Ty jim něco platíš za příjem? Nebo tě snad dokonce nutí si jejich multiplex ladit? Jinak ani na Samsungu a ani na set-top-boxech (vyjma TechniSatu) žádný problém. Holt SONY asi nebude úplně top značka.
Lukáš Polák = totální zakomplexovaný idiot


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 887
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #10 kdy: 14. 05. 2013, 22:15:00 »
Smula ,ze Sony setri a je nejak moc nachylny na parametry.Hold jen znacka co se tvari a zije z minulosti,ale kvalitou jiz dnes pokulhava.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání, FM, DAB+
Kathrein AV12, Emme Esse 15RB3 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 a Small Five-Element Yagi pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


AlesFrk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 46
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #11 kdy: 15. 05. 2013, 07:35:20 »
 Moje Sony Bravia KDL-24EX320 naladí mux4 na K42 z Prahy a to v Teplicích verze softwaru PKG4.017EUA-0104 jen zemi mám Polsko kvůli Hbbtv pro čt a epg je taky ok.


Zdenda F.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 118
    • Zobrazit profil
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #12 kdy: 15. 05. 2013, 08:34:51 »
Ty jim něco platíš za příjem? Nebo tě snad dokonce nutí si jejich multiplex ladit? Jinak ani na Samsungu a ani na set-top-boxech (vyjma TechniSatu) žádný problém. Holt SONY asi nebude úplně top značka.
Máte zajímavé myšlenkové pochody. Sony předpokládá naprosto korektní nastavení na vysílači. Můžeme totiž srovnávat - za O2 mux 4 nikdy neměl problémy. To až za Pařízka. Že se to dodnes nenaučili zvládat, je vidět i na této příhodě a určitě si to nezaslouží potlesk. Moje oprávněná kritika by měla být protiváhou obdivnému názoru, jak jsou dobří. Nejsou...


pepa novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 638
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #13 kdy: 15. 05. 2013, 09:23:02 »

Máte zajímavé myšlenkové pochody. Sony předpokládá naprosto korektní nastavení na vysílači. Můžeme totiž srovnávat - za O2 mux 4 nikdy neměl problémy. To až za Pařízka. Že se to dodnes nenaučili zvládat, je vidět i na této příhodě a určitě si to nezaslouží potlesk. Moje oprávněná kritika by měla být protiváhou obdivnému názoru, jak jsou dobří. Nejsou...

taky jsem si koupil Sony Bravia, hlavně proto, že jsem věřil značce. Dnes musím konstatovat, že se Sony Bravia mám problémy od samého začátku, nejprve měl problémy vybrat si jeden vysilač ze SFN sítě k 53,41 v Praze a kostičkoval - to jsem vyřešil směrováním antény, jinak ten problém Sony samo dodnes nevyřešilo. Ted neumí naladit k42 Praha. jak jsem již psal TV LG i Samsung (teď Finlux) se uměly a umí o oběma uvedenými problémy vypořádat. Nesvádějte to "na Pařízka", koneckonců nevysílá mux4 "v normě", když kromě Sony Bravia jiné TV ten problém nemají ? V každém případě Sony jako firma ted prošel problémovým obdobím a korejské či dnes už i čínské firmy (vč. Taiwan) dávají Sony dost zabrat - nejen cenou, ale dnes už i technickou kvalitou a úrovní.


tako50

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 534
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Sony Bravia nenaladí mux4 - k42 Praha
« Odpověď #14 kdy: 15. 05. 2013, 09:29:03 »
Lidi neblbněte,je spoustu přístrojů různých značek,co nedokáží pařízka,to neni jen sony.Třeba tenhle samsung UE46EH5450W ,to neumí taky,problém neni v přístrojích,i když se mezi sebou hodně liší.Proč to tedy jeden samsung zvládne,druhý ne?