reklama

Autor Téma: Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz  (Přečteno 10773 krát)

Tommiq

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #30 kdy: 30. 05. 2013, 20:11:50 »
Ještě bych zkusil postupně jeden přístroj po druhém vyřazovat z řetězce, abych zjistil, jetli to některý konkrétní nezpůsobuje.
Vypadá to, že to způsobují všechny, každý trochu, a když jsou propojené všechny, tak je to vidět více, když postupně odpojuji jeden po druhém, tak pruhy slábnou.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #31 kdy: 30. 05. 2013, 20:14:03 »
Ještě bych zkusil postupně jeden přístroj po druhém vyřazovat z řetězce, abych zjistil, jetli to některý konkrétní nezpůsobuje.
Vypadá to, že to způsobují všechny, každý trochu, a když jsou propojené všechny, tak je to vidět více, když postupně odpojuji jeden po druhém, tak pruhy slábnou.
Neodpojovat jeden po druhém, ale odpojit jeden, pak ho vrátit a odpojit zase jiný.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #32 kdy: 30. 05. 2013, 20:15:05 »
Podle té nahrávky bych zemní smyčku prekticky vyloučil. Vypadá to jako pronikání zbytků jednoho obrazu do obrazu druhého. Pruh je vertikálně synchronní a horizontální frekvence se liší jen minimálně. Jediné zařízení, které toto umí udělat, je DVD rekordér, který mívá snímkovou paměť (ale mělo ji i pár VHS). Nejspíš tedy dochází k proniknutí výstupního signálu z rekordéru nějakým způsobem zpět na jeho vstup, kde ho nahraje. Moc možností, kromě přeslechů v kabelech nebo přímo špatného řešení u nějakého z přístrojů mě nenapadá.
Zkuste ještě zapnout nahrávání a pak odpojit obě TV - scart i anténu, jestli se něco změní, abyste vyloučil vliv obou TV, které by mohly rušit zbytky horizontálního rozkladu.
« Poslední změna: 30. 05. 2013, 20:16:52 od Jan Novák »


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #33 kdy: 30. 05. 2013, 20:16:31 »
Ale stejně si myslím, že nějaký signál proniká do nekvalitní kabeláže a jak postupně odpojujete přístroje, tak se i zkracuje délka nekvalitní kabeláže a pruhy slábnou.
Můj typ...
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #34 kdy: 30. 05. 2013, 20:18:14 »
Podle té nahrávky bych zemní smyčku prekticky vyloučil. Vypadá to jako pronikání zbytků jednoho obrazu do obrazu druhého. Pruh je vertikálně synchronní a horizontální frekvence se liší jen minimálně. Jediné zařízení, které toto umí udělat, je DVD rekordér, který mívá snímkovou paměť (ale mělo ji i pár VHS). Nejspíš tedy dochází k proniknutí výstupního signálu z rekordéru nějakým způsobem zpět na jeho vstup, kde ho nahraje. Moc možností, kromě přeslechů v kabelech nebo přímo špatného řešení u nějakého z přístrojů mě nenapadá.
Zkuste ještě zapnout nahrávání a pak odpojit obě TV - scart i anténu, jestli se něco změní, abyste vyloučil vliv obou TV, které by mohly rušit zbytky horizontálního rozkladu.
Koukám, že tady proběhla nějaká soukromá korespondence.  ;)
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #35 kdy: 30. 05. 2013, 20:35:18 »
Koukám, že tady proběhla nějaká soukromá korespondence.  ;)
Žádná soukromá korespondence, odkazy na nahrávky jsou zde: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3022.msg45292#msg45292


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #36 kdy: 30. 05. 2013, 20:53:17 »
Koukám, že tady proběhla nějaká soukromá korespondence.  ;)
Žádná soukromá korespondence, odkazy na nahrávky jsou zde: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3022.msg45292#msg45292
Tak to jsem naprosto přehlédl...
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #37 kdy: 30. 05. 2013, 20:57:18 »
Podle té nahrávky bych zemní smyčku prekticky vyloučil. Vypadá to jako pronikání zbytků jednoho obrazu do obrazu druhého. Pruh je vertikálně synchronní a horizontální frekvence se liší jen minimálně. Jediné zařízení, které toto umí udělat, je DVD rekordér, který mívá snímkovou paměť (ale mělo ji i pár VHS). Nejspíš tedy dochází k proniknutí výstupního signálu z rekordéru nějakým způsobem zpět na jeho vstup, kde ho nahraje. Moc možností, kromě přeslechů v kabelech nebo přímo špatného řešení u nějakého z přístrojů mě nenapadá.
Zkuste ještě zapnout nahrávání a pak odpojit obě TV - scart i anténu, jestli se něco změní, abyste vyloučil vliv obou TV, které by mohly rušit zbytky horizontálního rozkladu.
V případě, že by pruhy způsoboval DVD rekordér, tak po jeho vyřazení z řetězce by pruhy zmizely. Ale jestli jsem to dobře pochopil, tak dochází pouze k zeslabení pruhů.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Tommiq

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #38 kdy: 30. 05. 2013, 21:05:30 »
V případě, že by pruhy způsoboval DVD rekordér, tak po jeho vyřazení z řetězce by pruhy zmizely. Ale jestli jsem to dobře pochopil, tak dochází pouze k zeslabení pruhů.
Ano a ten vyřadit nemůžu, protože na ten právě chci nahrávat z toho satelitu. Když ho vypnu, tak tam pruhy nejsou, jsou jenom když je zapnut a přepnut na jakékoliv AV (1-3)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #39 kdy: 30. 05. 2013, 21:15:39 »
V případě, že by pruhy způsoboval DVD rekordér, tak po jeho vyřazení z řetězce by pruhy zmizely. Ale jestli jsem to dobře pochopil, tak dochází pouze k zeslabení pruhů.
Ano a ten vyřadit nemůžu, protože na ten právě chci nahrávat z toho satelitu. Když ho vypnu, tak tam pruhy nejsou, jsou jenom když je zapnut a přepnut na jakékoliv AV (1-3)
Vyzkoušel jste všechny scarty, co máte, na propojení DVD se satelitem?
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #40 kdy: 30. 05. 2013, 21:20:31 »
Pokud byste měl možnost si někde půjčit DVD rekordér, dala by se vyloučit případná závada toho vašeho.
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Tommiq

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #41 kdy: 30. 05. 2013, 21:29:58 »
Podle té nahrávky bych zemní smyčku prekticky vyloučil. Vypadá to jako pronikání zbytků jednoho obrazu do obrazu druhého. Pruh je vertikálně synchronní a horizontální frekvence se liší jen minimálně. Jediné zařízení, které toto umí udělat, je DVD rekordér, který mívá snímkovou paměť (ale mělo ji i pár VHS). Nejspíš tedy dochází k proniknutí výstupního signálu z rekordéru nějakým způsobem zpět na jeho vstup, kde ho nahraje. Moc možností, kromě přeslechů v kabelech nebo přímo špatného řešení u nějakého z přístrojů mě nenapadá.
Zkuste ještě zapnout nahrávání a pak odpojit obě TV - scart i anténu, jestli se něco změní, abyste vyloučil vliv obou TV, které by mohly rušit zbytky horizontálního rozkladu.
Už jsem z toho úplně tumpachový. Scartky jsem zapojil pouze SAT->DVD->TV, koaxiály pouze ANT.zásuvka->DVD->SAT a pruhy tam jsou. Jenom jsem vypojil anténu z DVD, tzn., že zůstaly spolu spojené jedním koaxiálem akorát DVD se SAT a nic se nezměnilo. Pruhy zůstaly.
Zapnul jsem nahrávání, odpojil jsem scart od TV a v tom momentě je na nahrávce, jak se tento svislý pruh rozpadne na několik vodorovných, které nejdříve padají zeshora dolů, pak se zastavují, a potom padají zezdola nahoru.
Určitě na to mají negativní vliv DVD i SAT. VCR na to nemá žádný vliv.
A ještě něco, když připojím pouze ant. výstup z DVD nebo ze SAT do TV, tak obraz trochu zesvětlá, když připojím ant výstup z VCR do TV, tak to je pořád stejné.


Tommiq

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #42 kdy: 30. 05. 2013, 21:32:02 »
Vyzkoušel jste všechny scarty, co máte, na propojení DVD se satelitem?
Ano.


Tommiq

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #43 kdy: 30. 05. 2013, 21:36:14 »
Pokud byste měl možnost si někde půjčit DVD rekordér, dala by se vyloučit případná závada toho vašeho.
To bohužel nemám. Ty pruhy jsou však pouze když k DVD připojím SAT. Z VCR můžu na DVD nahrávat normálně. Potom by se nabízelo, že je špatný SAT.
Jenomže, když SAT připojím do VCR, tak tam pruhy taky nejsou a já můžu normálně nahrávat ze SAT na VHS. Pruhy tam jsou pouze, když jsou spolu spojeny SAT a DVD.
« Poslední změna: 30. 05. 2013, 21:42:36 od Tommiq »


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Zapojení DVD recordér + Sat - pruhy přes obraz
« Odpověď #44 kdy: 30. 05. 2013, 22:18:21 »
Zkuste ještě propojit anténu ve stejném pořadí, jako je signálová cesta pro scart.
Účastnická zásuvka pro DVB-T -> SAT(combo) -> VCR -> DVD rekordér -> UHF modulátor vykuchaný ze starého VCR -> rozbočka ,,téčko" 0-1000 Mhz -> TV + TV2. Mimochodem, k čemu je tam ten UHF modulátor?
« Poslední změna: 30. 05. 2013, 22:22:38 od Jan Novák »


 

reklama