reklama

Autor Téma: Stav v regionální síti 7  (Přečteno 196016 krát)

Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #30 kdy: 03. 05. 2013, 14:53:02 »
No je otázka čím to vysílá, nevíme už jestli to jsou opět jen rakvičky?
A co je na rakvičkách špatného?
Tady si asi někteří špatně asociovali "rakvičky=málo/špatně, nerakvičky=moc/správně"
Přitom většina vysílacích anténních systémů je složena z rakviček.
Dejve, mám info od Aleša, na Emitelím fóru se už píše, že 21. k běhá i v Polsku, já bych řekl, že na ČH jsou 2 rakvy po 60°, ale nijak to ověřené nemám....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Miroslav Galko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 174
  • TV Zpravodaj
    • Zobrazit profil
    • TV Zpravodaj
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #31 kdy: 03. 05. 2013, 15:12:27 »
Dobrý den. Vysílá v Regionální síti 7 Rádio Čas ? A ještě jeden dotaz, Mariánské Lázně - Dyleň , Teplice - Vodárna, Ústí nad Orlicí S4, to jsou 3 vysílače RS7, které nejsou pravděpodobně v provozu ? Díky za info pokud vysílají a co vysílají. Docela by mě zajímalo co s nimi Pařízek zamýšlí. Podle všeho se s nimi v takzvaném Multiplexu 1a nepočítá.
Fernandel: Oproti rádiu má televize řadu nepřekonatelných výhod: například poruchy můžeme nejen slyšet, ale i vidět.

TV zpravodaj - http://tvzpravodaj.mnoho.info


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #32 kdy: 03. 05. 2013, 15:17:56 »
Dobrý den. Vysílá v Regionální síti 7 Rádio Čas ? A ještě jeden dotaz, Mariánské Lázně - Dyleň , Teplice - Vodárna, Ústí nad Orlicí S4, to jsou 3 vysílače RS7, které nejsou pravděpodobně v provozu ? Díky za info pokud vysílají a co vysílají. Docela by mě zajímalo co s nimi Pařízek zamýšlí. Podle všeho se s nimi v takzvaném Multiplexu 1a nepočítá.
ad rádio Čas - rádio Čas musí nejprve dostat digitální celoplošnou licenci, pak ho může RP zapnout.

ad vysílače - jsem toho názoru - do hlavy RP nevidím - že ty ostatní vysílače spustí, je to jen otázka času, krom toho Andrlova Chlumu, tam by mohl být problém se SFN, protože je moc krátký GI, pokud se nepletu, opravte mě...všude infrastrukturu má.....
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Miroslav Galko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 174
  • TV Zpravodaj
    • Zobrazit profil
    • TV Zpravodaj
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #33 kdy: 03. 05. 2013, 15:58:44 »
Díky za informace. Já bohužel zatím v Pelhřimově nepřijímám, tak jsem nemohl ověřit osobně.
Fernandel: Oproti rádiu má televize řadu nepřekonatelných výhod: například poruchy můžeme nejen slyšet, ale i vidět.

TV zpravodaj - http://tvzpravodaj.mnoho.info


Max5

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #34 kdy: 03. 05. 2013, 17:41:47 »
To je divné, já ve Velkém Meziříčí ano a ve stejné síle jako MUX4. Použitá anténa Optex TRINAPPE 6000 a předzesilovač UHF pro 2 kanály 42 a 50 20dB. Zatím se zdá stabilní i přestože zde dosah tohoto vysílače končí.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukjir

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #35 kdy: 07. 05. 2013, 21:32:39 »
Ahoj pár příspěvků zpátky jsem psal, že mi nejde naladit tato síť přes STA. Nakonec jsem to vyřešil výborně a dávám to sem třeba jako inspiraci pro ostatní. Nejprve jsem přinesl kupovanou anténu se zesilovačem na kterou jsem signál zachytil, ale kvalita byla ani né 30 procent a kostičkování bylo úplně všude. Tak jsem zapátral po internetu a našel návod na zive.sk na vyrobení vlastní antény z "kusu drátu". Zkusil jsem to, ale vůbec jsem tomu nevěřil a po zapojení jsem byl tak šťastnej :-) kvalita signálu 97 procent a to jsem ten drát měl pohozenej na zemi na balkóně a nijak nenamířenej :D Je to parádní věcička ! Konečně můžu sledovat  ČT v HD a teď při MS v hokeji se to ještě víc šikne :-)


danioel

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #36 kdy: 07. 05. 2013, 21:41:27 »
Díky za informace. Já bohužel zatím v Pelhřimově nepřijímám, tak jsem nemohl ověřit osobně.
To nemáte pravdu v Pelhřimově to hraje od prvního dne. Nechytáte to přes STA?


Miroslav Galko

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 174
  • TV Zpravodaj
    • Zobrazit profil
    • TV Zpravodaj
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #37 kdy: 07. 05. 2013, 22:06:37 »
Zdravím. Ano máte pravdu. STA v paneláku, Dolnokubínská, ale říkám si, že začnu otravovat kvůli seštelování, až se spustí Regionální síť z Jihlavy - Hosov. To by mělo mít dosah až k nám. Pak už se zkusím zeptat, jest-li by někdo přišel na anténu. Nevím kdo to má na starosti, jen vím, že satelit tu dělal Straka.
Fernandel: Oproti rádiu má televize řadu nepřekonatelných výhod: například poruchy můžeme nejen slyšet, ale i vidět.

TV zpravodaj - http://tvzpravodaj.mnoho.info


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #38 kdy: 09. 05. 2013, 19:59:43 »
Pro info na Litoměřicku (Roudnice nad Labem), jsem zkusil z legrace na zahradě vzít do ruky volnou anténu matelku, co se mi válí na půdě a zkusil směrem na Klínovec kouknout na kanál 50. Výsledek Schwaiger DTR 520 mi ukazoval úroveň 24db.
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 067
    • Zobrazit profil
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #39 kdy: 17. 05. 2013, 09:33:45 »
jestli se chceš podívat do TS, ukázka je:
http://uloz.to/xGNxdpcE/r7-20130517-zip


danioel

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #40 kdy: 17. 05. 2013, 09:59:30 »
Zdravím. Ano máte pravdu. STA v paneláku, Dolnokubínská, ale říkám si, že začnu otravovat kvůli seštelování, až se spustí Regionální síť z Jihlavy - Hosov. To by mělo mít dosah až k nám. Pak už se zkusím zeptat, jest-li by někdo přišel na anténu. Nevím kdo to má na starosti, jen vím, že satelit tu dělal Straka.

Nevím v jakém paneláku bydlíte, ale 1444 - 1446 to dělá Bečka. Tím neříkám že to tu jde. Jen v něm bydlí babička a MUX4 tam dělal on RmuX7 jsem zatím neladil.


Michal Kubeček

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #41 kdy: 17. 05. 2013, 10:06:57 »
Taky bych řekl, že RS7 z Černé Hory vysílá jen na jih a východ. Včera večer jsem to zkoušel znovu - Luštěnice u MB, Colorka na střeše namířená přímo na ČH, multiplexy 1-3 perfektní - a pořád naprosto nepoužitelné. Nezbývá než doufat, že to tak nezůstane.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #42 kdy: 17. 05. 2013, 10:19:57 »
Taky bych řekl, že RS7 z Černé Hory vysílá jen na jih a východ. Včera večer jsem to zkoušel znovu - Luštěnice u MB, Colorka na střeše namířená přímo na ČH, multiplexy 1-3 perfektní - a pořád naprosto nepoužitelné. Nezbývá než doufat, že to tak nezůstane.
Ono se stačí podívat na příspěvek od Míly a hned je jasné, kam se vysílá.
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=244.msg43431#msg43431
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. s r. o.
Re:Stav v regionální síti 7
« Odpověď #43 kdy: 17. 05. 2013, 10:21:39 »
No je otázka čím to vysílá, nevíme už jestli to jsou opět jen rakvičky?
A co je na rakvičkách špatného?
Tady si asi někteří špatně asociovali "rakvičky=málo/špatně, nerakvičky=moc/správně"
Přitom většina vysílacích anténních systémů je složena z rakviček.
Dejve, mám info od Aleša, na Emitelím fóru se už píše, že 21. k běhá i v Polsku, já bych řekl, že na ČH jsou 2 rakvy po 60°, ale nijak to ověřené nemám....
Nakonec se z toho vyklubalo, že ověřen je příjem zatím jen v Kudowa Zdrój, což je v podstatě Náchod.  :)
DVB-T: Krásné, Černá hora (vč.RS7), HK/Chlum, TKB/Pce, Jelenia Góra/Śnieżne Kotły, Kłodzko/Czarna Góra
Ještěd, Praděd, Černá Studnice, ale i Žižkov nebo Buková hora - vše za normálních podmínek


J M

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: zarazeni RS7 do STA
« Odpověď #44 kdy: 22. 05. 2013, 23:11:57 »
Zdravim vsechny :)

mam na Vas dotaz: Poslal sem dopis se zadosti o zarazeni RS7 do nasi STA (bydlim v Hradci Kralove) a pan spravce mi odpovedel, ze nevidi duvod zarazovat dalsi programy do nasi STA. V soucasne dobe mame v STA nase CZ MUX1, MUX2, MUX3 a MUX4. Dale polske a take nejake nemecke programy ze satelitu.

Existuje naky zakon podle ktereho musi byt v STA zarazeny VSECHNY dostupne pozemske programy (digitalni MUXy) ktere jsou v dane lokalite normalne dostupne? Pokud ne, nevite jak jej primet k tomu aby vyse uvedeny MUX RS7 do STA byl pridan??

Dekuji za Vase odpovedi a zkusenosti...


 

reklama