Autor Téma: Barrandov - RS 7 nejde, ale RS 4 + MUX 4 bez problémů  (Přečteno 2314 krát)

blueflash .

• Profík
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
Nejsem vůbec schopen naladit RS 7, nicméně RS 4 + MUX 4 mi jdou. Není takováto situace anomální? Myslíte si, že "pes" je zakopán v tom, že MUX 4 chytám z ÚTB Olšanská a RS 4 ze Strahova, čili společené vysílače RS 7 + RS 4 z Ládví a Novodvorské nechytám tak jako tak?

Ještě se tedy přiznám, že to chytám na malou anténku přibalenou k USB DVB-T tuneru - NICMÉNĚ tu mi jde o to, zda by příjem RS 7 měl či neměl být složitější než příjem MUXu 4 + RS 4 (jenž také pokládám za sítě s méně výkonnými vysílači a tedy o něco hůře naladitelnými)

Reklama

• Stálý člen

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Barrandov - RS 7 nejde, ale RS 4 + MUX 4 bez problémů
« Odpověď #1 kdy: 04. 05. 2013, 02:28:57 »
RS 7 chytám u ateliérů na V síto namířené na Žižkov s drobnými výpadky, takže signál nejspíš z Novodvorské (úhel je tedy asi 90°) je poměrně slušný. Ládví zřejmě stíní Dívčí hrady, při výpadcích Novodvorské mi nechodil ani Mux4. Ale je otázka, jestli to v sídlišti nestíní nějaký panelák.
« Poslední změna: 04. 05. 2013, 02:34:00 od Jan Novák »

123svatopluk

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Barrandov - RS 7 nejde, ale RS 4 + MUX 4 bez problémů
« Odpověď #2 kdy: 04. 05. 2013, 17:45:23 »
Dobrý den, mohu potvrdit, Barrandov - sídliště, druhé patro paneláku s okny směr na město, malá pokojová anténa s napájením ze set top boxu, otočená na horizontální polarizaci. Multiplex 4 jde bez problémů a bez výpadků, RS 7  dosud nejde. Vzhledem k horizontálnímu natočení antény (při vertikálu nejde ani mux 4) a k tomu, že na prutovou anténu bez napájení RS 7  také nejde, usuzuji, že chytám buď Ládví, nebo odraz Novodvorské, a příčina u RS 7  bude v chybějícím všesměru na jednom z vysílačů (případně na obou). Jinak si to vysvětlit neumím. Teď je u mě síla signálu kolem 40, kvalita 0. Doufám, že toto není u RS 7  definitivní stav. RS 4 mi jde taky suprově na horizontál, tam je ale blíž vysílač Strahov.