Autor Téma: Markéta Lazarová na ČT2 HD v nativu  (Přečteno 3495 krát)

jirkazdevitky

• Závislák
    • Zobrazit profil
Markéta Lazarová na ČT2 HD v nativu
« kdy: 03. 05. 2013, 16:52:43 »
Během upoutávky na ČT2 HD na nový remaster Markéty Lazarové jak sami avizují ve "špičkové kvalitě" jsem si všiml, že film je v plném nativu ze zrekonstruované Blu-ray verze a budou ho dávat zítra 4.5 ve 20:55. Zmínka o tom, že film poběží v hd ani malé logo v upoutávce tak jak se normálně objevuje na ČT1 nebyla žádná a zvlášť, kdy tento program bude dostupný víc než 2 třetinám lidí a bude to od spuštění 1 film, který na tomto samostatném programu v hd poběží. Přiložil jsem k článku foto (musíte být přihlášení, aby se zobrazilo).

Mrzí mě, že ČT má v tv programu v hd označeny jen pořady z ČT1 a ČT sport (http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hd/), hodně lidí, kteří o tomto neví budou opět ochuzeni jako v případě STV2 HD, kde na označování starých slovenských filmů v nativu kašlou úplně.
Bude zas někdo muset z nás do ČT napsat aby označování napravili a zamysleli se nad tím nebo radši počkat až je to napadne samotné?
« Poslední změna: 03. 05. 2013, 17:11:31 od jirkazdevitky »

Reklama

• Stálý člen

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re:Markéta Lazarová na ČT2 HD v nativu
« Odpověď #1 kdy: 03. 05. 2013, 19:04:10 »
Obrovské díky za informaci. Přesně to mě zajímalo a tak jsem se obrátil na ČT s dotazem. Odpověď byla bohužel standardní. Tedy žádná. Takže ještě jednou velké díky jirkovizdevitky.
Planar IT-15T2.

Hori97

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03. 05. 2013, 19:19:48 »
Teď jsem se koukal a v programu jsou již označeny i pořady v HD na ČT 2. Doufám,že to takhle zůstane natrvalo.
DVB-S/S2: 13E, 19.2E, 23.5E, 28,2E
DVB-T/T2: Multiplexy 1,2,3,4 + PS 12,13
                  Regionální sítě  4,7,8,12
DAB+ : ČRa (10D), Teleko (11A), ČRo (12C)

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03. 05. 2013, 23:51:50 »
Teď jsem se koukal a v programu jsou již označeny i pořady v HD na ČT 2. Doufám,že to takhle zůstane natrvalo.
Do teletextu to ještě nedorazilo, tam jsou označeny pořady v HD jen na ČT1 a 4. I odbavení ČT2HD má ještě drobné mouchy - písmena HD zůstávají v obraze pořád a na stejném místě. Takže při vysílání 4:3 se z ČT2HD stane HDČT2 :-)

blueflash .

• Profík
    • ICQ komunikátor - 299934152
    • Zobrazit profil
    • Můj YouTube kanál:
« Odpověď #4 kdy: 04. 05. 2013, 06:45:42 »
Obrovské díky za informaci. Přesně to mě zajímalo a tak jsem se obrátil na ČT s dotazem. Odpověď byla bohužel standardní. Tedy žádná. Takže ještě jednou velké díky jirkovizdevitky.

Já jim tam psal taky ohledně těchto věcí a odpověď přišla za 5 hodin.

Citace
Dobrý den. Jsem potěšen, že od čtvrtka vysílá konečně i program ČT2 v HD rozlišení. V souvislosti s touto příjemnou novinkou bych se chtěl zeptat, zda do rozvrhu pořadů vysílaných v nativním HD na http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hd/ budou přidány i ty pořady, jenž budou v nativním HD vysílány právě na Dvojce. Tuším, že by to např. měl být cyklus Celnice, ranní blok Dobré ráno či slavný film Markéta Lazarová.

Děkuji za odpověď.

-----------------------------------------------

Dobrý den,

děkujeme za Váš zájem o vysílání České televize.

V nejbližší době by tento filtr měl začít fungovat i na programu ČT2. V tuto chvíli situaci řešíme, abychom v týdnech, které jsou dávno po korekturách, doplnili tyto informace alespoň na internetu.  Pořadů, vyrobených v HD, je na programu ČT2 kolem deseti denně, zatím však nebyla možnost je v HD vysílat, tudíž se ani neoznačovaly. Od 21. týdne (tj. 20. – 26. května) by tato informace měla vyjít už i v běžných tiskových přehledech.

Děkujeme za Vaši trpělivost.

S pozdravem

Petra Dvořáková

Reklama

• Stálý člen

Ginter

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04. 05. 2013, 08:59:13 »
V upoutávce na ČT2 HD vypadal film skutečně velmi kvalitně. Více takových.

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Michal Kolesa

• Stálý člen
    • ICQ komunikátor - 149413489
    • MSN komunikátor - michal_kolesa@msn.com
    • Zobrazit profil
    • Michal Kolesa - oficiciální osobní webová stránka
« Odpověď #7 kdy: 04. 05. 2013, 18:03:56 »
A jak se to technicky dělá, že se z SD udělá fullHD, včetně 5.1 /7.1 zvuku ?

O čem to vůbec je ? něco mi to připomíná, ale ve škole jsem při literatuře usínal :-( Bavili mě jen technické předměty
Michal Kolesa 29 let,Invalidní důchodce,Vyučen: elektrikář - silnoproud,Maturita:Strojírenství,Zájmy: Sledování televize se svým ufounkem E.T.

Jan Novák

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 04. 05. 2013, 18:29:17 »
A jak se to technicky dělá, že se z SD udělá fullHD, včetně 5.1 /7.1 zvuku ?

O čem to vůbec je ? něco mi to připomíná, ale ve škole jsem při literatuře usínal :-( Bavili mě jen technické předměty
Nedělá se to z SD, ale z filmu. A ten měl už v 60. letech rozlišení daleko vyšší než SD TV. Takže je potřeba ten film znovu převést, tentokrát do HD.

Bohumír Džubej

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 04. 05. 2013, 19:53:33 »
A potom se to okénko po okénku restauruje. Tedy při 24 snímcích za sec a délce filmu se mi z této představy neudělalo dobře.
Planar IT-15T2.