Autor Téma: satelit - pomoc  (Přečteno 8894 krát)

Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
satelit - pomoc
« kdy: 19. 04. 2013, 18:59:08 »
Dobrý den,
mám pevnou satelitní anténu (90 cm bez motoru) s družicemi astra 23,5 + 19,2 instalováno svépomocí. Lze k tomuto ještě přidat družice 28.2 + 28.5 východně? Existuje vůbec konvertor na 4 družice nebo by se to muselo vyřešit jiným způsobem?
Díky za případné info

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #1 kdy: 19. 04. 2013, 19:44:36 »
Dobrý den,
mám pevnou satelitní anténu (90 cm bez motoru) s družicemi astra 23,5 + 19,2 instalováno svépomocí. Lze k tomuto ještě přidat družice 28.2 + 28.5 východně? ANO JDE PŘIDAT Existuje vůbec konvertor na 4 družice nebo by se to muselo vyřešit jiným způsobem? NEXISTUJE-VÍC ČÍST MÍN ZAKLÁDAT NOVÉ TÉMATA.
Díky za případné info
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #2 kdy: 20. 04. 2013, 07:30:26 »
Ano lze a to dvěma způsoby. Buď stávající monoblok který nejspíš máte sloučit přepínačem P.162 IW Option s dalším LNB nasměrovaným na 28E anebo ten monoblokový nesmysl hodit do nejhlubší popelnice,nakoupit patřičný multifokus na 3 LNB k Vašemu typu antény,k tomu 3 x singl LNB a přepínač např. P.164 IW od stejného výrobce, k tomu nějaký metřík kabelu na propojky s chybějícím počtem F-konektorů a nainstalovat. Samozřejmě nemusím asi dodávat že varianta B je daleko lepší.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #3 kdy: 20. 04. 2013, 10:16:06 »
Ano lze a to dvěma způsoby. Buď stávající monoblok který nejspíš máte sloučit přepínačem P.162 IW Option s dalším LNB nasměrovaným na 28E anebo ten monoblokový nesmysl hodit do nejhlubší popelnice,nakoupit patřičný multifokus na 3 LNB k Vašemu typu antény,k tomu 3 x singl LNB a přepínač např. P.164 IW od stejného výrobce, k tomu nějaký metřík kabelu na propojky s chybějícím počtem F-konektorů a nainstalovat. Samozřejmě nemusím asi dodávat že varianta B je daleko lepší.
přesně tak doplnil bych ještě o pozici 13°E
jinak jsme to tu už řešili, takže studovat
http://forum.digizone.cz/index.php?topic=1483.0
Honda Enduro Team


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #4 kdy: 20. 04. 2013, 15:54:10 »
Díky moc za info, moc jste mi pomohli.
PS: omlouvám se, neumím hledat

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


szewimax

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
satelit - pomoc
« Odpověď #5 kdy: 21. 04. 2013, 14:19:08 »
Dobrý den,
minulý týden jsem si přidal další lnb na satelitní anténu a pokusil jsem se o příjem z pozice 28,2°. Satelit jsem naladil, ale nedaří se mi příjem z transpordérů, které vysílají na frekvenci nižší než 11222GHz. Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?


Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #6 kdy: 21. 04. 2013, 14:30:08 »
Dobrý den,
minulý týden jsem si přidal další lnb na satelitní anténu a pokusil jsem se o příjem z pozice 28,2°. Satelit jsem naladil, ale nedaří se mi příjem z transpordérů, které vysílají na frekvenci nižší než 11222GHz. Nenapadá někoho v čem by mohl být problém?

Není možné, pokud máš anténu od cca 120 - 250 cm podle místa příjmu neměl bys mít problém to přijímat.Říká ti něco Astra 1N,Astra 2F?
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


szewimax

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #7 kdy: 21. 04. 2013, 15:01:24 »
Mám parabolu odhadem 80 cm. Bydlím u Opavy. Podle diagramu na Parabole.cz by měla stačit i 60 cm parabola. Ty Kmitočty nad 11222 chytám dobře. Síla 90%, kvalita 75-80%.
Vím, že Astra 1N a Astra 2F jsou na pozici o které se bavíme. Má mi to říkat víc?


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #8 kdy: 21. 04. 2013, 17:47:43 »
Jasně. Na ty ostatní frekvence zapomeň.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


szewimax

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #9 kdy: 22. 04. 2013, 22:01:51 »
Jasně. Na ty ostatní frekvence zapomeň.
Problém je v tom, že tprogramy na těchto frekvencích mě zajímají nejvíce. Také bych chtěl znát důvod proč na ty frekvence zapomenout.


Viktor Barta

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #10 kdy: 22. 04. 2013, 22:30:29 »
Na techto frekvencich budes potrebovat v soucasne dobe tak nejmene 120cm parabolu na severu Moravy,aby si ji vubec chytil,bohuzel tato druzice ma v tve lokalite asi nejslabsi signal u nas,od leta az programy bbc presunou na jinou druzici na stejne pozici s jinym signalovym pokryti stredni evropy,tak budes potrebovat nejmene 200cm


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #11 kdy: 21. 05. 2013, 17:38:10 »
 Mám Arivu 202e, parabolu 85 cm bez motoru nainstalovanou svépomocí.
 Když jsem tam měl na monobloku družice 19.2 a 23,5, vše šlo bez problémů. po přidání družic 28.2 a 28.5 východně trvá přijímači cca 5 - 10 minut na to, než naskočí obraz, signál síly a kvality vidím hned po zapnutí, bitrate je 5 - 10 minut na nule, poté již vše funguje tak, jak má.
 PS: Po přidání již zmíněných družic je na hraně hratelnosti družice 19.2 a 28.5.
 Dále jsem zkoušel různé resety, nahrání settingů apod, ale nic nepomáhá.

 Myslíte si, že by stálo za to koupit si větší talíř či s tím udělat něco jiného?
 Děkuji za případné info


drhans

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #12 kdy: 22. 05. 2013, 12:53:38 »
Vetsi talir urcite neurychli prepnuti mezi druzicema. Zameril bych se spis na diseqc prepinac a kabel. Pripadne i prijimac samotny. Pri snaze usetrit na techto komponentach se pak objevuji presne popsane problemy.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #13 kdy: 22. 05. 2013, 14:27:55 »
Vetsi talir urcite neurychli prepnuti mezi druzicema. Zameril bych se spis na diseqc prepinac a kabel. Pripadne i prijimac samotny. Pri snaze usetrit na techto komponentach se pak objevuji presne popsane problemy.
Jak to myslíte, že bych se měl zaměřit na diseqC přepínač? Kabel není starý ani rok a je dlouhý cca 5 metrů (od arivy k parabole)


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #14 kdy: 22. 05. 2013, 15:25:09 »
Myslí to tak, že když je DiseqC přepínač špatný, tak můžou být tyto symptomy.
Jak dlouhé je vedení mezi LNB a DiseqC přepínačem?
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46