Autor Téma: satelit - pomoc  (Přečteno 8881 krát)

Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #15 kdy: 22. 05. 2013, 15:29:20 »
Myslí to tak, že když je DiseqC přepínač špatný, tak můžou být tyto symptomy.
Jak dlouhé je vedení mezi LNB a DiseqC přepínačem?
To vedení je dlouhé zhruba 50 cm.
Právě jsem na něco přišel: Když vypnu arivu jenom ovladačem, (byla takto vypnutá zhruba 5 hodin) tak po znovu zapnutí naběhne vše okamžitě, i ty transpordéry, které předtím nehrály. divné, že?
« Poslední změna: 22. 05. 2013, 15:32:55 od Martin Š. »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #16 kdy: 22. 05. 2013, 15:31:32 »
Znamená to že ten přepínač který jste použil /typ jste bohužel nenapsal/ si buď s Arivou nerozumí anebo je vadný. Je proto potřeba vyzkoušet jiný. Co se týče té hratelnosti tak to už je problém jiný a tj. vše je špatně seřízené,parabola 85 cm na tyhle tři pozice bohatě postačuje.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #17 kdy: 22. 05. 2013, 15:40:39 »
Znamená to že ten přepínač který jste použil /typ jste bohužel nenapsal/ si buď s Arivou nerozumí anebo je vadný. Je proto potřeba vyzkoušet jiný. Co se týče té hratelnosti tak to už je problém jiný a tj. vše je špatně seřízené,parabola 85 cm na tyhle tři pozice bohatě postačuje.
Je to přepínač: "Megasat diseqC Switch 4/1"


drhans

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #18 kdy: 24. 05. 2013, 21:54:12 »
Kdysi jsem koupil 100m kabelu na Aukru za cca 200 Kc. Byl to nejakej smejd z Polska a neslo na nem nic pri 15 metrech a vice. Pokud mas kabel podobny cenovy kategorie za cca 3-5 Kc, je jedno jak je starej, problem delat muze. Nejdriv bych ale zkusil jinej Diseqc prepinac. Jsou levny a nejspis bude problem v nem. Samozrejme idealni by bylo vymenit Arivu za technicky lepsi prijimac, ale to asi neni reseni co bys chtel slyset.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #19 kdy: 24. 05. 2013, 22:17:29 »
Martin:  Vyzkoušel bych EMP Centauri P.164.IW
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #20 kdy: 25. 05. 2013, 16:06:59 »
Já jsem se zase z jiného zdroje dozvěděl, že mám vše v pořádku.
Když je vypnutá ariva jen na dálkové ovládání tak vše naskočí ihned, protože se ta paměť (pravděpodobně RAM) tam nevymaže v arivě.
Když arivu vypnu ručně (tlačítkem vzadu kvůli spotřebě elektřiny), tak to trvá zhruba 5 - 10 minut než vše naskočí tak, jak má.
Tak mi to bylo vysvětleno.


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 609
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #21 kdy: 25. 05. 2013, 17:25:50 »
Já jsem se zase z jiného zdroje dozvěděl, že mám vše v pořádku.
Když je vypnutá ariva jen na dálkové ovládání tak vše naskočí ihned, protože se ta paměť (pravděpodobně RAM) tam nevymaže v arivě.
Když arivu vypnu ručně (tlačítkem vzadu kvůli spotřebě elektřiny), tak to trvá zhruba 5 - 10 minut než vše naskočí tak, jak má.
Tak mi to bylo vysvětleno.
No tak buď obětujete 30 korun ročně a nebo budete každé zapnutí čekat 5-10 minut.
Rozhodnutí je jen na vás.
« Poslední změna: 25. 05. 2013, 18:17:00 od Daniel Kulhánek »
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #22 kdy: 26. 05. 2013, 08:09:02 »
To mě trošku taky pobavilo,byť se s takovým názorem občas taky setkám a člověk při tom opravdu zírá čeho všeho jsou lidé schopni. Kvůli spotřebě necelého 1W v pohotovosti řešit vypínání se fakt vyplatí,to bude přímo plný pytel "ušetřených" peněz.
P.S. Ten jiný přepínač bych stejně zkusil,tím se určitě nic nepokazí,není přece problém si domluvit pouze zápůjčku.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #23 kdy: 26. 05. 2013, 13:40:23 »
Přiznám se, že Arivu jsem naposledy vypnul zadní kolébkou cca před 3 měsíci-kvůli firmweru...jinak, klasika "stby"
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


Martin Š.

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 146
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:satelit - pomoc
« Odpověď #24 kdy: 26. 05. 2013, 18:12:41 »
Díky všem za pomoc. Domluvím si zápůjčku někde a udělám za tím definitivní tečku. Už mě to taky nebaví řešit :-))))))